לשם שינוי: ביקרנו בלה רפובליקה די רונימוטי

סוף-סוף לא צריך לנסוע חצי שעה כדי ליהנות מהפסטות הטריות של "רונימוטי", שהגיעה העירה עם שם חדש: "די רפובליקה"

אלון צרפתי  | 30/1/2012 17:46 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
"רונימוטי" המסעדה האיטלקית הקטנטנה מרמת החייל הקרויה על שם בעליה, בני הזוג רוני בלפר ומוטי סופר, עברה דירה למרכז העיר, התרחבה בשטחה והיא גדולה כעת פי כמה, ועל הדרך גם שדרגה את שמה ביומרנות משהו ל"לה רפובליקה די רונימוטי".

אם לשפוט לפי התפוסה המלאה, הרי שהמהלך הצליח. אמנם התחושה הביתית שאפפה את המקום הקודם הוחלפה בחלל מלבני גדול, נטול קסם ובעיקר בעל בעיית אקוסטיקה קשה, ואמנם המעדנייה המקסימה שעמדה בחזית המסעדה ומכרה מיני נקניקים ופסטות ביתיות לא העתיקה את מקומה עם המסעדה, אבל היי, לפחות כעת לא צריך לנסוע חצי שעה בשביל הפסטה שלהם.

וזו אולי גולת הכותרת של הרפובליקה - הפסטות הטריות שמיוצרות במטבח (כל הפסטות, למעט הספגטי, מוכנות במקום), המאפים גם הם יוצאים מתנור המסעדה ואפילו הירקות נקטפים מ - כך לפחות טענה בפנינו המלצרית - הערוגה האורגנית של המסעדה.
נאור רהב
מסעדת לה רפובליקה דה רונימוטי נאור רהב

הלוואי שזה אכן כך. לא שיש לנו מידע אחר, אבל כדי שירקות ייקראו "אורגניים" יש לעמוד בכמה תנאים מחמירים. למיטב ידיעתנו, מסעדות רבות מתהדרות ב"אורגניות", שעה שהן בסך הכול לא מרססות את הירקות בחומרי דישון כימיים. שזה נחמד, אבל לא ממש נכלל בקטגוריית ה"אורגניות". בכל מקרה, חומרי הגלם כאן טריים, והתוצאות בהתאם. הירקות רעננים, בצק הפסטות מופלא והמאפים מגרים.

כך למשל הסלט רוקולה קרצ'ופי (42 שקל) הגיע עם עלי ארוגולה רעננים, ארטישוק רומי וגבינת פרמג'אנו מופלאה, במנה ראשונה שכולה גירוי לקראת הבאות. המנה מלפתי הומצאה בטעות על ידי בשלניות איטלקיות שהכינו רביולי ונותר להן עודף מילוי. הן זרקו את עיסות התרד והריקוטה העגולות לתוך סיר, ציפו אותם בפרמזן והרי מנה חדשה. כאן ויתרו על הציפוי, אבל הכניסו למנה פלפל קלוי ובצל מאודה. התוצאה - מנה שלא מוגשת במסעדות איטלקיות בארץ - חביבה כנשנוש ראשוני, הגם שמחירה (42 שקל) מוגזם.



בכלל, המחירים כאן גבוהים יחסית, אולי כדי לכסות את תשלומי הארנונה והשכירות בגין מקום גדול במרכז העיר. מנה יקרה אחרת היא קנלוני ממולא עגל (46שקל) לחצי מנה. גליל הפסטה ממולא בבשר עגל ונח מוקרם ברוטב עגבניות. מנה איטלקית קלאסית טעימה עד למאוד. סוג אחד של מילוי רביולי קיים כאן, והוא ממולא בארבע גבינות ומוגש ברוטב רוזה (72 שקל) - עוד מנה קלאסית מומלצת,
אולי מנת הדגל כאן, בזכות השילוב בין הבצק הרך והמענג למילוי המשובח. הבעיה היחידה הייתה שחלק משכבות הפסטה היו ממולחות יתר על המידה. התנחמנו בהשערה שהשפית רוני עדיין מאוהבת במוטי.

אכזבה ב"בלאק"

העגבנייה העייפה ביותר בעולם וכמה עלים קמלים למדי נחו על ההמבורגר החדש של רשת "בלאק" - אנחנו היינו בסניף ברמת החייל-פיקנייה (59 שקל), והוציאו לנו את החשק.

כמי שאוהבים את הרשת המזוהה עם בוקששתר, לא הבנו מדוע המלצר מכנה את בשר ההמבורגר ככזה ש"מגיע מהחלק האחורי של הפרה, נו, מהתחת". גם המנה החדשה הנוספת, סלט קלוי חם על פוקאצ'ה (39 שקל), נראתה עייפה, חסרת תבלון וחסרת טעם. בקיצור, תביאו את המנה הרגילה, הפשוטה, הטעימה יותר, ונלך הביתה פחות מרירים.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...