מי שאוכל לבד: ביקרנו באי-זוגי
למרות מגבלות הכשרות ומנות לא אחידות בגודלן מסעדת אי זוגי ברמת החי"ל מספקת ארוחה במחיר הגון ובאווירה נעימה

אין הרבה חדש ברעיון השיירינג (Sharing). עולם הקולינריה הישראלי עלה על רצון ההמונים לאכול הכל מהכל כבר מזמן ושלל דרכים לספק אותו. קומבנציית סושי, מנה של שלושה המבורגרים, מסעדות הטאפאס השונות ותפריט טעימות – מטרתן לספק את התאווה לטעום כמה שיותר, לצמצם את האפשרות לטעות בבחירת המנה, ולתת הרגשה שיש תמורה לאגרה.
מסעדת "אי זוגי", שמאיישת את קומת הלובי במלון לאונרדו ברמת החייל בשלוש השנים האחרונות, היא תוצר של הטרנד. הרעיון העומד מאחורי השם המתחכם אינו מסובך – הזמינו מספר אי זוגי של מנות, והפלא ופלא - תוכלו לחלוק. חוקי מתמטיקה בסיסיים יראו כי אפשר לחלוק גם מספר זוגי של מנות, אבל נוותר על הקטנוניות רק הפעם, בעיקר כי הגימיק מתאים לנו.
כדי להקל על הסועדים החולקים ולמנוע שיקולי עלות-תועלת מייגעים, מציעה אי זוגי מחיר קבוע של 49 שקלים למנה, מבלי להפלות בין בשר, סלט, פסטה או אפילו קינוח. גם הקוד ההתנהגותי קובע סדר מסוים בארוחה - מה שמוכן, יוצא מהמטבח, ללא הבחנה בין סוגי המנות.
>>> ביקרנו ב-CENA
חלל המסעדה עוצב ברוח המלון. תקרה גבוהה, נברשות גדולות ומראות ממוסגרות בפרזול כבד, ממשיכות את הקו העיצובי של המקום, והאווירה השקטה, מעוטרת התיירים, התאימה לסיום יום עבודה ארוך. התיישבנו בשולחן פינתי וקיבלנו תפריטי נייר חד פעמיים ועטים. מי שמילא טופס הימורים בחייו מכיר את הנוהל – מסמנים את מה שנראה כבחירה מוצלחת ומבקשים מאלת המזל לתת פוש.
ההימור לא פשוט. תפריט המסעדה מגוון ומציע לא פחות מ-25 מנות ועוד חמישה קינוחים. המחיר הזהה הופך את ההימור לנקי מסטיות, וכל שנותר הוא להחליט.
פתחנו במנות סלמון ואבוקדו, קרפצ'ו וסלט עוף. מנת הסלמון אבוקדו מכובדת ומציעה כמות יפה של דג, מלווה בסלט אבוקדו, בצל סגול ועלים ירוקים. רוטב איולי הצלפים בקושי הורגש, אך מעבר לכך מדובר במנה חביבה למדי. הקרפצ'יו קטן יחסית למחירו, אך הבשר והעיבוד חיפו על כך והשכיחו בדרך את המחסור בגבינת פרמזן. באופן מפתיע, ההימור המנצח בסיבוב הראשון היה סלט העוף. המנה של אי זוגי רחוקה מאוד מהסלט הבנאלי - כרוב לבן מהווה בסיס למנה, אליה נוספו אטריות אורז קריספיות שמוסיפות המון למרקם ולטעם. את הכל מלווה רוטב וויניגרט סמיך.
>>> איך מכינים סלט עוף?

לאחר התייעצות עם מלצר, הזמנו למנות עיקריות קראסט של סינטה, נתח אנטרקוט וקבב טלה.
הקראסט הגיע ראשון ומהר מאוד התגלה כהצלחה: פירורי פיסטוק מפוזרים מעל נתח בינוני בגודלו עם רוטב קברנה מצומצם. המנה עשויה במידה ומוגשת עם תפוח אדמה, שדווקא פחות דיבר אלינו והיה בנאלי למדי. את אוכל ליוויני ביין של יקב אלכסנדר, שמתומחר - כמו כל היינות במקום - ב-35 שקל לכוס.
>>> כך תכינו קרפצ'ו סינטה
גם נתח האנטרקוט, נבלע במהירות הודות לאיכות הבשר. גם מנה זו כללה תפוח אדמה, הפעם ברוטב מתקתק, איפשהו בין ציר בקר וצ'ילי.קבב הטלה והטחינה הירוקה, שלהפתעתנו בצבצה גם מתוך הקציצה, היה מצוין, מלבד העובדה שלצדו הגיע - ניחשתם נכון - תפוח אדמה, הפעם בנוסח קייג'ין.

כשהרמנו סוף סוף את ראשינו מהצלחות, הבנו שאם לא נעבור עכשיו לקינוחים נישאר לבד במסעדה. טעמנו וופל בלגי בטוויסט כשר, עם קציפת פרווה במקום קצפת וסורבה תות מוצלח במקום גלידת וניל. התחליפים היו ראויים והמנה מרשימה ומפנקת בהחלט. הצ'ורוס עם מטבל שוקולדי וסורבה אגסים היה חביב, אך החוויר ליד מנה חדשה בתפריט, קסטת בננה המורכבת מפרוסות בננה מקורמלות וקיווי, עם קציפה מתוקה וסורבה תות.
אי זוגי נותנת מענה לרצון שלנו ליהנות מכל העולמות בצורה מתוחכמת וראויה. המנות אומנם לא שוות בגודלן, וגם בגזרת התוספות היינו מעדיפים יותר גיוון, אבל האוכל היה טוב, האווירה שקטה ונעימה וחוויית השיירינג אליה מכוונים במטבח מועברת לסועדים במלואה. רוב הסיכויים שנחזור אליה לסבב הימורים נוסף.
אי זוגי, הברזל 17, רמת החי"ל, תל אביב
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב