טובות השתיים: בית קפה של אהבה

כדי להביא ילד משותף לעולם, פתחו בנות הזוג טל ושני בית קפה מתוק ואינטימי

אלון צרפתי  | 3/6/2012 16:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: טל ושני
 
מימין: טל יעקב ושני גפן. בית קפה בשביל הילדים שבדרך
מימין: טל יעקב ושני גפן. בית קפה בשביל הילדים שבדרך צילום: אנטולי מיכאלו

אחרי כמעט 14 שנה יחד החליטו טל יעקב ושני גפן שהגיע הזמן לשינוי. רגע אחרי/לפני משבר גיל 40 (טל בת 41, שני בת 36), הן החליטו שהן בשלות להביא לעולם ילד משותף. ברוח תקופת הפרו ורבו הרוחשת בקרב חברי הקהילה בשנים האחרונות זו לא ממש משימה יוצאת דופן, אלא שהביצוע היה עלול להיות קשה קצת יותר מכיוון אחר לגמרי.

הקייטרינג בבעלותן, "טל ושני", ממשיך לפרוח ולספק את הסחורה, טפו-טפו, אבל אם רוצים להביא ילד לעולם, אי אפשר, כך הן מספרות, להמשיך לעבוד כל כך קשה, כל הזמן, עד שעות מאוחרות כל כך. זו אחת הסיבות העיקריות לכך שהן פתחו לא מזמן את בית הקפה "טל ושני". "מאחר ששנים אנחנו מסתובבות עם הקייטרינג בכל הארץ ובשעות מטורפות, הסכמנו בינינו שבתנאים כאלה אי אפשר לגדל ילד ששתי האמהות שלו עובדות כל היום עד שעות מאוחרות", הן מספרות. "לכן החלטנו לפתוח את בית הקפה, שבו שתינו לא צריכות להיות בו בזמן כל היום, ועדיין העבודה תתבצע בצורה הטובה ביותר ותאפשר גידול של ילד".

יעקב (במקור מהוד השרון) וגפן (במקור מרחובות) הכירו דרך חברה משותפת בשדה התעופה, כשהאחרונה חזרה מטיול תרמילאים בדרום אמריקה. כנהוג בקרב קהילת הלסביות, אחרי יום אחד הביאה אחת מהן מברשת שיניים לביתה של השנייה, לאחר יומיים כבר ארזה מזוודה ועברה להתגורר איתה. מאז, כמעט 14 שנה, הן יחד, באש ובמים, בטונה ובטירמיסו.



>>> רוצים להכין קינוחים כמו של טל?
צילום: אנטולי מיכאלו
קינוחים של טל ושני. מתוקים ומיוחדים צילום: אנטולי מיכאלו

יעקב, שצברה ניסיון קולינרי בלימודי קונדיטוריה ב"אסטלה" ובעבודה ב"בויה" וב"קורדליה", פתחה עם בת זוגה את הקייטרינג בשנת 1998 כמעט במקרה. "הייתה לנו חברה לאספקת כריכים וארוחות חמות למשרדים, ובאחד הימים לקוח שאל אם אפשר להזמין את האוכל שלנו לאירוע גדול בבית", הן מספרות. "באותה תקופה זוג חברים התחתן ואנחנו נודבנו לעשות את הפיילוט של הקייטרינג לאירוע של 160 איש. בלי לשים לב עשינו שני אירועים במקביל, ומאז הכול היסטוריה".

היסטוריה והיסטריה: היום הקייטרינג שלהן מספק שלל אופציות, כמו ארוחות שף עד 20 איש - מנות מעוצבות עם הגשה אישית לכל סועד, קייטרינג עד 200 איש וקוקטיילים עד 500 איש, וכן פתרונות אירוח - מגוון מגשים מוכנים לאירוח בבית ובמשרד.

עם הזמן נוצרה דרישה מהלקוחות ליהנות מהטעמים בלי להזמין אירוע, בעיקר מהמתוקים המיוחדים המוכנים על ידי יעקב, ובהם טירמיסו איטלקי קלאסי, מוס שוקולדים עשיר, מוס גבינה ופירות יער ושטרודל תפוחים, והן הקימו בית קפה אינטימי וחמוד בפינת הרחובות ארלוזורוב ודיזנגוף.



במקום מוגשות גם ארוחות בוקר טעימות, ובהן שקשוקה ירוקה עשירה בפלפלים, בעגבניות ובתרד, ביצה עלומה המוגשת בתוך קרואסון עם סלמון מעושן וירקות, וארוחת בוקר איטלקית - אומלט עם זיתי קלמטה, גבינת פטה, חציל קלוי ובזיליקום.

לא רק חברות הקהילה ממלאות את המקום, אלא האוכלוסייה השכונתית על קשישיה, גבריה וילדיה, בין היתר הודות להכנסת האורחים החמה שהשתיים משרות על המקום ופינוקים על חשבון הבית. ומה יקרה בעוד חמש שנים? "אנחנו מקוות להיות עם שני ילדים ועם סניף נוסף של בית הקפה".



>>> ומה לגבי קינוחים עם תמרים?

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...