ישר לפה: חדשות האוכל
ארוחת דייגים חגיגית, מסעדה עם חנות פרחים, סעודה בדואית-גלילית ומשלוחי מנות למטרה טובה. כל מה שקורה בשוק האוכל

שף ויקטור גלוגר מקלואליס ושף שרון כהן משילה, החליטו לחבור לשתי "ארוחות דייגים" משותפות, כמחווה לספק הדגים של שניהם, אודי בכור מזיקו דגים. השניים (ביחד עם בכור) יתארחו זה במטבחו של זה לארוחה בת 11 מנות. הארוחה הראשונה תתקיים בקלואליס ביום שני, 12.3 החל מ-19:00 והארוחה השנייה תתקיים בשילה ב-19.3, החל מ-19:00.
בין המנות בתפריט שכולו על טהרת הים יוגשו: מרק אספרסו דגים; סלט פלמידה; פוקצ'ה אנשובי; עגבניות קונפי עשבי תיבול וגבינת עיזים טאג'ין ים אלבונדוקיה – קבב דגים עם אגוזי לוז בטאג'ין בתערובת תבלינים "ראס אל חנות"; פילה לוקוס על ניוקי עם בשר סרטנים וקוקי סאן ז'אק. עלות הארוחה: 245 שקל. יש להזמין מקומות מראש: קלואליס: 03-5759060, אבא הילל 16, ר"ג . שילה: 03-5221224, בן יהודה 182, תל אביב.
חנות הפרחים מיסטיק רוז שבמתחם נמל תל אביב, מתרחבת והופכת למסעדה עם חנות פרחים בלבה.
התפריט החדש יחבוק ארוחות בוקר מיוחדות מרחבי העולם, וגם תפריט עם מנות ראשונות ויצירתיות כמו קרפצ'ו בקר פרוס טרי, מוגש עם בלסמי וצלפים וצנונית פרוסה (37 שקל); סלט קלמרי עם פול ירוק על טחינה בתיבול מיץ לימון, ג'ינג'ר ופטרוזיליה (42 שקל); ומנות עיקריות מהגינה, מהים ומהיבשה כמו: פטוצ'יני ירקות גינה (43 שקל), פריטו מיסטו קלמרי ושרימפס בציפוי טמפורה עם רוטב סויה וג'ינג'ר ותוספת סלט/צ'יפס (58 שקל), שניצל וינאי מבשר סינטה (72 שקל ועוד. בנוסף תציע המסעדה מיצים טריים סחוטים לטובת המתעמלים והמטיילים בפארק הירקון.
מיסטיק רוז, התערוכה 3, תל אביב.

אוכל מהמטבח היהודי-רוסי, הסיבירי, האוקראיני והרוסי-אסיאתי, מחכה לכם במסעדה החדשה קאבצ'וק (מרוסית: מסעדה קטנה), שנפתחה לאחרונה. המקום מציע בין היתר מנות זאקוסקי - טאפאס בגרסה רוסית עם מבחר סלטים, גבינות, בשרים כבושים ונקניקים, במחירים הנעים בין 7-28 שקל; מנות סטרוגנינה - הוורסיה הסיבירית לקרפצ'יו עם חתיכות בשר המוגשות על קרח כתוש לצד מטבלים מסורתיים וכן מבחר מנות בר כמו מיני פירושקי, קוויאר אדום עם בליני, מבחר מרקים ומנות קלאסיות וקינוחים שונים. בנוסף, מציע המקום מבחר עשיר של וודקות וגם יינות גיאורגיים שונים.
קאבצ'וק, הצפירה 10, תל אביב.
רשת טיב טעם פותחת לראשונה בהוד השרון מעדניית בוטיק גדולה, שתציע מבחר גבינות, נקניקים, רטבים, לחמים, מאפים ויינות בייבוא אישי. במהלך השנה הקרובה, צפויה הרשת לפתוח מעדניות נוספות בקונספט דומה ברחבי הארץ.

מסעדת קולוני הירושלמית שחוגגת שש שנים להיווסדה, ממשיכה בסדרת הארוחות "במה לשף הצעיר", אותה יזם השף הראשי של קבוצת "אדום" מיכאל כץ. על כל ארוחה מופקד שף צעיר ומבטיח שנחשף לקהל הסועדים. על הארוחה החמישית בסדרה, שתיערך בשני הקרוב (12.3, 20:00) מופקד אחמד עוקלה, עם ארוחה המושפעת מהמטבח הבדואי הגלילי המסורתי. בין המנות שיוגשו לסועדים על שולחן אבירים גדול במסעדה יוגשו: קפוצ'ינו גרגר הנחלים עם שערות בטטה קריספיות וטוויל פרמזן; דג בר ים בקראסט זוקיני צהוב, עם ג'לי פטרוזיליה, קציפת קונסומה עגבניות, יוגורט עזים, עדשים שחורות וסומק, שום קונפי ושמן זית; טלה גלילי - צלעות טלה עם עשבי תיבול טריים, קרם ארטישוק-ערמונים ופלפל פפאדו במילוי חיטה ירוקה מעושנת על מצע רוטב רימונים; מוס חלבה ועוד. מחיר לסועד: 240 שקל. מומלץ להזמין מקומות מראש.
קולוני, דרך בית לחם 7, ירושלים, טל': 02-6729955
ברשת ההמבורגרים מוזס נרתמים למען הקהילה. לקראת פורים רכשה הרשת מגוון משלוחי מנות ובהם חטיפים, ממתקים והפתעות מעמותת אור שלום המטפלת בילדים ונוער בסיכון, כאשר כל ההכנסות מרכישת משלוחי המנות יועברו לעמותה ולילדים המטופלים בה. את המשלוחים תחלק הרשת ל"לקוחות" שיגיעו עם הוריהם לאכול את ארוחת הילדים של המקום.