לא פוסחים: כך נשרוד את פסח בשלום
מוסדות אוכל ברחבי הארץ נרתמים למאמץ לעבור בשלום את החג: מסעדות מציעות ליל סדר באפס מאמץ, קונדיטוריות עם שלל מתוקים כשרים לקינוחים ושאר טעימות ומתנות

במטבח של נלי ביפו יצרו תפריט חג בריא הכולל מאכלים כגון חריימה ירוק של מוסר ים, קבב דג עם טחינה ולימונים כבושים, אינג'ירה (עשויה מקמח טף) ועוד.
סניפי אלבאבור בצפון מציעים מנות גליליות לחג, כשבתפריט סלט תפוחי אדמה עם בצל ירוק ונענע, סלט חוביזה, אוסובוקו כבש בעכוב, קבב אלבאבור, דגים בעשבי תיבול ועוד.
סנדר, המסעדה המזרח-אירופית מתל אביב, מציעה לסדר מטעמים מסורתיים: מרק עוף צח, קניידעלך, רגל קרושה, סלט ביצים ושמאלץ, לשון עגל עם פטריות, צימעס ואפילו לפתן פירות לקינוח.
הקייטרינג bare food מרמת אפעל מציע סדר אורגני הכולל מנות כמו פטה עדשים ואגוזי מלך בצ'אטני אפרסמונים, מרק עדשים וירקות כתומים, סלט מנגולד, כרוב ממולא עם קינואה ועוד.
חג' כחיל ביפו מציעה מנות חג לקחת הביתה וגם חוגגת סדר במסעדה. בין המנות לבית: סלט ירקות חורף עם חוביזה, עולש בר, תרד ועכוב ומנות חלוקה כמו צוואר טלה או כתף טלה ממולא באורז, בשר אנטרקוט טחון ושקדים ועוד.
המעדנייה של גולדשטיין בצומת סביון מציעה תפריט פסח הכולל חזרת עבודת יד, מרק בורשט עם נתחי בשר, קרפיון ממולא, שוק אווז בתפוזים ובתפוחים, צוואר טלה ממולא בבשר, שזיפים ושקדים, קינוח מלבי טפיוקה ועוד.

ממסעדת השקד בתל אביב ניתן יהיה להזמין לבית מנות כמו דג כבוש, דג מלוח, ראש קרפיון, סלט קישואים ביוגורט, איקרה, כבד קצוץ ועוד. נוסף להם, במהלך החג תגיש המסעדה עסקיות דגים מיוחדות וספיישל מרק עוף עם קניידלעך.
אטליז פרה פרה באזור התעשייה כנות מציע משלוחים לבאר שבע, לראשון לציון, לתל אביב ולאזור השרון (לפי ימי חלוקה). בין המנות: גלילות חצילים עם בקר וכבש, תפוח אדמה ברוזמרין, צלי בקר בשזיפים, מבחר ממולאים, עוגת מצות ועוד.
סיפו ביפו מציעה מנות טייק אווי לחג ועסקיות מיוחדות בחול המועד. בין המנות לבית: סלט גזר מרוקאי, סלט תפוחי אדמה וביצה קשה, סלט סלק ים תיכוני, חזרת ביתית, שוק אווז, תבשיל בקר ומבחר תוספות.
הום מייד בתל אביב מציעה מנות לחג כגון קציצות דג ים במרק עוף צח, קדרת בקר ירוקה עם קישואים, סלרי ומנגולד, תבשיל אורז ובשר טלה ברכז רימונים ועוד. נוסף למאכלים ימכרו במקום גם כלי אפייה וכלי הגשה מקרמיקה.
ברטי התל אביבית מציעה טייק אווי לארוחת הסדר שכולל חצילים כבושים בעגבניות שום וצ'ילי, לחי עגל בתבשיל ירקות שורש ומשמשים, קציצות דגים ברוטב עגבניות ופלפלים ועוד.
מעדניית משני בראשון לציון יצרה מבחר תבשילים וסלטים לחג. בין המנות: דג ברוטב מרוקאי חריף, צלי בקר, דג סלמון בתנור, שלל ממולאים, דגים כבושים ומעושנים ועוד. כמו כן, המעדנייה תהיה פתוחה בחול המועד.
הקייטרינג ובית הקפה טל ושני מציע מארזים מתוקים הכוללים פרלינים עבודת יד, בראוניס, עוגת אגוזים ושקדים ומגוון קינוחים בגביעי אירוח לשולחן החג.

