שימו טיקה: המסעדות הולכות על אוכל הודי

אחרי בצורת ארוכה, החל מהשבוע ישטוף גשם מבורך של אוכל הודי את הארץ. מגוון ארוחות ומנות הודיות, בטווח מחירים רחב מוצעות במסעדות השונות וכל מה שנותר לאלה שהתגעגעו לצ'פאטי ולדאל לעשות זה רק לבחור

ריטה גולדשטיין | 18/6/2012 14:40 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
צילום: כפיר זיו
נתחוני דג קוד ברוטב חלב קוקוס וקרי בליווי אורז לבן . הודו עם טוויסט צילום: כפיר זיו

הערב מתארח במסעדת עולי ציון של השף ניר צוק ביפו השף עמית רז, שהוא גם הבעלים של מסעדת "מסאלה דוסה" שבקייפטאון, דרום אפריקה. הארוחה, שמחירה לסועד הוא 130 שקל, תכלול מרק של עוף קשיו, דלורית וקציפת כוסברה, הראשונות, שיוגשו למרכז השולחן, יהיו פלאק פניר (תרד וגבינה הודית) מגולגל בחציל ומנת סב פורי (לחם מנופח) ממולא. בין המנות העיקריות המוצעות: אוויאל - תבשיל קוקוס וירקות; דאל – נזיד  הודי של עדשים צהובים; ווינדלו דגים ועוד. לקינוח יוגשו קולפי הל ופיסטוק; שריקנד – יוגורט מרוכז זעפרן עם שיפוד פירות וצ'אי מסאלה שיכינו במקום.

עולי ציון, עולי ציון 34, יפו

"זוזוברה" בכפר סבא והרצליה תגיש תפריט הודי שמאחוריו עומד השף אבי קונפורטי ("צפרה") עד יום רביעי השבוע.  התפריט שכולל בין היתר, לאסי מנגו, סמוסה, עוף טיקה, קארי ירקות וכלכותה קבב, חוגג למסעדה את יום ההולדת ה-12 ויחלוש בנגיעות את כל המגוון שיש ליבשת הענק הזאת להציע. עוד יהיה ניתן לטעום מנות כמו מובאר קארי: נתחי בקר, בצלים, בזיל, נענע בקארי דלעת וזרעי חרדל שחור; צ'אנדיגר: כדורי טלה, חצילים, ופאפרדם וקינוח של מלבי חלב פקיסטני עם קוקוס קלוי.



"זוזוברה", הרצליה: שנקר 7, כפר סבא: מתחם  G.                                                        

>>> מקסימום תכינו בבית 



צילום: גילה שוסטר
פרגיות, פלפלים ובצלים עם כוסברה וביצת עין בזוזוברה צילום: גילה שוסטר

"גאיה", הביסטרו החביב בבנימינה, יגיש מדי יום שני בין השעות 17:00 ל- 20:00 תפריט משפחות הודי מיוחד המורכב מארוחת "טאלי" מסורתית במחיר של 45 שקל למבוגר ו-35 שקל לילד. ווריאציית ה"טאלי" הצמחונית כוללת תבשיל קארי ירקות, מרק דאל, אורז, סמוסה (בצק מטוגן במילוי תפוחי אדמה)/ פלאפל עדשים, תבשיל ירקות משתנה, מטבל יוגורט ומטבל צ'אטני, בליווי של צ'פאטי הודי. כשבנוסף ל"טאלי" ניתן להזמין בנפרד גם מנות עיקריות נוספות כגון פרגית טנדורי או קופטה- קציצות בקר מתובלות, למי שחסר לו קצת בשר.

"גאיה", רח' האומן 1 מול תחנת הרכבת של בנימינה.

"תאיו שף דגים" שבבת ים מתחילה חודש של פסטיבל אוכל הודי שיתקיים במקום, החל ביום רביעי הקרוב, ויימשך לאורך כל חודש יולי. בפסטיבל, במהלכו תעוצב המסעדה בסגנון הודי ואף תארח להקה שתנגן מוזיקה אותנטית מדי יום חמישי, יוגשו מנות כמו: נתחוני דג קוד ברוטב חלב קוקוס וקארי בליווי אורז לבן (79 שקל); לנקה מורגי - ניתחוני עוף עסיסיים מבושלים בחלב קוקוס על מצע אורז לימון ובוטנים (36 שקל); פקורה-ירקות מטוגנים מצופים בקמח חומוס מוגשים בליווי רוטב קארי פקנטי (24 שקל) ועוד.

תאיו שף-דגים, החוף הדרומי, בת ים.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...