קיש קיש קריא: כמה קישים מוצלחים

השף קונדיטור אמיר פורת, הבעלים של קונדיטוריית ביסקוטי, מציע בסיס קיש מבצק חמאתי ופריך ומגוון אפשרויות למליות מפתות, המשלבות ירקות ודגים עם הגבינה המתאימה שתלווה אותם. חלק א'

nrg מעריב | 19/6/2012 8:36 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בצק פריך לקיש

החומרים (לתבנית עגולה בקוטר 26 ס”מ):

200 גר' קמח
100 גר' חמאה
קורט מלח
1 ביצה
1 כף אורגנו טרי (אפשר גם יבש)
3 כפות מים קרים

ההכנה:

1. מערבבים את כל המצרכים במג'ימיקס או במיקסר כמה דקות, עד קבלת בצק אחיד.
2. מקררים חצי שעה במקרר.


3. מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ ומניחים בתבנית פאי עגולה בקוטר 26 ס"מ.
4. מחזירים לקירור.

צילום: אורן שלו
שף קונדיטור אמיר פורת, ביסקוטי. מגוון מילויים צילום: אורן שלו
רויאל - בלילת הקיש

החומרים:

2 ביצים
250 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט טחון
1 כף קמח

ההכנה:

1. מערבבים את הביצים והשמנת המתוקה עד קבלת תערובת אחידה.
2. מוסיפים את התבלינים והקמח ומערבבים עד היעלמות הגושים.

>> עוד מתכוני קישים

צילום: בועז לביא
מלית עגבניות שרי, בצל ירוק ומוצרלה. משגע צילום: בועז לביא
מלית עגבניות שרי, בצל ירוק ומוצרלה

החומרים:

50 גר' גבינת קשקבל
50 גר' גבינת פטה או בולגרית מפוררת
300 גר' עגבניות שרי חצויות
1/4 כוס עלי בזיליקום קצוצים
2 שיני שום כתושות
3 גבעולי בצל ירוק קצוץ
1 כדור מוצרלה גדול חתוך לקוביות
תערובת רויאל

ההכנה:

1. מסדרים את הקשקבל והבולגרית על הקלתית.
2. מערבבים את העגבניות, הבזיליקום, השום, הבצל הירוק והמוצרלה עם הרויאל.
3. מוזגים את תערובת עגבניות השרי על הקלתית והגבינות.
4. אופים בחום של 170 מעלות 30-40 דקות.

>> פוקצ'ות כהלכה

צילום: בועז לביא
מלית אנטיפסטי וגבינות לערבב ולסדר על הקלתית צילום: בועז לביא
מלית אנטיפסטי וגבינות

החומרים:

1 חציל קטן חתוך לקוביות
1 בטטה קטנה חתוכה לקוביות
1 זוקיני חתוך לפרוסות עבות
2 כפות שמן זית
1 פלפל אדום קטן שלם
1 כף פסטו
קורט מלח, פלפל
50 גר' גבינת קשקבל מגוררת
50 גר' גבינת פטה או בולגרית מפוררת
תערובת רויאל

ההכנה:

1. מערבבים בקערה את החציל, הבטטה והזוקיני עם 2 כפות שמן זית.
2. מסדרים את הירקות בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות 10-15 דקות עד קבלת צבע זהוב.
3. מעבירים את הפלפל לקערת מים קרים, ממתינים מעט, מקלפים וחותכים לרצועות.
4. מערבבים בקערה את כל הירקות עם הפסטו, המלח והפלפל, הגבינות והרויאל.
5. מסדרים על הקלתית ואופים בחום של 170 מעלות 30-40 דקות.

צילום: בועז לביא
מלית פלפלים וגבינת עזים. טעמים עשירים צילום: בועז לביא
מלית פלפלים וגבינת עזים

החומרים:

4 פלפלים גדולים
1 כף פסטו
קורט מלח, פלפל שחור
גליל גבינת פרומעז חתוכה לפרוסות
50 גר' גבינת קשקבל מגוררת
50 גר' גבינת פטה או בולגרית מפוררת
תערובת רויאל

ההכנה:

1. קולים את הפלפלים בתנור שחומם לחום של 220 מעלות 20 דקות.
2. מעבירים את הפלפלים לקערת מים קרים וממתינים 10 דקות.
3. מקלפים את הפלפלים וחותכים לרצועות.
4. מערבבים את הפלפלים עם הפסטו, המלח, הפלפל השחור, הגבינות והרויאל.
5. מוזגים את התערובת על הקלתית ואופים בחום של 170 מעלות 30-40 דקות.

>> מתפלפלים עם פלפלים

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...