עושים שכונה: 10 מקומות בשכונת מונטיפיורי
שכונת מונטיפיורי בתל אביב הולכת ומתבססת כאופציה מגוונת לבילויים ואוכל ונותנת אלטרנטיבה לאלה שמעדיפים לצאת לאזור שקט יחסית ועם סיכוי לא קטן למציאת חנייה
עם שילוב נכון בין הישן לחדש (בתקווה שהחדש לא ישתלט על הכל), תוכלו למצוא על השדרה ומסביב לה פיתרון מוצלח לרעב באמצע היום וגם מענה מקצועי לחובבים ולמקצוענים בתחום הבישול והאפייה, וגם מקומות לצאת אליהם לעת ערב. התמקדנו בעשרה מקומות כאלה.

"כבר ב-48' היו מגיעות למאפייה נשים שלא היו להן תנורים בבית, כדי לאפות את החלות שלהן לשבת, בתנורים שהיו כאן", מספר עוזי קרואני מ"קונדיטוריית עוזי" השוכנת בשדרות יהודית, אשתו של משה מונטיפיורי, שעל שמו נקראת השכונה.
אומנם קורות המאפייה שפעם פעלה מולה רפת הולכים הרבה אחורה, אבל הקונדיטוריה במתכונתה הנוכחית קיימת "רק" 35 שנה, ולמקום מגיעים במשך היום לקוחות קבועים ומזדמנים שמחפשים את המתוק האיכותי של עוזי ואשתו שהקימו את המקום. מומלצים במיוחד הם הסברינות, שרק השם שלהן מחזיר אותנו לפעם, ושטרודל התפוחים האיכותי שעושה חשק לעוד. כצפוי ממאפייה ותיקה, גם המחיר שווה לכל נפש והשירות של עוזי ואשתו גורם לרצות לשוב ולבקר.
קונדיטוריה עוזי, שדרות יהודית 7, תל אביב.

כדי להביא למיצובה הסופי של השכונה כטריטוריה קולינרית, חבר השף רן שמואלי ("קרב סכינים")למתחם האירועים "אביגדור", הנקרא על שם רחוב בן אביגדור בו הוא שוכן. המקום, שנבנה על חורבות מפעל יציקה משנות ה-50, הוא לופט עירוני לאירועים עם מטבח פתוח לעיני כל המעוצב בסגנון נקי עם תקרת מפעל חשופה, רהיטי וינטאג' וספריות מפתות בשני צידי המתחם. בשני הצדדים האחרים נמצאים המטבח והבר.
"כשהגעתי לכאן הראו לי את המטבח ושאלתי - מאיפה נוציא את המנות? מתוך השאלה נוצר הקונספט למקום", מספר שמואלי, שאומר שהקונספט הקולינארי הוא מה שאתה רואה זה מה שאתה מקבל. בין המנות הייחודיות למקום תוכלו למצוא אנלוטי במילוי תירס וכמהין, או במילים אחרות, רביולי ממש טעים שאפשר לצפות כיצד מרדדים את הבצק שלו במקום וסלט ניסואז עם ביצים מצופות ומטוגנות כמו שניצל. למי שמוצא את עצמו באירוע במקום, מומלץ לקחת הפסקה קלה מהמזגן וליהנות מגינת התבלינים הקטנה שבחצר ההיקפית.
אביגדור, בן אביגדור 22, תל אביב.
למי שאוהב את החספוס של פעם ובמיוחד את המחירים, תשמחו לשמוע שבמעדנייה של שמעון, שהיא למעשה מכולת שמכינה גם סנדוויצ'ים, תוכלו לשבוע בזול מחביתה בפיתה בעשרה שקלים ומסלט ביצים בלחמנייה ב-11 שקלים. כאן היופי לגמרי לא קובע, ויכול להיות שאפילו תיאלצו לספוג מנת "אהבה קשוחה" משמעון, שענה על בקשתי לצלם בתגובה "אם אפשר, אז לא". למרות זאת, בשביל למלא את החלל הריק בבטן במהירות וביעילות, אין ספק ששמעון, שנמצא במקום כבר יותר משנה, עושה את העבודה נאמנה.
שמעון מעדנייה וסנדביצ'ים, שדרות יהודית 22, תל אביב.
>> הסנדוויצ'ים עולים כיתה
ממש ליד שמעון, תוכלו למצוא את יקי מעדנים שגם הוא מוסד ותיק בשכונה, שניתן ליהנות בו מסלטים מגוונים, סנדוויצ'ים ותבשיליים אמהיים מצוינים לארוחת צהריים. למרות שהמקום קיים משנת 1958, יקי לא שקט על השמרים ותוכלו ליהנות בו אומנם מטעמים של פעם, אבל האווירה והעיצוב דווקא עברו שדרוג לאחרונה. מי שמחפש את הביתי הקרוב אליו ולמי שעובד בשכונה, יקי מהווה פתרון אידיאלי.
יקי מעדנים, שדרות יהודית 20, תל אביב.

