בעזרת השף: שפים מפורסמים וצריכת מזון בזבזנית
מחקר חדש בבריטניה קובע כי השפים המפורסמים בממלכה אומנם מעודדים קנייה של אוכל בריא וטרי - הבעיה היא שלרוב הוא נזרק כמו שהוא לפח

שף גורדון רמזי ליסה בארבר
שפים סלבריטאים גורמים לכמויות אדירות של מזון מבוזבז בשל התעקשותם על שימוש במרכיבים טריים בארוחות אקזוטיות, כך טוען מחקר שפורסם בדיילי מייל.
כשגורדון רמזי, נייג'לה לוסון וכל שאר השפים המפורסמים ממליצים לצופים לרכוש תפוחי אדמה מזן ספציפי, צדפות אותן משו דייגים טיבטים ופסטה ממחוז מאוד מסוים באיטליה - לא מעט משפחות אכן מתאמצות וקונות את המצרכים, אבל לרוב בזה זה נגמר, והמוצרים היקרים נשארים על האי במטבח במקרה הטוב, או עוברים היישר לפח, במקרה הרע.
הסיבה לכך היא זמן. בעוד אצל גורדון רמזי לדוגמה הבישול הוא קריירה של ממש, בעולם שבו שני ההורים עובדים ואנשים מגיעים הביתה בזמנים שונים ולא בהכרח אוכלים ביחד, וגם כשכן מתיישבים סביב השולחן- לכל אחד העדפות אוכל משלו, הגורמה נדחק מכורח המציאות הצידה. המחקר טוען כי כך נוצרים 8.3 מיליון טון מזון מבוזבז בשנה.
על כן טוען הסוציולוג ד"ר דיוויד אוונס מאוניברסיטת מנצ'סטר, שעדיף למשפחות לדבוק במרכיבים פשוטים ולאכול את אותה ארוחה מספר ימים בשבוע, ואף להוסיף להן ירקות קפואים. "הלחץ לבשל ולאכול לפי עצתם של שפים מפורסמים מתרגם בסופו של דבר להרבה מזון טרי שייזרק החוצה, כי יש טווח זמן קצר מאוד שאפשר לאכול אותו בו".
אוונס טוען כי ישנן דרישות מסוימות ומורכבות של החיים המודרניים, וכי ישנה סיבה לנוכחותם בחיינו של מקררים וארונות - הם נועדו לשמר את המזון שלנו לאורך זמן, ולעזור לנו עם אילוצי הזמן של סדר יומנו. "יש סיבה לכך שאנשים שוכחים מהאוכל שקנו או אפילו עייפים מדי בשביל לבשל אותו בסופו של דבר".
אוונס, שמציע לחזור ולהכין אוכל מראש ואז להקפיא ולהפשיר לפי הצורך, למד את הרגלי האכילה והכנת המזון ב-19 משקי בית שונים בעיר מנצ'סטר במשך שמונה חודשים. "אנשים עם השפעה - כמו שפים מפורסמים - צריכים להכיר בכל הנתונים האלה ולהבהיר לאנשים שזה בסדר גמור ואפילו רצוי לאכול את אותה ארוחה מספר לילות ברציפות או להשתמש ירקות קפואים".
לסיום הוסיף "שיהיה ברור - הכוונה היא לא להפסיק לחשוף אנשים ליתרונות תזונתיים - אבל לא עשינו בזה כלום אם כל המזון הטרי והיקר הזה נזרק בסופו של דבר".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב