אוכלים בחוץ: פסטיבל האוכל במטה יהודה יוצא לדרך

מחר (חמישי) ייפתח בפעם ה-12 פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה שיציע ממיטב המטעמים של תושבי האזור. בתפריט: לחמים מיוחדים, בירות בוטיק, תבשילים, קינוחים מופלאים והרבה אנשים טובים

יעל עופר | 29/2/2012 8:43 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
פסטיבל האוכל ה-12 של ישובי המועצה האזורית "מטה יהודה" יוצא לדרך באירוע פתיחה חגיגי שיתקיים ב-1 במרץ. באירוע, שיתקיים בבית המועצה שבסמוך מושב נחם והבשלנים והבשלניות יציגו  בדוכניהם טעימות ממיטב המטבחים האתניים לצד דוכני מבשלות בירה ויקבים. את הטעימות ניתן יהיה לממש ברכישת קופונים.

בשנותיו הראשונות של הפסטיבל, הובילו אותו המאמות והאוכל המסורתי שבישלו למשפחותיהן ממורשתן של העדות השונות וכך נחשפנו למטעמי המטבח המרוקאי, הכורדי, קוצ'יני, דרום אמריקאי ועוד. בשנים האחרונות נעשו מאמצים לאתר ולעודד בשלנים ואופים מקרב תושבי האזור להצטרף למיזם וכך נוספו יזמים צעירים רבים. תעשיית היין הקדומה זכתה לעדנה אמיתית ביקבי בוטיק  מודרניים שלצידם מתפתחת סצינת מבשלות בירה, ומה שהחל כפרויקט רווחה של המועצה במטרה לסייע לפרנסת תושבי האזור, שנאלצו לזנוח את החקלאות, הופך את ישובי מטה יהודה למרכז תיירותי הנמצא בתנופה מתמדת.

ובכל זאת, כיוון שבאוכל עסקינן ולא בצדק חברתי, הנה כמה טעימות שיעוררו לכם את התיאבון והסקרנות.
לחמל'ה, גבעת ישעיהו

דנה כפיר מלחמל'ה
דנה כפיר מלחמל'ה דפנה טל
הישובים גבעת ישעיהו, צפרירים ושריגים-ליאון, יוצרים משולש גירויים קולינריים וגלריות של אמנים יצירתיים. בין טעימה לטעימה, מומלץ לתבל בטיול, מי ברכב ומי ברגל, באחד ממסלולי חבל עדולם השופעים אתרים ארכיאולוגים, נופים טבעיים ופריחות מדהימות של תורמוסים, רקפות וכלניות.

חזית המבנה הישן אינה רומזת במאום על המתרחש מעבר לדלת הברזל התעשייתית וכך, ללא הכנה מוקדמת,במקום הכי פחות צפוי, מקדמים את פנינו ניחוחות של ערמונים שמתבקעים באח המבוערת ולחמים טריים.

חבורות וזוגות שמחבקים פעוטות שרועים על ספות וכריות ומסבים לשולחנות יד שנייה אקלקטיים שמעניקים נינוחות נעימה לחלל ונהנים מכריכים מעוררי תיאבון ומאפים מתוקים ומשקאות טבעיים. מדפים עמוסים בספרים משומשים, צנצנות ריבות עם תוויות מאולתרות. גולת הכותרת שלשמה באנו - ערימות של לחמים כפריים עם קרום עבה שבא לבצוע מהם ישר לפה. 


ואז הגיחה מעבר לדלפק דנה כפיר והגישה לנו בחויך רחב סיידר מתפוחים אמיתיים. לכפיר היפה והמוכשרת נוכחות וכריזמה, ומה שהחל כמאפייה קטנה הפך למקום מפגש ולחלקת אלוהים הקטנה של תושבי האזור. "לצאת מהבית אבל להרגיש כמו בבית", היא מסבירה את מהות המקום שיצרה,  "מעבר לאוכל, המקום הוא אמצעי למפגש קהילתי, החלפת מידע בלוח המודעות וגם מוצרים תוצרת בית או ספרים".

בארבע לפנות בוקר היא משכימה ויוצאת מהבית בו היא מגדלת חמישה ילדים, מכינה את הבצק ללחמי השאור הכפריים ממתכונים שלמדה מספרים ושפרה עד שהגיע לטעמים מקוריים משלה כמו לחם הדבלים המופלא. בימי שישי בבוקר, אופה כפיר חלות מפוארות קלועות וכן חלות אישיות מענגות בטעמן העדין.

לחמל'ה, גבעת ישעיהו, טל': 0542664733 ימים ד'-ה'

"מימיס", גבעת ישעיהו

בכניסה צדדית בגינת ביתה של משפחת טראבלוס, הלכנו בעקבות השלט ומצאנו את עצמנו בלבו הפועם של מטבח הקונדיטוריה בה מחוללות פלאים מימי וצוות העובדות שלה. מימי עברה כברת דרך במסלול האקדמאי, אך לבסוף בחרה להגשים חלום ישן ולהפוך את תחביב האפייה למקצוע.

בתום התמחות בקונדיטוריה על פי האסכולה הצרפתית, הקימה ביחד עם אחיה שימי את הקונדיטוריה הביתית בחצר ההורים. תענוג לצפות בתהליך ההתהוות של המקרונים הצרפתיים הנימוחים בפה. המנה המזוהה ביותר עם המקום מגיעה בשלל צבעים וטעמים. בשל ענייני כשרות, בשבתות נמכרות העוגות בבית אמה הצמוד במשק 70.

בימי הפסטיבל תהפוך גינת המשפחה באופן זמני לבית קפה בו יוגשו משקאות קרים וחמים, לצד המקרונים ומגוון רחב של מאפים אישיים מלוחים. עוגת הדובוש ההונגרית תוגש בתקופת הפסטיבל בלבד.

מימיס, טל' 02-9998278 או 052-5214207/ 054-7833750, משק 70 גבעת ישעיהו

ענבל רוז
מעשה ידיים ענבל רוז
"מעשה ידיים", צפרירים

במושב צפרירים השכן, האופה עדי יוגב מבטיחה לקחת אתכם לפיקניק ייחודי בפינה הסודית שלה בחיק הטבע. שם יצפה לכם שולחן ערוך עם לחמי פרא כבדי משקל מקמח מלא עתיר הפתעות: אגוזים, חמוציות, שיפון או זיתים וגם מטענים רוחניים מסתוריים.

על פי שיטה שפיתח ג'ון ליי, אופה אנגלי, יוגב נותנת לבצק לנוח 15 שעות תמימות לאחר הלישה הראשונית. לאחר מכן היא לשה ומעצבת ככרות אותן היא אופה בתבניות ברזל כבדות. לצד הלחמים יוגשו גבינות צאן משובחות, ממרחים מקוריים כמו ממרח אגוזי מלך, חמאת בזיליקום או צ'ילי וגם ריבת תאנים - כולם מעשה ידיה של יוגב. לצד הלימונדה מתוצרת הבית, היא תשקה אתכם בצ'אי נהדר.

"מעשה ידיים", שישי, 10.00-16.00, שבת, 10.00-17.00, טל': 052-5993340

ענבל רוז
הילולה בצלחת ענבל רוז
"הילולה בצלחת", שריגים-ליאון

אורן שמואלי אוהב לבשל ולארח. במטבחו הביתי ידו בכל, החל מלישת הלחם ועד הקדאיף והמלאבי. אשתו וילדיו יוצאים ובאים מהבית אל המרפסת הנעימה הטובלת בפרחים, נושאים עמם מגשים עמוסי סלטים ומתאבנים המושפעים מהמטבח הטורקי וממסעו של שמואלי להודו: חצילים ממולאים בבשר, סלט פריקה ולחמג'ון, תבשיל מנגולד וחומוס שהתבשל ארוכות על פתיליה ומנות המשתנות מדי שבוע מצפות לאורחים.

"הילולה בצלחת", שישי-שבת (באמצע השבוע בתאום מראש), טל': 050-5753548, 02-9921475

יעל עופר
בת שבע וארם דקל, מבשלת אביר האלה יעל עופר
מבשלת "אביר האלה" ,צפרירים

ארם דקל הוא יו"ר מועדון מבשלות הבירה האזורי המאגד בתוכו מספר מבשלות. המקום שלו פתוח כברוהאוס אירופי, לפיו ניתן לשתות מהבירה במקום בלבד והיא אינה משווקת במקומות אחרים. במהלך פסטיבל האוכל יתקיים מיני פסטיבל בירה, בו תוכלו לטעום בירות נועזות בטעמן שמייצר דקל כמו בירת חיטה עם צ'ילי ודבש או בירה שעם מזיגתה נודף ממנה ניחוח לימוני שמקורו בלימון פרסי.
בת שבע, אשתו של דקל, מייצרת גבינות צאן במסורת צרפתית וספרדית וגם ליקרים מפירות העונה.

מבשלת "אביר האלה, טל': 054-7000512, 050-5557847, צפרירים, שישי-שבת ובתאום מראש

"לופיס", צפרירים

ונקנח בטעימה קטנה משוודיה. "לופיס" Loppis  (שפירושו "שוק פישפשים" בשוודית) שוכן במבנה ישן מוקף בגפנים וגינת ירקות. כלי אוכל ורהיטים מיד שנייה שאוצרים בתוכם זיכרונות מארוחות שוודיות כפריות ממלאים את החלל. אשה חביבה בשם רחל תכבד אתכם ב-Glögg, יין חם ובעוגיות ג'ינג'ר היישר מהתפריט של המדינה הסקנדינבית.

"לופיס" מושב צפרירים, משק 1 פתוח בשבת או בתיאום מראש. רחל 054-7677611

פסטיבל "אוכל כפרי במטה יהודה", החל מה-1 במרץ ובמהלך חמשת סופי השבוע עד ל-31 במרץ 2012. מדי יום שישי יתקיימו סיורי אוכל מאורגנים בקבוצות ובהרשמה מראש באוטובוסים של המועצה שינועו בין נופי האזור, יעצרו לטעימות אצל שתי משפחות וכן ביקב או במבשלת בירה. (למבוגרים בלבד, מחיר: 90 שקל. 09:00-13:00 . היציאה ממרכז "ביג" בבית שמש).

לפרטים והרשמה: 8108*

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...