הבוקרים בקיבוץ מרום גולן מקיימת סדר עם מנות כגון מרק עוף וקניידלך צבעוניים, צלי בקר ביין אדום ופטריות, בשר כבש ממולא פיסטוק, אנטרקוט בצ'ימיצ'ורי ומנת ילדים מיוחדת (המחיר לסועד: 250 שקלים).
אינדירה ההודית בתל אביב מארחת סדר בעירוב מזרח ומערב. אחרי הצלחת המסורתית ומנות ראשונות כמו כבד קצוץ וגפילטע פיש, העיקריות יעברו לנוסח הודי עם פלטת בשרים הודית ותוספות אותנטיות (המחיר לסועד: 195 שקלים).
סוהו בראשון לציון תקיים סדר עם ראשונות מסורתיות בתוספת שלל מנות סושי, ועיקריות כמו נתח פילה מוקפץ עם בצל, פטריות ועגבניות שרי ברוטב יין אדום (290 שקלים לסועד).
מיסטיק רוז בתל אביב תחגוג סדר עם מנות מסורתיות לצד מנות כמו רוסטביף סינטה בציפוי חרדל ודבש ברוטב דמי גלאס, פטריות פורטבלו במילוי אגוזים וצימוקים ועוד (המחיר לסועד: 280 שקלים).
מלון ענבל בירושלים מציע פסח בבירה עם מנות מסורתיות בטוויסט כמו פטה כבד עוף בדבש וברנדי לצד מנות דוגמת צלע טלה צלויה בליווי ארטישוק ירושלמי ומנת סביצ'ה דניס על מרמלדת נענע.
קאזה דה ברזיל שבאילת בחגיגת סדר על טהרת הבשר, עם תפריט שמציע 11 סוגי בשר בשיטת השיפוד הרץ ותוספות שונות, במחיר של 150 שקלים לסועד.
אדמ'ס קופי בר בגלבוע בתפריט פסח הכולל מרק קניידלך, כדורי ריזוטו במילוי דוקסל פטריות, בצל וגבינת עזים, קנלוני מצה במילוי תפוחי אדמה ובצל ועוד.
ברשת ארוחות הבוקר בנדיקט בתל אביב ובהרצליה חוגגים בארוחות בוקר על טהרת המצה ברייט בגרסה מלוחה לצד ממרחים שונים וגבינות או בגרסה המתוקה עם קינמון, אגוזי מלך, סלט פירות, שמנת חמוצה וחרוסת.
רשת גלידריות cono בזיכרון יעקב, באור עקיבא, בתל אביב ובחיפה יצרה גלידות מיוחדות לפסח בטעמי חזרת שוקולד, מצה עם שוקולד או גלידה בטעם חרוסת.
משק ברזילי הצמחונית-אורגנית בסמוך למושב ירקונה יזמה פעילות הורים וילדים לפסח הכוללת סיור בין ערוגות צמחים בשילוב הסברים וסיפורים על הירקות שמגדלים במשק ועל האוכל שאוכלים בו.

בקוצ'ינה תמר בתל אביב הפכו את המזווה לחנות מתנות לחג. ניתן למצוא בה מארזים עם רטבים כמו עגבניות שמש או אליו אוליו קלאסי בעבודת יד, סוגים שונים של מחמצים וכבושים, ליקרים שנעשים במקום, שמנים מתובלים ועוד.
חוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית מציעה אריזות שי הכוללות חליטות, תערובות לבישול ולתיבול, יינות, דבש, שמן זית שוקולדים ועוד, לצד כלי הגשה.
רשת השוקולדים מקס ברנר יצאה בסדרת מארזים לפסח הכוללת מגוון שוקולדים, כמו קוביות שוקולד חלב ממולאות בנוגט ובשבבי קוקוס קלוי, דפי שוקולד מריר עם פולי קקאו, אגוז לוז עטוף בנוגט ובאבקת קקאו ועוד.
נגאיה מציעה לפסח מארזים אורגניים שהכינו אנשים עם מוגבלויות המכילים, למשל, מעדן חרוסת טבעית, חזרת מפלפלים קלויים, פסטו בזיליקום וזיתים ומגוון נוסף של מוצרים מתוקים. הזמנה באתר.

