יפות ואופות 2: עוד מתכוני עוגות של חמדה
כולם מכירים את העוגות המופלאות של חמדה ואת ריח הניחוח המאפיין את החנויות שלה. עכשיו מגיעה ההזדמנות להכין חלק מהן בבית. חלק ב'
>> מדריך מצולם להכנת טורטליני
>> הכירו את הרוברב

החומרים (ל-6 מנג'טים גדולים או לתבנית אינגליש קייק 25 ס”מ):
קורט אבקת אפייה
קורט סודה לשתייה
קורט מלח
60 מ״ל שמנת חמוצה
10 טיפות תמצית וניל
65 גר' חמאה
1 כוס סוכר (130 גר')
2 ביצים
8 משמשים חתוכים לקוביות קטנות ומושרים ב-20 מ״ל טריפל סק
1/3 כוס אגוזי פקאן קלופים
ההכנה:
1. שמים בקערה את כל האבקות.
2. מניחים בקערה נפרדת שמנת ווניל.
3. במיקסר וו גיטרה מערבלים חמאה עם סוכר עד קבלת עיסה תפוחה, מוסיפים ביצים ומערבלים.
4. מוסיפים את האבקות והשמנת וממשיכים לערבל עד קבלת עיסה אחידה.
5. מוסיפים את המשמשים ומערבלים קצרות.
6. יוצקים למנג'טים או לתבנית, מפזרים מעל מעט אגוזי פקאן שבורים ואופים בחום של 180 מעלות 35 דקות או לפי הצורך.

החומרים (לתבנית אינגליש קייק 25 ס״מ):
למסה הלבנה:
1/4 1 כוסות קמח (175 גר')
1/2 כפית אבקת אפייה
100 גר' שמנת חמוצה
5 טיפות תמצית וניל
100 גר' חמאה
3/4 כוס סוכר (150 גר')
2 ביצים
1 חלמון
למסה השחורה:
60 גר' מהמסה הלבנה
2 כפות סוכר חום
1 כפית מחוקה קקאו
3 כפיות אספרסו
20 גר' שוקולד מריר (כ־1/5 חבילה)
1 כף יין קידוש
ההכנה:
המסה הלבנה:
1. מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת האפייה.
2. מערבבים בקערה נפרדת את השמנת והווניל.
3. במיקסר וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר עד קבלת מסה תפוחה. מוסיפים את הביצים והחלמון והשמנת עם הווניל. מערבלים ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה באטיות, עד קבלת אחידות.
המסה השחורה:
1. בקערה שמים 60 גר' מהמסה הלבנה.
2. בקערה נוספת שמים את כל שאר מצרכי המסה השחורה וממסים במיקרו.
3. יוצקים לתוך הקערה עם המסה הלבנה ומקבלים עיסה אחידה.
הרכבת העוגה:
1. יוצקים את המסה הלבנה לתבנית ומיישרים. יוצקים מעליה את המסה השחורה, ובעזרת מזלג, בתנועה סיבובית, מגוונים את המסות.
2. אופים ב-180 מעלות 30 דקות או לפי הצורך.

החומרים (לתבנית אינגליש קייק 25 ס״מ):
לעוגה:
75 גר' חמאה
1/2 כוס סוכר (110 גר')
2 ביצים גדולות
קורט אבקת אפייה
קורט סודה לשתייה
קורט מלח
3/4 כוס קמח (115 גר')
65 גר' שמנת חמוצה
1/4 כוס אגוזי פקאן (35 גר')
5 תמרים מיובשים
10 טיפות תמצית וניל
לציפוי:
1/4 כוס קוואקר
1 כף גרעיני חמנייה
25 גר' חמאה
2 כפות שטוחות סוכר
ההכנה:
1. במיקסר וו גיטרה שמים חמאה וסוכר.
2. מוסיפים את הביצים ומערבבים עד קבלת עיסה אחידה.
3. בקערה נפרדת מערבבים את כל האבקות עם הקמח ומוסיפים באיטיות למיקסר.
4. לאחר חצי כמות מוסיפים את השמנת החמוצה ואז את שאר האבקות.
5. מוסיפים את אגוזי הפקאן, התמרים והווניל ומערבבים לעיסה, עד קבלת אחידות.
6. הציפוי: מערבבים את כל מצרכי הציפוי עד קבלת אחידות.
7.הרכבת העוגה: מוזגים את הבלילה לתבנית ומיישרים. מעליה מוסיפים באופן אחיד את הציפוי.
אופים ב-180 מעלות 40 דקות או לפי הצורך.