ג'וי ג'וי ג'וי: ביקרנו בנובה ג'ויה
"נובה ג'ויה" זכתה בתואר אחת המסעדות האיטלקיות הטובות בישראל. האם בצדק?

בשבוע שעבר נערך טקס מוזר: בחירת שבע המסעדות האיטלקיות הטובות בישראל. ובכן, לא היינו מלאים אתכם בפרטים ולא מתווכחים עם אף אחד, אלא שהקריטריונים לבחירה לא היו כלל ענייני טעם וארומה, אלא אחרים לגמרי.
וכך זה נראה: חלק מהקריטריונים לבחירת המסעדות הטובות היו התייחסות באתר המסעדה לשפה האיטלקית, שהתפריט מוצע אף הוא באיטלקית, שבקבלת הפנים יש אדם דובר איטלקית ועוד כהנה וכהנה בלבולי ביצים כאילו מדובר בקדם אירוויזיון ברומא. רק פרט אחד נעדר מהרשימה: הפסטות המוגשות במסעדה חייבות להיות פסטות טריות. וכך אירע שבחלק מהמסעדות האיטלקיות, לא חשוב מאיזו עדה, מוצעות מנות על בסיס פסטות קשות.
אמנם יש באיטליה אין-ספור מסעדות המוכרות פסטות קשות, אבל גולת הכותרת של המטבח האיטלקי הכפרי היא הפסטות הטריות. הייתכן שדווקא פרט זה ייעדר מתחרות כה יומרנית? ובכן, אולי אפשר לתרץ זאת באנשים העומדים מאחורי התחרות: לשכת המסחר ותעשייה איטליה-ישראל. ומה בינה לטורטליני זנב שור?

אחת משבע המסעדות הזוכות היא "נובה ג'ויה" ברמת החייל, שם ביקרנו השבוע. הפסטות הנמכרות בה הן בחלקן טריות ובחלקן קשות, ולכן אין לנו טענות של ממש על בחירתה. אמנם קצת מפתיע שמסעדה המשתייכת לקבוצת "ארקפה" זוכה בתואר, אבל מה לנו כי נלין. ואולי כדאי לומר זאת כבר עתה: "ג'ויה" היא מסעדה לא רעה בכלל, אפילו מפתיעה, בטח ובטח כשמדובר בהיצע קולינרי מדוקדק והיי-טקי כמו זה הנמצא בסביבה - רמת החייל. ואולי זו סיבה מספקת לזכייתה.
הארנצ'יני, כדורי הריזוטו הסיציליאניים, מוגשים כאן במילוי גבינת פקורינו, נענע טרייה וגבינת פרמג'אנו (32 שקל), ויחד עם קרפצ'יו הבקר, המוגש כאן עם איולי חזרת (48 שקל), הן מנות פתיחה מרעננות ומוכנות במקום, הגם שהארנצ'יני היה מטוגן יתר על המידה.
המנות העיקריות לא הכזיבו אף הן: לזכותה של מנת טורטליני הערמונים (65 שקל), שמזכירה רק במעט מנה דומה ב"טוטו", ייאמר שהבצק טרי, מחית הערמונים מענגת, רוטב החמאה יחד עם קרם הסלרי מנחם, וכשמעל הכול מונחות רצועות חזה אווז הרי זו מנה שיכולה להימכר גם במסעדות איטלקיות אמיתיות. אולי זו המנה שבזכותה קיבלה המסעדה את הפרס. גם אוסובוקו הטלה (89 שקל) הצליח להפתיע, הן בפרזנטציה יפהפייה והן בטעמים כובשים של עצם בשרנית וירקות שורש שבושלו בישול אטי.
בשורה התחתונה: למרות המיקום הבעייתי והאווירה ההיי-טקיסטית המנוכרת, "ג'ויה", בניצוחו של אליאב גולדנברג, מצליחה להוות אופציה ראויה. אולי היא לא אחת האיטלקיות הטובות במדינה, ועדיין שווה קפיצה.
את צאת חג המצות מומלץ לחגוג ב"נוק אאוט" מתוך תפריט ה"בריאות" של מסעדת "מיטבול" בראשון לציון (דרך המכבים 8). "בריאות" במירכאות, כמובן: זהו טריפל בורגר הכולל 150 גרם בשר כבש, 150 גרם בקר ו-150 גרם צ'יפוטלי, המונחים בתוך לחמנייה עסיסית כשבתוכה גם חמאת שום, גבינת עמק וביצת עין. על מנת לנגוס בה, אגב, יש צורך בלסת רחבה. מראה הר הבשרים הזה מפעים, שלא לומר מפחיד, עירוב הטעמים מסעיר וההנאה מובטחת. לגיבורים בלבד.