בוטיק סנטרל בתל אביב וברמת השרון מציעה מגוון מאפי פסח כגון מוס גבינה שמנת וקינמון, מוס קוקוס ממולא אגוזים ומצופה בשוקולד לבן, פאי אגס מייפל, עוגיות מקרון, בראוניס, מיני פאדג' ועוד.
קונדיטוריית שמו בקריות, בחיפה, ברמת השרון ובתל אביב מציעה מאפים כמו עוגיות מקרון בטעמי פטל, קפה, לימון, אגוזים ועוד; עוגת גזר ואגוזי מלך; עוגת שזיפים וסוכר חום. זאת בנוסף לשלל מוצרים ללא סוכר.
ביסקוטי בבני ברק בליין פסח הכולל מלוחים כמו קיש בטטה, אגוזים וגבינות; קיש בצל, כרישה ויין לבן; וכן מתוקים כגון עוגת רוזמרי, עוגת גבינה קפוצ'ינו ועוד.
רשת רולדין הארצית בקולקציית עוגות ועוגיות שוות לחג. אוהבי המקרונים יכולים ליהנות מטעמים חדשים כמו מרמלדה פטל, שוקולד חלב ותפוזים וקרם פטיסייר בחמאה עם קרמל, לצד שלל טעמים נוספים.
מאפיית לחמים מתל אביב מציעה עוגיות קלאסיות לפסח: נשיקות מרנג לימון, פיננסייר שוקולד לוז, עוגיות קוקוס, פטיפורים ממרציפן, מקרונים ושלל טארטים.
טאטי לחם בגבעתיים וביהוד מציגה שלל מתוקים לפסח, בהם עוגיות קוקוס וריבת חלב, עוגיות שקדים ומרציפן, פאדג' שוקולד דובדבנים, עוגת גזר ועוד.
רשת בן עמי, בכפר ויתקין, בירושלים, בתל אביב, בהרצליה ובגני תקווה מציעה לחג עוגת קונקורד, נשיקות וניל, קקאו ואגוז, מקרונים, כוסיות מוס אישיות ועוד.
הספר "מתכוני פסח" של אלינוער רבין כולל שלל הצעות מסורתיות ומגוונות שיעזרו להתארגן מראש על הרכב הארוחה ולתזמן נכון את ההכנות. חוץ מהצעות למנות לערב החג הספר יהיה לעזר גם למטעמים כשרים בחול המועד.
הספר "אוצר מאכלי העדות", מבית ההוצאה על השולחן כולל מאגר מתכונים מעולה וצבעוני שמעורר השראה לחג וגם לאחריו. החל מחריימה צפון אפריקאי ועד קארי דגים מן המטבח ההודי ומרק בשר ורימונים מפרס.
בבאגסי בתל אביב מנצלים את ההזדמנות למסיבת חיסול חמץ עם הרבה בירה, באירוע שיימשך מערב חמישי ועד לצהרי כניסת פסח. במהלך החג יציעו במקום תפריט כשר עם ארוחות בוקר מסורתיות וספיישלים.
פיש בראשון לציון נפרדת גם היא מהחמץ במסיבת בירה ובצק. במהלך חול המועד המקום מציע תפריט בסגנון נופש תאילנדי, הכולל סלט פאפאיה, ברמונדי על אטריות אורז ועוד.
בפרידה קאלו של יואב בלימן בתל אביב יחגגו בדיל שונה כל ערב; ביום חמישי תפריט המסעדה יהיה כולו ב-50 אחוזי הנחה, זאת לקראת החופש שאליו יוצאת המסעדה עד 13.4, אז תתקיים חגיגת בירות ומאפים.