זוג משמיים: צמד קינוחים ליום האהבה

היום, הרבה יותר מבדרך כלל, אפשר לומר שדברים טובים באים בזוגות. קינוחים טעימים למשל

nrg מעריב | 14/2/2012 10:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
כפיר חרבי
צנצנות של קרם וניל ועננים צפים של קצפת כפיר חרבי
צנצנות של קרם וניל ועננים צפים של קצפת

החומרים (5 מנות בצנצנות של כ-120 גרם):

5 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
3/4 כוס סוכר
3 כוסות (700 מ"ל) חלב 3%
4 כפות קמח
1 מקל וניל
1/2 כוס פירות יער קפואים
5 כפות שוקולד מריר, מגורד

ההכנה:

1. לקרם וניל: בקערת מערבל מקציפים את החלמונים עם 1/4 כוס סוכר, עד לקבלת קרם בהיר.  מוסיפים כוס חלב וקמח ומערבבים היטב. מעבירים לסיר קטן, מוסיפים את מקל הווניל ומבשלים מעל סיר אדים, תוך כדי ערבוב, עד להסמכת  הקרם. מוציאים את מקל הווניל המבושל, חוצים אותו ומגרדים את הגרגרים לתוך הקרם.
2. בעזרת מצקת יוצקים לכל צנצנת זכוכית כף של קרם הווניל ומעבירים למקרר ל-3 שעות. 


3. בקערת מערבל מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה 1/2 כוס סוכר, עד לקבלת קצף יציב.
4. בסיר רחב מרתיחים 2 כוסות חלב. בעזרת כף יוצרים תלוליות של  קצף החלבונים ומכניסים לסיר.  מבשלים כחצי דקה מכל צד ומוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת שטוחה.
5. לפני ההגשה: בכל צנצנת, מניחים בזהירות מעל קרם הווניל תלולית מקצף החלבונים, מפזרים מעט פירות יער ושוקולד מריר מגורד ומגישים.

כפיר חרבי
קינוחי גבינה, שוקולד לבן וחלבה כפיר חרבי
קינוחי גבינה, שוקולד לבן וחלבה

החומרים (6 מנות):

1/4 חבילה (225 גרם) בצק פריך למאפים מתוקים, מופשר

למלית:

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38%
1/2 כוס סוכר
4 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
3 כפות חלב 3%
100 גרם שוקולד לבן
1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת 30% בטעם טבעי
1/2 שקית (250 גרם) גבינת כנען 5%

לגנאש שוקולד לבן:

200 גרם שוקולד לבן
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38%

לקישוט:

1 כוס שערות חלבה מסולסלות

(יש להשתמש בתבנית שקעים, רצוי מסיליקון)

ההכנה:

1. פורשים את הבצק וקורצים 6 עיגולים בקוטר 5 ס"מ. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום בינוני (170 מעלות) 10 דקות ומצננים.
2. למלית: בקערת מערבל מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר והפודינג, עד לקבלת קרם יציב. ממיסים את החלב והשוקולד הלבן ומערבבים. מוסיפים בהדרגה לקערה עם הקרם את תערובת השוקולד המומס ואת הגבינות ומקציפים כדקה נוספת, עד לקבלת תערובת חלקה.
3. יוצקים לתבנית השקעים את המלית, מניחים מעל את תחתיות הבצק המצוננות ומעבירים למקרר ל-24 שעות.
4. לגנאש שוקולד לבן: ממיסים את השוקולד הלבן והשמנת ומערבבים היטב.
5. חולצים את העוגות האישיות כשהן הפוכות, יוצקים עליהן את תערובת השוקולד המצונן ומעבירים למקפיא ל-30 דקות לפחות. מקשטים בשערות חלבה ומגישים.

באדיבות תשלובת החלב של תנובה

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...