מלך האש: מכינים קבב בל"ג בעומר

יסלחו לנו המדורות, אבל בל"ג בעומר אנחנו מעדיפים להשתמש כתירוץ לעשות שוב על האש. דרור פילץ עם חמישה מתכוני קבב מיוחדים לחג, רק תבחרו

nrg מעריב | 9/5/2012 8:47 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: על האש,קבב
דרור פילץ מוכר לחובבי הבשר בעיקר בזכות ספרו “תורת העישון״. הוא מעביר סדנאות בביתו ובמטע האבוקדו שלו בגני יהודה ומייבא חומרי גלם משובחים: מבחר גדול של תבלינים, שמנים, מוצרי חלב ועוד. באמצעות הסדנאות והאירוח הוא מצליח לחבר בין שתי אהבותיו הגדולות - אוכל ואנשים - ועושה זאת בכישרון רב שנים רבות ובעיקר מהווה אוטוריטה בנושא בשר עבור כל מבין דבר במדינה. המתכונים לקוחים מתוך ספרו החדש “הכל על האש״ (הוצאות פן וידיעות ספרים).
דניה ויינר
מתוך הספר ''על האש'' של דרור פילץ דניה ויינר
קבב רומני

החומרים (8 מנות):

1/2 1 ק״ג בשר בקר טחון פעמיים, מומלץ מנתחי שפונדרה ופאלדה
10 שיני שום כתושות
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כף סודה לשתייה מעורבבת בכוס סודה
1/2 כוס סודה

ההכנה:

1. שמים בקערה את כל המצרכים עד קבלת תערובת אחידה ומניחים בצד חצי שעה.
2. יוצרים קציצות ארוכות ועבות.


3. צולים על אש נמוכה מאוד ומסובבים כל 2 דקות לצלייה אחידה או עד מידת העשייה הרצויה ומגישים.

צילום: דניה ויינר סגנון: דיאנה לינדר
מקבבים קבבים צילום: דניה ויינר סגנון: דיאנה לינדר
קבב עיראקי

החומרים (8 מנות):

1/2 1 ק״ג בשר בקר טחון פעמיים, מומלץ מנתחי שפונדרה ופאלדה
2 בצלים לבנים גדולים קצוצים דק
צרור פטרוזיליה קצוצה דק
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כף בהרט עיראקי

ההכנה:

1. שמים בקערה את כל המצרכים עד קבלת תערובת אחידה ומניחים בצד חצי שעה.
2. משפדים על שיפודי מתכת או עץ.
3. צולים על אש נמוכה מאוד ומסובבים כל 2 דקות לצלייה אחידה או עד מידת העשייה הרצויה ומגישים.


צילום: דניה ויינר סגנון: דיאנה לינדר
קבבים שונים צילום: דניה ויינר סגנון: דיאנה לינדר
קבב לבנוני

החומרים (8 מנות):

1/2 1 ק״ג בשר טלה טחון פעמיים, מומלץ מנתחי ירך וצלעות
צרור פטרוזיליה קצוצה
1 בצל לבן גדול קצוץ דק
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף תערובת תבלינים
150 גר' צנוברים

ההכנה:

1. שמים בקערה את כל המצרכים עד קבלת תערובת אחידה ומניחים בצד חצי שעה.
2. יוצרים קציצות.
3. צולים על אש נמוכה. הופכים את הקציצה כשהיא נפרדת בקלות מהרשת לצלייה אחידה או עד מידת העשייה הרצויה ומגישים.

צילום: דניה ויינר סגנון דיאנה לינדר
קבבים על האש צילום: דניה ויינר סגנון דיאנה לינדר
קבב טלה

החומרים (8 מנות):

1/2 1 ק״ג בשר טלה ועגל טחון עדין, מומלץ מנתחי פאלדה, טלה וצוואר בקר
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
2 כפות נענע קצוצה
2 עגבניות מגוררות
4 שיני שום כתושות
פלפל חריף קצוץ דק ללא הגרעינים
1 בצל לבן גדול קצוץ דק

ההכנה:

1. שמים בקערה את כל המצרכים עד קבלת תערובת אחידה ומניחים בצד חצי שעה.
2. יוצרים קציצות עגולות.
3. צולים על אש נמוכה מאוד ומסובבים כל 2 דקות לצלייה אחידה או עד מידת העשייה הרצויה ומגישים.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...