מאורז ועד קיש: מתכוני ירקות מחממים

אז מה נכין היום? אורז? קיש? אולי תבשיל עם בשר ורוטב? מה זה משנה - העיקר שיהיה טעים ושיהיו בפנים ירקות

nrg מעריב | 20/2/2012 10:50 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: פול,כרישה,במיה
יעקב הררי
אורז עם פול יעקב הררי
אורז עם פול

החומרים (8 מנות):

800 גרם פול צעיר
מיץ משני לימונים
מלח ופלפל שחור שחון טרי
2 בצלים קטנים קצוצים
1/4 כוס (60 מ"ל) שמן
2 כוסות אורז (500 גרם)
3 כוסות ציר עוף או ירקות רותחים.

ההכנה:

1. להכנת הפול, מסירים את קצות התרמילים ופורסים לטבעות ברוחב של 1-2 ס"מ. שמים בסיר עם מיץ לימון ומים לכיסוי, מבשלים עד שהתרכך. מסננים ומתבלים במלח ופלפל.
2. להכנת האורז, מטגנים בסיר עם שמן חם את הבצל שהזהיב. מוסיפים את האורז ומטגנים קלות. מתבלים במלח, פלפל ומוסיפים את הציר הרותח. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים לכ-20 דקות.


3. מעבירים את האורז לקערת הגשה גדולה ועורמים מעל את הפול.

יעקב הררי
קיש כרישה ושקדים יעקב הררי
קיש כרישה עם שקדים

החומרים (8 מנות):

לקלתית:

1/2 11 (225 גרם) כוסות קמח
100 גרם חמאה מלוחה קרה חתוכה לקוביות
חלמון

למילוי:

3 כרישות, רק החלק הבהיר
חמאה
1/2 פלפל ירוק פרוס בהיר
400 גרם פרחי כרובית
250 גרם מוצרלה חתוכה לקוביות
1 כוס גבינה צהובה מגוררת
3 ביצים
1 כוס חלב (250 מ"ל)
3 שיני שום כתושות
מלח פלפל
1 כוס שקדים פרוסים (120 גרם)

ההכנה:

1. להכנת הקלתית, במעבד מזון מערבבים את הקמח עם קוביות החמאה עד שמתקבלים פירורים.
2. טורפים את החלמון עם 2-3 כפות מים קרים, מוסיפים לקערת מעבדי המזון ומערבבים רק עד קבלת כדור בצק. שוטחים על התחתית והדפנות של תבנית פאי בקוטר 28 ס"מ. מצננים כרבע שעה במקרר.
3. אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.
4. להכנת המילוי, פורסים את הכרישות בעובי 1 ס"מ ומאדים במעט חמאה, מוסיפים את פרוסות הפלפל ומאדים מספר דקות.
5. מבשלים את פרחי הכרובית כ-5 דקות בסיר עם מים רותחים ומעט מלח. מסננים ומוסיפים לתערובת הכרישה יחד עם הגבינות. שוטחים את הקתלתית החצי אפויה.
6. טורפים את הביצים עם החלב, מוסיפים את השום ומתבלים. יוצקים על הירקות. מפזרים מעל את הקדים הפרוסים.
7. מגבירים את חום התנור לחום בינוני- גבוה (200 מעלות) ואופים כחצי שעה.

יעקב הררי
במיה עם בשר ועגבניות יעקב הררי
במיה עם בשר ועגבניות

החומרים (6 מנות):

1 ק"ג בשר כתף חתוך לקוביות
1/2 כוס (75 גרם) קמח
מלח ופלפל שחור טחון טרי
4 כפות שמן
1 בצל חתוך לקוביות
4 שיני שום חצויות
4 עגבניות חתוכות לרבעים
1 כוס (250 מ"ל) מרק בשר או ירקות
600 גרם במיה
2 כפות שמן זית

ההכנה:

1. מתבלים את הקמח עם המלח והפלפל. טובלים את קוביות הבשר בקמח ומנערים את המיותר.
2. מחממים חצי מכמות השמן ומטגנים היטב את קוביות הבשר מכל הצדדים. מוציאים מהסיר.
3. מוסיפים לסיר את השמן הנותר ומטגנים את קוביות הבצל עד שהן שקופות. מוסיפים את השום ואת רבעי העגבנייה ומטגנים מספר דקות.
4. מוסיפים את הבשר בחזרה לסיר, יוצקים עליו את כוס המרק ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים שעה וחצי, עד שהבשר רך.
5. בינתיים מטגנים את הבמיה מכל הצדדים בשמן זית חם מאוד. מוסיפים את הבמיה לסיר עם הבשר. מכסים ומבשלים כחצי שעה נוספת.

המתכונים מתוך "ספר הירקות" של ניר צוק ואלינוער רבין בהוצאת "החממה הספרותית סטימצקי"

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...