פסטה מהסרטים: מכינים מאפלדיני ארטישוק
שבוע גורמה מעריב כבר החל ומדי יום ניתן לכם טעימה ממנה אחת מהמסעדות הרבות שמשתתפות באירוע. והפעם: מאפלדיני ארטישוק של מסעדת טרנטינו
מה: מנת מאפלדיני ארטישוק
קצת על המנה: המנה הפכה אט אט למנת דגל במסעדה משום שהיא כוללת את מיטב חומרי הגלם האיטלקיים שמשתלבים יחד בצורה מושלמת. המאפלדיני, פסטה איטלקית רחבה ואיכותית בשילוב עם ארטישוק איטלקי צעיר ורך ומתובל. גבינת המוצרלה בתוספת מוצרלה העושנת ורוטב השמנת, יוצרים יחד מנה הרמונית שזועקת איטליה.
למסעדת טרנטינו שני סניפים, בקניון עזריאלי בתל אביב ובקניון לב המפרץ בחיפה. שתי המסעדות מעוצבות במוטיבים איטלקיים ומקפידות על מרכיבים איכותיים ועסקיות משתלמות.

החומרים (4 מנות):
500 גר' טריפולינה
100 גר' חזה אווז מעושן, חתוך לקוביות קטנות
צנצנת ארטישוק מתובל
קורט סוכר
מלח
פלפל שחור גרוס
כף שמן זית משובח
ההכנה:
1. מסננים את הארטישוק (שומרים כף אחת מהשמן).
2. קוצצים את הארטישוק.
3. מביאים סיר עם שלושה ליטרים מים לרתיחה ומוסיפים שלוש כפיות מלח.
4. מוסיפים את הפסטה ומבשלים 8 דקות, תוך בחישה מדי פעם.
5. בזמן שהפסטה מתבשלת מכינים את הרוטב: במחבת עמוקה שמים כף שמן מצנצנת הארטישוק עם חזה האווז ומטגנים על להבה גבוהה, עד שעולה ריח האווז.
6. מוסיפים קורט סוכר ואת הארטישוק הקצוץ ומערבבים.
7. כאשר הפסטה מוכנה, מעבירים 2-3 כפות ממי הבישול אל המחבת עם הארטישוק, ומערבבים.
טועמים ומתבלים במלח ופלפל.
8. כאשר הפסטה מוכנה מסננים ומחזירים מיד לסיר.
9. יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים.
10. מעבירים לצלחות זולפים מעל מעט שמן זית ומגישים. אפשר להוסיף חתיכות חזה אווז או גבינת פרמזן מגוררת.
המסעדה משתתפת בשבוע גורמה ה-17 של אתר rest וקבוצת מעריב, שמתקיים בין התאריכים 11.03.12 ועד ל-22.03.12 בלמעלה מ-100 מסעדות בכל רחבי הארץ: מנה ראשונה, עיקרית וקינוח במחיר של 79 שקל בלבד