ישראל בעלייה: ביקרנו בקאבצ'וק

קאבצ'וק שביד חרוצים מציעה חוויות מהמטבח הרוסי עם ארוחת טעימות מלאה ב-90 שקל לאדם. בתפריט: טעמים חזקים, שילובים לא שגרתיים והתעלמות מופגנת מנושא הכשרות. רק תזכרו לפנות זמן לארוחה כי פה אין קיצורי דרך

בן זהבי | 18/6/2012 16:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
במערכת nrgמעריב התקבלה בשבוע שעבר הזמנה לארוחת טעימות במסעדה רוסית. מדי שבוע מתקבלות הזמנות כאלה, אך דווקא זו משכה את עינה של העורכת שלי, אם בגלל העובדה שמסעדות רוסיות הן מיעוט בנוף הישראלי ואם בגלל העובדה שארוחות טעימות מלאה ב-90 שקלים לאדם היא הצעה משתלמת במיוחד.

קאבצ'וק, "מסעדה קטנה" ברוסית, היא באמת מסעדה קטנה. כ-50 מקומות בלבד מכיל המקום שסיים לאחרונה תקופת הרצה ועבר כמה שינויים עד שהתקבע במרחב המחייה של קוצ'ינה תמר באזור יד חרוצים. בר קטן, חצר קטנה, בלי יותר מדי רעש וצלצולים.

>> קצת וודקה בין חברים

הבעלים והשף של המקום הוא יורי, שיחד עם אשתו ובתו מנהל עסק משפחתי למהדרין. מדובר בבחור רוסי גדול עם שיער לבן ארוך וזקן ארוך לא פחות שעובר בין השולחנות, מוודא שלא חסר כלום ומחלק צ'ייסרים של וודקה גויאבה בתוצרת עצמית עם טפטופים של טבסקו. מאז שהבין לפני כמה שנים שהוודקה של היום היא בעצם ספירט, הוא מסרב לגעת במשקה אלא אם ידיו שלו אחראיות לתהליך ההכנה.

מלבד הוודקה יורי אחראי גם על האוכל, והוא לא ממהר לשום מקום – בשביל החוויה המלאה תתבקשו לפנות שעתיים לפחות. "לאמא שלי יש משפט קבוע – 'או טעים, או מהר'". לא משאיר הרבה מקום לוויכוח.
צילום: דניאל לילה
קאבצ'וק. חגיגת טעמים מבית אמא רוסיה צילום: דניאל לילה

ארוחת הטעימות שמציעה קאבצ'וק מורכבת משלושה סיבובים. בסיבוב הראשון שש מנות זאקוסקי, הגרסה הרוסית של מנות פתיחה וטאפאסים, לבחירה מתוך כחמש עשרה מנות שבתפריט. בסיבוב השני מנת ביניים לכל אחד, ובשלישי עיקריות.

מאחר ולא כל יום יוצא לנו לטעום אוכל רוסי, חילקנו את הבחירה לשניים – מנות הדומות לאלו המופיעות במטבחים אתניים אחרים וכאלו שלא. "סלט שובה" שייך לקטגוריה הראשונה, וכולל הרינג על בסיס ירקות שורש, סלק בעיקר, מוגש בשכבות המהודקות במיונז. מנה מיוחדת שמתאימה לאוהבי המרכיבים החזקים שנדיר למצוא אותם יחד. עוד בקטגוריה הראשונה זאקוסקי סלק-אגוזים, ממרח המזכיר מאוד חרוסת במרקם ובטעם ומתאים לחובבי אוכל מתוק, וסלט אוליביה הכולל על פי התפריט ירקות עם נקניק, אך בפועל מדובר בסלט תפוחי אדמה, עם חתיכות נקניק שכמעט ואינן מורגשות. טעים, אך סטנדרטי למדי.



>> לרענן את החך עם גספאצ'ו

בקטגוריית המנות הניתנות להשוואה נבחר סלט פטריות כבושות, שהיו מתקתקות יותר מהמנות המוגשות במסעדות המזרחיות. סלט הסציבי מציע חתיכות חציל ועליהן טחינה, עוף ואגוזים טחונים, מנה עדינה בטעמה ומצוינת לנשנוש, ולבסוף מלפפון מוחמץ, שאין בו הרבה לחדש מלבד רענון בעת דילוג בין הצלחות הקטנות.

צילום: דניאל לילה
צלע לבן אצל קאבצ'וק. המנה המוצלחת של הערב צילום: דניאל לילה

במנות הביניים בחרנו בפלמיני, גרסה רוסית של כיסוני בשר. הפעם ההשוואה למטבחים אחרים קלה -  אמפנדס, קאלצונה, או סמבוסק בשר – השינוי העיקרי הוא בשם, מה שמיטיב עימנו כי קשה ליפול עם שילוב של בשר ובצק. בלינצ'ס בשר מוגש גם הוא כמנת ביניים ולמרות הדמיון למרכיבי הפלמיני מדובר בחלופה טובה ומעניינת יותר – בצק דק יותר, מטוגן יותר, ומוגש עם גבינת שמנת.

שותפי לסעודה הרוסית ואנוכי לא כל כך בענייני כשרות, בעיקר מטעמי נוחות יסלח לנו האל והשומרים, עובדה שהקלה בבחירת העיקריות - סטייק צלע לבן וביף סטרוגנוף.

>> מאיר אדוני עושה על האש

הסטייק נבחר למנה הטובה לערב. מכובד בגודלו, במיוחד לאור העובדה כי מדובר בארוחת טעימות, עסיסי ואינו סובל מעודף שומן כפי שקורה לעיתים קרובות מדי בהגשת בשר לבן. לצידו הוגש צ'יפס שנזנח מחוסר מקום, בצל כבוש מטוגן וממרח פלפלים ועגבניות. צלחת הסטרוגנוף הכילה תבשיל נתחי בשר מטוגנים בשמן עמוק ומבושלים בשמנת, על מצע של פירה. המנה גדולה וכבדה, חזקה בטעמה, ומלבד העובדה שהיתה מעט קרה נחוותה כמוצלחת למדי.

בשיחה עם יורי לאחר הארוחה גילה לנו כי הוא לא מתעקש להיצמד לאוכל הרוסי האתני. משפחתו גדלה קרוב לאזור הקווקז ואין לו שום בעיה לחרוג דרומה מהמנות המקובלות בארץ מולדתו. גם לנו אין בעיה עם זה. ב-180 שקל לזוג, פלוס כמה שקלים לשתייה, מציעה קאבצ'וק שולחן עמוס בטעמים חזקים מהמטבח המוכר לנו, שיעור קצר ברוסית ובטן מלאה. דיל משתלם בהחלט.

קאבצ'וק, הצפירה 10, תל אביב

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...