קר, אבל לוהט: מתכוני גספאצ'ו מפתיעים
הימים הולכים ומתחממים וחייבים להיכנס לכוננות צינון. הנה כמה מתכונים קרירים של גספאצ'ו שיוכלו ללוות אתכם בעונה החמה

החומרים:
200 גר' עגבניות שרי
1/2 כפית מלח דק
1/2 כפית פלפל גרוס
250 מ"ל מיץ עגבניות
200 מ"ל מיץ חמוציות
מנה של וודקה
200 מ"ל שמן זית
ההכנה:
טוחנים הכל יחד, חוץ מהשמן, אותו מוסיפים באיטיות תוך כדי הטחינה ומקררים היטב. מגישים עם גבעול סלרי.
>>> עוד מתכוני גספאצ'ו עגבניה

החומרים:
450 גר' קיווי קלוף
מיץ מחצי לימון
4 כפיות מחית פיסטוק
1/4 כפית מלח דק
1/4 כפית פלפל גרוס
100מל' מים
10 עלי נענע
שערות חלבה
ההכנה:
טוחנים הכל יחד חוץ מהחלבה והשמן זית, ומזלפים את השמן פנימה תוך כדי טחינה. מסננים במסננת דקה, מקררים היטב, מוזגים לכוס קפה ומקשטים בשערות חלבה.
>>> פיסטוקים זה בריא

החומרים:
340 גר' מחית לימון
10 גר' שום כתוש
300 גר' שסק מגולען
200 מל' שמן זית
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
מנה של מרטיני
כפית וחצי סוכר
ההכנה:
טוחנים הכל חוץ מהשמן זית, אותו מזלפים פנימה תוך כדי טחינה. מסננים במסננת דקה, מקררים היטב. מגישים בצ'ייסרים.
באדיבות שף חן אוחנונה, מסעדת ADAMA, זכרון יעקב