חג מתוק: מתכונים מתוקים לחג
כשיושבים בסוכה צריך לרגש ולעניין - אז למה שלא תלכו על מתכונים מתוקים ויפים לעין?

החומרים (4 מנות):
3 בצלים קצוצים
400 גרם כבדי עוף טריים צלויים קלות
4 ביצים קשות וקלופות
4 כפות פיסטוקים קלויים וגרוסים
3 כפות יין בסגנון פורט
לדלעת:
400 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות בעובי 3 ס"מ
2 כוסות מים
2 מקלות קינמון
4 כוכבי אניס
4 גרגרי פלפל אנגלי
4 יחידות ציפורן
2 כפות סוכר חום
לציפוי הדלעת:
3 כפות שמן זית
4 כפות סילאן
4 ענפי תימין
להגשה:
בלסמי רימונים מצומצם (ראה סעיף)
1 כף שומשום קלוי
2 כפות פיסטוקים קלויים וגרוסים
ההכנה:
1. מוס הכבד: מטגנים היטב את הבצל, מוסיפים את הכבדים, הביצים, הפיסטוקים, היין והתבלינים. מטגנים כ-4 דקות. מקררים וטוחנים במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
2. הדלעת: מבשלים את קוביות הדלעת ב-2 כוסות מים עם התבלינים כ-10 דקות, עד לריכוך. מסננים את הדלעת ומצמצמים היטב את הסירופ שנוצר בסיר שבושלה, עד לסמיכות דבש.
3. ציפוי הדלעת: מחממים מחבת פסים עם מעט שמן זית וצורבים את הדלעת. מטפטפים מעל הדלעת את הסילאן ומפזרים את התימין.
3. להגשה: בסיר קטן מבשלים על אש קטנה, כוס חומץ בלסמי איכותי, כוס רכז רימונים ו-2 כפות סוכר חום, עד לקבלת מרקם סמיך ושוקולדי. (הרוטב נשמר כחודש במקרר). מניחים על צלחת הגשה קוביות דלעת ומעליהם את מוס הכבדים. מעטרים בסירופ שבו בושלה הדלעת ובסירופ בלסמי רימונים, מעטרים בשומשום ובפיסטוקים.
באדיבות שף גיא פרץ, מסעדת קונפי, חיפה

החומרים (38 יחידות):
6 תפוחי עץ גדולים גרני סמית
1/2 כוס סוכר חום
1/3 כוס סירופ מייפל
50 גר' צימוקים
2 כפיות קינמון
2 כוסות יין אדום מתוק
20 עלי פילו גדולים
½1 כוסות פירורי ביסקוויטים או פירורי לחם
להברשה:
100 גר' חמאה (או מרגרינה), מומסת
להגשה:
סירופ מייפל
גלידת וניל
ההכנה:
1 מקלפים את התפוחים, מנקים מליבה ופורסים דק מאוד.
2 מבשלים תפוחים, סוכר, סירופ מייפל, צימוקים, קינמון ויין בסיר על אש בינונית כ-25 דקות, עד שהתפוחים רכים והנוזלים מתאדים בחלקם. מסננים את הנוזלים.
3 חותכים כל עלה פילו ל-4 חלקים. מניחים עלה פילו על משטח עבודה, מברישים קלות בחמאה ומניחים עליו עלה נוסף.
4. מניחים במרכז כף פירורי ביסקוויטים וכף מהמלית. סוגרים לצורת מעטפה או גליל, וחוזרים על הפעולה עם שאר העלים.
5. מסדרים את המעטפות ברווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בחמאה. אופים 25-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, עד הזהבה.
6. מצננים, מזליפים מעל סירופ מייפל ומגישים עם כדור גלידה.
באדיבות מחברת ספרי הבישול פסקל פרץ-רובין

החומרים (8 מנות):
לסלט:
6-5 גזרים, מגוררים
צרור עירית, קצוצה דק
100 גר' פקאן סיני, מרוסק גס
לרוטב:
1/2 כוס שמן צמחי
1/3 כוס חומץ הדרים
3/4 כפית מלח
2 כפות שטוחות סוכר דמררה
1 שן שום גדולה, כתושה
ההכנה:
1 מערבבים גזר ועירית בקערת הגשה שקופה.
2 מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים מעל הגזר.
3 מערבבים את הסלט ומפזרים מעל פקאן.
המתכון באדיבות מחברת ספרי הבישול פסקל פרץ-רובין