איך בחור ישראלי מביס את האיטלקים בגלידה?

השופטים בפסטיבל "ג'לאטו" בפירנצה שיבחו את טעם האספרסו שרקח יניב אברג'יל, והעניקו לו את המקום הראשון

יוסי בר, רומא | 6/6/2012 21:43 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
יניב אברג'יל, תושב שדרות בן 35, עשה לאיטלקים בית ספר בגלידה: מבין המוני מומחים ו"גלידאים", הוא זכה בפרס הראשון בתחרות יוקרתית הנערכת בפירנצה, והביס את האיטלקים במגרש הביתי.

ועוד קצת אוכל:
- עוגות שנראות בדיוק, אבל בדיוק כמו כלבים
- מסעדה כשרה, מוצלחת ולא בנאלית
- המתכונים שיגרמו לחברים שלכם להזיל ריר

אספרסו מפתיע בניחוח הדרים. הגלידה של אברג'יל
אספרסו מפתיע בניחוח הדרים. הגלידה של אברג'יל אלסנדרו ברטולטי
אברגי'ל הגיע לאיטליה לפני כמה שנים והתאהב בטוסקנה ובגלידה המפורסמת שלה. הוא החליט ללמוד לייצר גלידות בעצמו ובסוף השבוע זכה בתואר "גלידאי העתיד" בפסטיבל ג'לאטו שמתקיים מדי שנה בפירנצה, ומפגיש יצרני גלידות מאיטליה ומרחבי העולם. 

חבר השופטים, שהורכב משפים ומעיתונאים מקומיים וזרים, קבע כי הגלידה בטעם קפה שיצר אברג'יל היא בעלת טעם "שמימי". "היינו בטוחים שאין מה לחדש בגלידה בטעם קפה, אבל יניב הצליח להפתיע אותנו", סיפרה למעריב ולנטינה ריגי מ"אוניברסיטת הגלידה קרפג'יאני", הגוף שארגן את התחרות. "הוא יצר גלידה מפולי קפה המיובאים ממלאווי שבאפריקה והעניק לה טעם של אספרסו בעל ניחוח הדרים".

אברג'יל עצמו אמר למעריב כי בקרוב יגיע לארץ כדי להקים גלידריה חדשה. "אני יודע שהתחרות קשה, אבל אני מתכוון לייצר באופן ידני גלידה איטלקית מחומרים טריים, בדיוק כפי שנהוג כאן".



בתחרות בפירנצה השתתפו מומחי גלידה ממדינות רבות והמאסטרו ג'יימס קולדירג' מקנדה זכה בציון לשבח על הגלידה בטעם אגוזי פקאן שהכין. בעקבות הישגו בתחרות הוזמן אברג'יל להשתתף בתחרויות גלידה נוספות בארצות הברית ובקנדה וככל הנראה יזכה גם ב"מלגת לימודים" לייצור גלידות מתקדמות מטעם "אוניברסיטת הגלידה קרפג'יאני".

אלסנדרו ברטולטי
יניב אברג'יל והגלידה שהכין אלסנדרו ברטולטי
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...