חוזרים לחלומי: מתכונים צלויים לשבועות

את מתכוני שבועות התרגלנו להכין בתנור בצורת מאפה או מקסימום כסלט או פסטה. לשף גיא פרץ יש רעיונות אחרים. מחבת למשל

nrg מעריב | 23/5/2012 8:45 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אבי ביתן
סטייק חלומי על מצע פירה שורשים וסלט פטוש אבי ביתן
סטייק חלומי על מצע פירה שורשים וסלט פטוש

החומרים:

150 גרם חלומי
2 תפו"א
1 בטטה
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
צרור סלרי
צרור בצל ירוק
שמן זית
מיץ לימון
מלח ופלפל

ההכנה:

1. חותכים את החלומי לפרוסות עבות, מחממים מחבת פסים ומטגנים את החלומי משני צדדיו.
2. בינתיים מרתיחים את תפוח האדמה והבטטה עד כדי ריכוך.
3. סלט הפטוש: קוצצים את הפטרוזיליה, הכוסברה, הסלרי והבצל ירוק. מערבבים עם שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.


4. הפירה: מרסקים את תפוח האדמה והבטטה למחית אחידה, מסדרים על צלחת עמוקה ומעל מניחים את החלומי. בצלחת נפרדת מגישים את סלט הפטוש.

אבי ביתן
עגבניות צלויות ממולאות בגבינות ופסטו אבי ביתן
עגבניות צלויות ממולאות בגבינות ופסטו

החומרים:

3 עגבניות שלמות
60 גרם בולגרית
60 גרם צפתית
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה

לרוטב הפסטו:

פטרוזיליה
כוסברה
אגוזי מלך
שמן זית

ההכנה:

1. צולים בתנור את העגבניות עד כדי ריכוך, מוציאים את התוכן שלהם ומערבבים בפנים את הגבינה הבולגרית והצפתית עם עשבי התיבול. מניחים על צלחת שטוחה שלוש כפות מרוטב הפסטו, מניחים עליהם את העגבניות הצלויות הממולאות עם הגבינה, מגישים חם.

אבי ביתן
יקיטורי חלומי על מצע רוטב עגבניות אבי ביתן
יקיטורי חלומי על מצע רוטב עגבניות

החומרים:

30 גרם חלומי
עגבניות צלויות
בזיליקום
3 שיני שום
כף שמן זית

ההכנה:

1. החלומי: חותכים את החלומי לקוביות שוות בגודלן,משפדים אותן על מקלות היקיטורי. מחממים מחבת פסים עם מעט שמן, מטגנים את היקיטורי משני צדדיו.
2. רוטב העגבניות: בסיר נפרד עם כף שמן זית מערבבים על אש נמוכה את העגבניות, השום והבזיליקום עד למרקם אחיד,מניחים על צלחת שטוחה את הרוטב ומעל מסדרים את מקלות היקיטורי. מגישים חם.

אבי ביתן
חציל קלוי על האש ממולא בגבינת עזים ומשמש אבי ביתן
חציל קלוי על האש ממולא בגבינת עיזים ומשמש

החומרים:

3 חצילים
200 גרם גבינת עיזים
12 משמשים מיובשים

ההכנה:

1. מניחים שלושה חצילים בשלמותם בתנור עד כדי ריכוך. חוצים את החציל לשניים במרכזו (לא עד הסוף).
2. פורסים את גבינת העיזים לפרוסות שוות, מניחים במרכז החציל ביחד עם המשמשים. מגישים חם.

המתכונים באדיבות שף גיא פרץ

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...