היופי שבפשטות: ביקרנו ב-Brown
המאפים ב-Brown מאלפים, אבל השניצל הפשוט הוא שכובש את דיירי מתחם G. וגם : ב"קפה לנדוור" בגן מאיר לא רק נעים

האם ניקול ראידמן אוכלת שניצל? ובכן, זו שאלה מכשילה. עם היקף מותניים כמו שלה, סביר להניח שהגברת המוכשרת (שחיה בסרט) מדלגת בקלילות על פחמימות ומטוגנים, ומסתפקת בעלים קמלים ובתה ירוק. אבל נדמה שחברותיה העשירות - בזכות עצמן או בני זוגן, זה לא ממש משנה כרגע - מתעייפות משמירה על דיאטה יום-יומית נוקשה וחוטאות, השם ישמרנו, בשניצל עוף עם פירה, סלט קטן וקטשופ בצד (56 שקל).
זה ההסבר האפשרי היחיד לנוכחותה של המנה הזו ב-Brown, בית הקפה/ ביסטרו/ קונדיטוריה במתחם G, שבו מתגוררים מיטב אלפיונאי ארצנו השומרים על טיפוח הגוף, השיער והפנים. השניצל נדיב בגודלו, עשוי במדויק, שזוף ושומני במידה ומצליח לשבור כל דיאטה. הנה: חבורת הנשים המשומנות שיושבות לידנו ונדמה כאילו יצאו מז'ורנל - מוקפדות, שערן עבר גיהוץ טרי, הן מתלבשות אותו דבר ונראות אותו דבר - אוכלות גם אותו דבר: שניצל.
עם כל הכבוד לשניצל, גולת הכותרת במקום היא האפייה של השף-קונדיטור אבי מלמדסון, שאת המאפים המאלפים שלו הכרנו ב"רביבה וסיליה" ולאחר מכן ב"אידלסון 10". ב-Brown ניתן למצוא שפע לחמים המיוצרים בעבודת יד ובשיטות קלאסיות, מאפים איכותיים, גלידה משובחת בייצור עצמי, קישים, פיצות, עוגות שמרים ועוגות ויטרינה ייחודיות. דילגנו על העוגות, אבל לא ויתרנו על ברוסקטת הכמהין המשובחת (34 שקל), העשויה לחם שאור ועליה ממרח נדיב של כמהין, ביצה קשה ושבבי פרמג'אנו רג'אנו.
מגוון המנות העיקריות אינו גדול ואינו מתבסס על אפייה, אולם כמעט כל אחד יכול למצוא בו מנה לטעמו. מלבד שניצל, ניתן למצוא פילה מוסר ים עם ירקות צלויים (78 שקל), פירות ים על תפוח אדמה מדורה (78 שקל), קציצות דגים (58 שקל), פטוצ'יני ירקות חורף עם פטריות שיטאקה, גזר מקורמל וזוקיני צלוי (48 שקל), והמנה המסקרנת - טורטליני דלעת אורגנית, תוצרת ביתית, עם מחית דלעת, סלסה ורדה, קרם שורשים וגילופי פרמז'ן (58 שקל). גם המחירים, כאמור, סבירים לחלוטין.
המקום נעים, אסתטי, השירות מקצועי ואישי ואפילו החניה בשלב זה חינם, אולם מה שמעכיר את האווירה זה מתחם הבנייה הנמצא ממול, שממנו מגיעים אבק ורעש בלתי נסבלים. לפי גובהו המתוכנן של הבניין, זה גם ייקח זמן רב.

תל אביב מלאה בבתי קפה קסומים שבהם מוגש אוכל גרוע. טבעי היה לחשוב שגם "קפה לנדוור" בגן מאיר הוא מקום קלאסי לנפילה קולינרית. אבל לא: "לנדוור" הוא לא רק מקום שנעים לשבת בו - מתחת לקרני השמש, מול גינה ירוקה ומזרקה טבעית - יש בו גם אוכל טעים, מרענן ובעל טוויסטים קטנים.
ארוחת הבוקר הסטנדרטית (53 שקל) אכן לא יוצאת דופן, מלבד החביתה המורכבת משלוש ביצים, אולם בתוספת עשרה שקלים ניתן ליהנות מארוחת בוקר איכרים, הכוללת גם אומלט ממולאת בפטריות, תרד, כרישה וגבינת צאן, או מארוחת בוקר המושבה עם אומלט ובה גבינת מוצרלה, עגבניות, קונפי שום ובזיליקום. ארוחת הבוקר עשירה גם במיני גבינות, לחמניות ומוזלי אישי. אבל לפינוק הזה יש מחיר: ארוחת בוקר ב-63 שקלים. מוגזם.
בכלל, נדמה ש"קפה לנדוור", היושב במבנה השייך לקהילה הגאה, הפך למקום מפגש למשפחות צעירות, שבו מבלים מדי שישי ושבת בבוקר מספר שווה של פעוטות והורים, והצוות ערוך וקשוב אליהם. עם קצת סדר ברישום המשפחות בכניסה וגם אנחנו נהפוך אותו לקפה הבית שלנו, לפחות עד הקיץ, גם אם זה יעלה לנו עוד עשרה שקלים.