מקום נוסף שחרט על דגלו את בשורת המטבח הביתי הוא Home made, בית של אוכל, כפי שהשף רועי טל והקונדיטורית עופרה לוי קוראים למקום המעוצב בצורה מודרנית עם מטבח פתוח, מנות יומיות מתחלפות ואפילו פזילה לעלמות המנסות להוריד במשקל עם תבשילי ירקות וסלטים למיניהם. רצפת השחמט וצילומי המשפחות בשחור לבן, ביחד עם הלוח הירוק עליו כותבים עם הגיר את המנות שניתן לקנות בנפרד או להתאים מהן עסקית, הופכים את המקום לביתי במיוחד, או לפחות כזה שהלוואי והיינו יכולים לקרוא לו הבית.
Home made, הנציב 18, תל אביב.
>> לפרק עוף ולנוח
בקצה הצפוני של השכונה תמצאו את קפה שרגא, שהוקם בשנת 1992 וקיים כבר עשרים שנה במקום שהיה פעם הבית של סבא וסבתא של אותו שרגא. מתחת למזגן, תמצאו תמונה של הבית הישן, אך מעבר לכך, השכילו בקפה ללכת עם הזמנים וליצור מקום מזמין מבחינה עיצובית (המטבח סגור אבל יש לוח וגיר!) וגם תפריטית עם מנות יומיות משתנות וכבד קצוץ ביתי שמזכיר לחלקנו את הבית. קפה שרגא לא מנסה לפזול לשכונה, הוא בעצמו השכונה, גם אם המקום פתוח רק עד שמונה בערב.
קפה שרגא, יוסף קארו 10, תל אביב.
>> מתכונים לימות הקיץ

אבל למי שכן גר בשכונה ומחפש שכונתית טובה לערב, מונטיפיורי בת השנה בלבד, מספקת את הפיתרון. אומנם מונטיפיורי היא בהחלט חלק מתל אביב, אבל דרך בגין מצליחה איכשהו לגרום להרגשה כאילו מדובר בחציית ים סוף. ביום מתפקד המקום כבית קפה אולם בשעות הערב הוא הופך למעין פאב הפתוח עד השעה 23:00 ואפשר לבוא ולצפות בו במשחקי היורו. מי שיזדמן למקום ביום שישי יוכל ליהנות גם מדי ג'יי שמקפיץ את האווירה וכיאה לקפה שמגדיר עצמו כשכונתי, יש אפילו חתולה מקומית שתצפה מכם ליחס ברגע שתשבו ותנסו מנקניקיות המרגז המצוינות.
מונטיפיורי, שדרות יהודית 21, תל אביב.
בסקירה קצרה נדמה שכל בית שני על השדרה המהווה את הלב של שכונת מונטיפיורי, הוא מסעדה, בית קפה, דוכן פלאפל או כל סוג מוסד של אוכל אחר. לכן לא מפתיע שלפני חמש שנים עברה לכאן חנות הענק שמספקת את רוב צורכי המסעדנים בארץ מא' עד ת', שף דיפו לביתה בשכונה. אם אתם אוהבים לבשל, תמצאו פה את כל הציוד שחיפשתם וגם אם אתם לא ממש בעניין של בישולים, תמיד מעניין להציץ ולהסתכל.
שף דיפו, שדרות יהודית 24, תל אביב.

אבל לפני שקונים ציוד לצורך הכנת המנות, כדאי לצבור קצת ידע בנושא. מרכז פודסטפס נותן את מענה בצורת מגוון רחב של סדנאות מעשיות בבישול ובאפייה. המקום מספק תשובה כשרה וטובה לוותיקים במטבח ולצועדים הראשונים עם קורסים מקיפים וסדנאות בודדות שמועברים על ידי מיטב הקונדיטורים והשפים בארץ. אומנם קצת קשה למצוא את המקום השוכן בקצה השכונה באזור המוסכים, אבל אם כבר הגעתם אסור לפספס את התצפית על איילון ועזריאלי מהגג, לצד שיעור מהנה בבישול שיכול גם להוות מתנת יום הולדת מושלמת לאלו יש להם כבר הכל.
פודסטפס, ישראל ב"ק 41, תל אביב.

כמה מטרים מזרחית לקונדיטוריה עוזי, תמצאו את רוטשילדס, האח הקטן של הבוטקה מהשדרה שנפתח במתכונתו הנוכחית והחדשה רק לפני כמה חודשים. כאן לא עוסקים בתל אביב של פעם ורואים את ניו יורק בעיניים. מה זה אומר? עיצוב מעניין של רוני קרן שאימץ את קונספט המטבח הפתוח, תה קר מתוק ונהדר שמגיע עם העסקית, קפה מצוין וסלט עוף מפתיע עם אורז בתחתית. עכשיו רק נותר לקוות שהמקום שנראה מצוין, במיוחד עם עיניו התכולות של כתב Y בעשר לשעבר יניב ברק, שהוא בעלים שותף של המקום, יצליח באמת להפוך לשכונתית שהוא שואף להיות, מתחת למעטה המיתוג הניו יורקי.
רוטשלידס, שדרות יהודית 11, תל אביב.