מיתולוגיה יוונית: מאזטים ממסעדת שבתאי היפה

כבר 50 שנה שמשפחת סקנדריון מגישה דגים בסמטת החלפנים ביפו לצד מאזטים יוונים מצוינים. לרגל חגיגות היובל של מסעדת "שבתאי היפה" בחרנו עבורכם כמה מתכונים של מזליקה, אם המשפחה. רק אל תשכחו את האוזו והראקי

nrg מעריב | 4/7/2012 8:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
>> טיול לאי קוס

>> ביקור באי קרפאתוס

>> סיור בעיר סלוניקי
צילום: בן יגבס
דג קוליוס מומלח. להכין שבוע מראש צילום: בן יגבס
קוליוס ממולח

את המנה הזו יש להכין כשבוע לפני ההגשה.

החומרים:

1-2 דג סקומברי
מלח גס

למרינדה:

חצי כוס חומץ בן יין
חצי כוס לימון
רבע כוס שמן זית

לקישוט:

בצל ירוק קצוץ לטבעות

ההכנה:

1. מנקים דגי הסקומברי ומורידים את הראש.
2. בכלי אטום מלבני מפזרים שכבה של מלח גס ומעליה דג ושוב שכבה של מלח שתכסה את הדג לגמרי. מוסיפים עוד שכבות עד שהכלי מלא, כשהשכבה האחרונה היא של מלח. סוגרים את הכלי במכסה ומניחים בטמפרטורת החדר במשך כשבוע.


3. לפני האכילה, מוציאים את הדג מהמלח ושוטפים במים, מפלטים וחותכים לפרוסות.
4. מערבבים את חומרי המרינדה ושופכים על פרוסות הדג. מקשטים בבצל הירוק הקצוץ.

צילום: בן יגבס
סלט פיאס. סלט שעועית קל להכנה צילום: בן יגבס
סלט פיאס

סלט שעועית קליל. יש להכין כמה שעות לפני ההגשה

החומרים:

2 כוסות שעועית לבנה יבשה (לברור לפני הבישול)
מים לבישול
2 בצל אדום
מלח גס
חצי כוס חומץ הדרים
חצי כוס שמן קנולה
חופן פטרוזיליה קצוצה.

ההכנה:

1. מרתיחים את השעועית כשעתיים עד שהן מתרככות אבל לא מתפרקות (אם רוצים לקצר תהלכים אפשר לבשל בסיר לחץ, אבל אז אי אפשר לבדוק את מידת ההכנה בקלות).
2. שוטפים במים קרים ומסננים.
3. קוצצים בצל אדום לפרוסות דקות ומוסיפים מלח ים גס, חומץ הדרים, שמן ופטרוזיליה. אחרי כמה שעות טועמים ומתקנים טעמים. להגיש קר.

צילום: בן יגבס
מזליקה ממסעדת שבתאי היפה עם צלחת המאזטים צילום: בן יגבס
פאנג'ר

קוביות סלק בתחמיץ, להכין לפחות כמה שעות לפני ההגשה והכי מומלץ – להמתין 3 ימים במקרר לגיבוש טעמים.

החומרים:

קילו וחצי סלק טרי
פלפל חריף ירוק
חצי כוס חומץ הדרים
רבע כוס שמן קנולה
5-6 שיני שום פרוסות
כוס מים
מעט מלח

ההכנה:

1. מבשלים את הסלקים עד לריכוך מלא, מוציאים מהמים וישר שוטפים מתחת לברז מים קרים עד שהקליפה מתקלפת (זהירות, זה חם!).
2. חותכים את הסלק לקוביות קטנות, מוסיפים פרוסות פלפל ירוק חריף ואת חומרי התחמיץ. שומרים בקופסה סגורה במקרר.

צילום: בן יגבס
סלט ראבנו. עדיף להשתמש בפומפייה ידנית צילום: בן יגבס
ראבנו

סלט צנון מהיר וטעים, כשהטריק פה הוא להשתמש בפומפייה ידנית ולא במעבד מזון. "זה לא יוצא אותו דבר", מסבירה מזליקה. 

החומרים:

קילו צנון
חצי כוס שמן קנולה
מיץ משני לימונים
מלח

ההכנה:

1. שוטפים היטב את הצנון ושמים לב שלא נשארה אדמה דבוקה.
2. מגרדים את הצנון בפומפייה. סוחטים היטב פעמיים בין הידיים.
3. מערבבים את חומרי הטעם והנוזלים ומגישים. הסלט מומלץ לאכילה כשהוא טרי. צבע הקליפה צובע את הסלט בצבע ורדרד בהיר.

צילום: בן יגבס
סלט גמבות קלויות. להכין ולאכול צילום: בן יגבס
גמבות קלויות

החומרים: 

5 גמבות
1 פלפל ירוק חריף
שמן עמוק לטיגון
5 שיני שום פרוסות
חצי כוס שמן קנולה
חצי כוס חומץ הדרים
מלח

ההכנה:

1. מטגנים את הגמבות והפלפל הירוק בשמן עמוק לחריכה קלה. מוציאים ושמים במסננת.
2. שוטפים במים ומורידים את הקליפה.
3. פורסים את הגמבה וקוצצים את הפלפל הירוק.
4. מוסיפים את שאר החומרים. אפשר לאכול מיד. הסלט נשאר טרי וטעים עד יומיים במקרר.
  

שבתאי היפה. סמטת החלפנים 7 (פינת הצורפים) יפו העתיקה

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...