כל קינוח חגיגה : אלטרנטיבות לעוגות דבש

לא חייבים להכין דווקא עוגת דבש לארוחת החג. הנה כמה אופציות קצת יותר צבעוניות ומלאות השראה שתוכלו להגיש לשולחן

יערה רובינזון | 26/9/2011 17:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בועז לביא
קינוח חגיגי ממעדניית גולדשטיין בועז לביא

לקינוחים, כידוע, יש קיבה נפרדת. זה לפחות מה שתמיד אומרים בכל משפחה בסיום ארוחת החג, כשכולם כבר מפוצצים ובדיוק יוצאת עוגת הדבש הראשונה. הרי אין באמת ארוחת חג ללא קינוח. לכן יש לתת לסוף המתוק של הארוחה מקום שווה, אם לא נשגב יותר, בערב החג.

אבל בעוגת הדבש המסורתית יש שתי בעיות עיקריות כשמגיעים לחגוג: הראשונה, היא העובדה שמדובר בעוגת דבש שלצערנו תפסה לעצמה לא פחות אויבים ממעריצים במהלך השנים. הבעיה השנייה היא שכשמדובר בכל עוגה, דבש או אחרת, נעלמת תחושת השיתוף של האירוע וכל אחד תופס לעצמו פרוסה משלו, ובזה נגמר העניין.



שף אלרן גולדשטיין מהמעדנייה של גולדשטיין, מציע פתרון חברתי ומתוק לבעיית עוגת הדבש שתבלע בין המוני שכבות קרם, וגם לעניין השיתוף, שכן קינוחי החגיגה הענקיים שלו מיועדים לעשרה איש ויותר. רק תעקבו אחרי המתכונים והכמויות וכשתסיימו להכין, הזמינו את הילדים, קחו כפית ותתכוננו לצלול פנימה.

מיכל לנרט
טפיוקה ופירות יער מיכל לנרט
מלבי טפיוקה בחלב קוקוס ופירות יער

החומרים (12-14 מנות):

1 כוס גרגרי טפיוקה
6 כוסות מים
300 גרם  סוכר
2 פחיות קרם קוקוס
מי ורדים לפי טעם

לפירות:

1 סלסילת פטל טרי
1 סלסילת אוכמניות

ההכנה:

1. מבשלים את הטפיוקה עם מים על אש בינונית במשך כ-20 דקות.
2. לאחר שפניני הטפיוקה נעשים שקופים מוסיפים את הסוכר וקרם הקוקוס ומבשלים עוד כ-15-20 דקות נוספות עד שמסמיך.
3. מוסיפים את מי הורדים, מערבבים, מצננים מעט ומחלקים לכלי הגשה קטנים או לכלי גדול מזכוכית יפה ודקורטיבית
4. מקררים היטב במקרר.
5. לפני ההגשה לעטר בפירות יער ולהגיש.


קינוח שכבות קרם, פירות, עוגה וג'לי ביתי

יש להצטייד בכלי זכוכית גדול, יפה ודקורטיבי

ג'לי פטל ביתי

החומרים (25 איש):

1 סלסלה של פטל טרי או קפוא
 250 גרם סוכר
1 ליטר מים
1 שלוק מליקר פירות
8 דפי ג'לטין

ההכנה:

1. מבשלים את הפטל, הסוכר והמים כ-20 דקות ומסננים
2. משרים דפי ג'לטין במים קרים כ-2 דקות מוציאים ומוסיפים לנוזל הפטל
3. מוסיפים את ליקר הפירות ומוזגים שכבה 1 לכלי הזכוכית ומקררים .
4. שומרים עוד מהג'לי לשכבות נוספות שיבואו בהמשך.

מיכל לנרט
קינוח פנקוטה שוקולד לבן ומוס שווקלד מיכל לנרט

פנקוטה שוקולד לבן

החומרים:

600 מ"ל שמנת מתוקה
375 מ"ל חלב
75 גרם סוכר
150 גרם שוקולד לבן קצוץ או שוקולד צ'יפ לבן
1 מקל וניל
3.5 דפי ג'לטין

ההכנה:

1. מרתיחים בסיר את השמנת, החלב, הסוכר ומקל וניל חצוי ומרוקן מהגרגירים
2. כאשר הסיר רותח מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד הלבן ומערבבים עד להמסה.
3. משרים דפי ג'לטין במים קרים כ-2 דקות מוציאים ומוסיפים לנוזל השוקולד.
4. מסננים, מקררים לטמפ' חדר ושופכים שכבה אחת לכלי הזכוכית על הג'לטין שהתייצב בינתיים במקרר. שומרים את המסה שנותרה לעוד שכבות עתידיות.

עוגת הדבש האהובה של אמא
החומרים (3 תבניות אינגליש קייק):

300 גרם דבש
200 גרם סוכר
240 מ"ל שמן תירס
240 מ"ל תה ארל גריי מוכן בטמפרטורת החדר
6 ביצים
420 גרם קמח מנופה
3/4 כף אבקת אפייה
חצי כפית אבקת סודה
כף קינמון
רבע כפית ציפורן

ההכנה:

1. מערבבים בקערה את הסוכר, דבש, שמן, תה וביצים
2. בכלי נפרד מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה, הקינמון והציפורן.
3. מעבירים את הקמח לתוך הקערה עם הדבש והסוכר ומערבבים עד שמתקבל מרקם אחיד.
4. מעבירים לתבנית אפיה משומנת לתנור שחומם מראש למשך 35-40 דקות ב-160 מעלות.
5. חותכים את העוגה לקוביות ומרכיבים מהקוביות שכבה שמכסה את הפנקוטה. חשוב שהחתיכות לא יהיו גדולות כדי שיהיה קל לחלק את המנה לאנשים.

מוס שוקולד מריר

מרכיבים:
• 400 גרם שוקולד מריר
• 100 גרם חמאה
• 100 גרם שמנת מתוקה
• 6 ביצים מופרדות
• 100 גרם סוכר
אופן הכנה:
• ממיסים  את השוקולד והחמאה על אדים (סיר קטן בתוך סיר גדול עם מים וכמובן לוודא שהמים מהסיר הגדול לא נכנסים לסיר הקטן).
• בינתיים להפריד את 6 הביצים.
• כאשר השוקולד והחמאה נמסו הם נמסו מורידים מהאש, לקרר מעט ולערבב פנימה את חלמוני הביצים.
• את החלבונים אנו מקציפים לקצף  יציב ומוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס
• מקפלים את המסה חלבונים יחד עם השוקולד והחמאה ב3 שלבים עד שמתקבל מוס הומוגני ומוזגים שכבה מעל הפנקוטה שהתקררה והתייצבה, מחכים שהמוס יתקרר וחוזרים על פעולת השכבות מהתחלה.

את הקינוח בונים בשכבות ג'לי, פנקוטה ומוס עד שהכלי מתמלא. לסיום מקשטים את הקינוח עם קצפת שיוצרים מהקצפה של גביע שמנת מתוקה עם שתי כפות אבקת סוכר ומעטרים מעל עם פירות חתוכים יפה, כמו: פירות יער, מנגו וכדומה.
היתרון בקינוח זה הוא שאפשר לשחק איתו במידה ורוצים רק פנקוטה ומוס (כמו שרואים בתמונה), או מוס ועוגה. בתאבון וחג שמח!

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...