אורחים לרגע: פינגר פוד לאירוח
החלטתם לעשות מסיבה? הנה כמה מנות קטנות וצבעוניות לפתיחת הערב שייעלמו בביס טעים אחד

החומרים:
2 קישואים, חתוכים בצורת סירות ומושרים בשמן זית, שום כתוש, נענע, מלח גס ופלפל גרוס
2 חצילים, חתוכים בצורת סירות ומושרים בשמן זית, שום כתוש, מלח גס ופלפל גרוס.
2 בטטות, חתוכות בצורת סיר ומושרות בשמן זית , מלח גס, פלפל גרוס, רוזמרין וזעתר
2 בצלים לבנים + 1 בצל סגול, חתוכים לרבעים ומושרים בשמן זית, דבש, חומץ בלסמי, סוכר חום ותימין.
1 סלסילת פטריות טריות שלמות, מושרות בחומץ בלסמי, מלח גס, ופלפל גרוס
3 פלפלים בשלושה צבעים, חיתוכים בצורת סירות ומושרים בשמן זית, מלח גס, פלפל גרוס, שום כתוש ואורגנו
עגבניות שרי מושרות בשמן זית, מלח גס, פלפל גרוס, תימין ורוזמרין
חבילת שיפודי עץ קטנים
ההכנה:
1. מערבבים היטב כל ירק עם הרוטב ומכניסים לתבנית נפרדת (לשמירת טעמים) לתנור שחומם מראש ל-160-180 עד שהירקות מתרככים ומשחימים.
2. ההרכבה: משפדים סוג ירק אחד בכל פעם ומשחקים עם הצבעים כדי שיהיה גם יפה וגם עם משחק טעמים בפה.

החומרים (40-60 יחידות, תלוי בגודל התבנית נירוסטה\טפלון):
לבצק:
200 גרם חמאה חתוכה לחתיכות קטנות
2.5 כוסות קמח
1 חלמון
1 כפית מחוקה מלח
למלית האבוקדו:
2 אבוקדו
מיץ מ- 1/2 לימון
3 כפות שמן זית
מלח, פלפל
2 כפות כוסברה קצוצה
100 גרם גרגרי רימון
ההכנה:
1. הבצק: מעבירים את כל החומרים לקערת מיקסר עם מערבל גיטרה או למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת בצק. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כשלוש שעות לפחות.
2. משמנים תבניות זעירות לקישים (בקוטר 2.5-3 ס"מ) או תבניות שקעים עם שקעים קטנטנים.
3. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק לעלה דק בעובי 1 מ"מ. קורצים עיגולים גדולים מעט מקוטר התבניות או השקעים ומרפדים בהם את התבניות. מאחסנים במקפיא שעתיים לפחות (ההקפאה מפחיתה את התכווצות הבצק באפייה).
4. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). אופים כ-20 דקות או עד שהבצק משחים היטב. מוציאים מהתבניות ומצננים על רשת.
5. מלית האבוקדו: חוצים את האבוקדו, מסלקים את הגלעין ומוציאים את הציפה בעזרת כף. מעבדים למחית חלקה ביחד עם מיץ הלימון, השמן, מלח ופלפל. בוחשים פנימה את הכוסברה.
2. ממלאים את קלתיות הקיש בתערובת ומקשטים בגרגרי רימון.
>> אפשר גם להכין קישים גדולים

החומרים (40-60 יחידות) תלוי בגודל התבנית נירוסטה\טפלון (רצוי קטן)
לקלתיות הבצק:
200 גרם חמאה חתוכה לחתיכות קטנות
1/2 2 כוסות קמח
1 חלמון
1 כפית מחוקה מלח
למלית בצלים:
50 גרם בצל ירוק (טבעות)
250 גרם בצל (קוביות)
250 גרם כרישה (טבעות), לקחת רק את החלק הרך ולא ה"עצי"
כפית סילאן – למי שאוהב את הקיש שלו יותר מתקתק
כפית שמן זית לטיגון
100 גרם קשקבל
50 גרם פרמזן
100 גרם בולגרית
לרוטב רויאל:
4 ביצים גדולות
80 גרם שמנת
קורט מלח ופלפל
מעט מוסקט
2 כפות קמח
ההכנה:
1. הקלתיות: מעבירים את כל החומרים לקערת מיקסר עם מוט ערבול (גיטרה) או במעבד מזון ומעבדים רק עד שנוצר בצק. עוטפים בניילון ומצננים במקרר שלוש שעות לפחות.
2. משמנים תבניות זעירות לקישים (בקוטר 2.5- 3 ס"מ) או תבניות שקעים עם שקעים קטנטנים.
3. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק לעלה דק בעובי 1 מ"מ. קורצים עיגולים גדולים מעט מקוטר התבניות או השקעים ומרפדים בהם את התבניות. מאחסנים במקפיא שעתיים לפחות (ההקפאה מפחיתה את התכווצות הבצק באפייה).
4. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). אופים כ-20 דקות או עד שהבצק משחים היטב. מוציאים מהתבניות ומצננים על רשת.
5. המלית: מטגנים במחבת את שמן הזית, הבצל, הכרישה והבצל ירוק (והסילאן) עד קבלת צבע חום בהיר.
6. מורידים מהאש ומקררים לטמפרטורת החדר. מוסיפים את הגבינות ומערבבים.
7. רוטב הרויאל: מערבבים הכל היטב במטרפה ידנית עד התמזגות החומרים.
8. מוזגים את כל תערובת המילוי לתוך בצק הקלתיות בעזרת כף\שקית זילוף.
9. מוסיפים את רוטב הרויאל למלית מחממים תנור מראש (170-180) מעלות ואופים כ-35 דקות.
באדיבות מירי ארזי, מתוקה Room Service