ריש לקיש: עוד מתכוני קישים מוצלחים
עוד מליות מרטיטות לבסיס הקיש של השף קונדיטור אמיר פורת והפעם: סלמון, פטריות ואמנטל ובצל וכרשה. חלק ב'

החומרים:
200 גר' סלמון מעושן חתוך גס
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
2 כפות שמיר קצוץ
100 גר' גבינת שמנת
50 גר' גבינת גאודה מגוררת
50 גר' גבינת קשקבל מגוררת
תערובת רויאל
ההכנה:
1. מערבבים את מצרכי המלית בקערה.
2. מוזגים את התערובת על תחתית הבצק.
3. אופים בחום של 170 מעלות 30־40 דקות.

החומרים:
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
50 גר' חמאה
1 כף קמח
250 גר' פטריות שמפיניון או פורטובלו פרוסות
קורט מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט טחון
1/2 כוס יין לבן (לא חובה)
100 גר' גבינת אמנטל מגוררת
50 גר' גבינת פטה או בולגרית מפוררת
תערובת רויאל
ההכנה:
1. במחבת רחבה מטגנים את הבצל בחמאה עד שנהיה שקוף. מוסיפים את כף הקמח להסמכה.
2. מוסיפים את הפטריות ואת התבלינים וממשיכים לטגן כ-5 דקות נוספות.
3. מוסיפים את היין הלבן וממשיכים לאדות כמה דקות.
4. מקררים את התערובת ומניחים בצד.
5. מערבבים בקערה את הפטריות, הגבינות והרויאל ומסדרים על הקלתית.
6. אופים בחום של 170 מעלות 30-40 דקות.

החומרים:
100 גר' חמאה
3 בצלים חתוכים דק
1 כרשה חתוכה דק
קורט מלח, פלפל שחור
1 כף קמח
1/2 כוס יין לבן
חבילת גבינת ברי פרוסה לרצועות
50 גר' גבינת קשקבל מגוררת
50 גר' גבינת פטה או בולגרית מפוררת
1 כף תימין קצוץ
1 כף בזיליקום קצוץ
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
תערובת רויאל
ההכנה:
1. במחבת רחבה מטגנים בחמאה את הבצל והכרשה עד שקיפות.
2. מוסיפים מלח, פלפל וקמח ומערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה.
3. מוסיפים את היין הלבן ומאדים 5 דקות.
4. מקררים ומערבבים את מלית הבצל עם הגבינות, התבלינים, הבצל הירוק והרויאל.
5. מוזגים את התערובת על הקלתית ואופים בחום של 170 מעלות 30-40 דקות.