המתיקות שאחרי: קינוחים מופחתי קלוריות
חדשות מרעישות: כשעושים דיאטה לא חייבים להתנזר ממתוקים, להפך. אבל איך בכל זאת אוכלים קינוח מבלי להרגיש צורך לצאת אחר כך לריצת אלפיים? מכינים קינוחים שפויים שעושים את העבודה
>> התאמנו יינות למנות
>> מגלגלים עלי גפן

החומרים (16 מאפינס, 141 קלוריות למאפין):
1/2 1 כוסות (225 גרם קמח או קמח מלא)
1 חבילה אבקת אפייה
1/2 כוס (125 גרם) סוכר
2 ביצים
50 גרם חמאה מלוחה מומסת
2/3 כוס (180 מ"ל) חלב
1 כפית קליפת לימון מגוררת
100 גרם אוכמניות
1/3 כוס (50 גרם) אגוזי מלך קצוצים
ההכנה:
1. מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה והסוכר.
2. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים, החמאה והחלב. מערבבים עם תערובת הקמח, רק עד שתערובת הקמח נבלעת בנוזלים. מקפלים פנימה את קליפת הלימון, האוכמניות והאגוזים, מבלי לפגוע בשלמות האוכמניות.
3. מחלקים את התערובת לתבנית שקעים מרוססת בספריי שמן בטעם חמאה, רק עד שני שליש הגובה. לא מרססים עד למעלה כדי לקבל תפיחה במרכז המאפינס.
4. אופים 15-12 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות. מוציאים מיד מהתנור ומהתבנית כדי לא לייבש.
5. מצננים על רשת. אפשר להקפיא ולהוציא מההקפאה רבע שעה לפני ההגשה. אפשר לחמם 10 שניות במיקרוגל.

החומרים (16 מנות, 298 קלוריות למנה):
6 אגסים
2 כפות מיץ לימון
2/3 כוס (160 גרם) סוכר חום
150 גרם חמאה
4 ביצים מופרדות
200 גרם פרג טחון טרי
2/3 כוס (100 גרם) אגוזים קצוצים
3/4 כפית אבקת אפייה
3 כפות קמח מלא
קליפה מגוררת מלימון
3 כפות ברנדי
1/3 כוס (80 גרם) סוכר
ההכנה:
1. קולפים את האגסים, חותכים לרבעים ומרחיקים ליבה וגרעינים. מבשלים כחמש דקות במים רותחים עם כף ממיץ הלימון ושתי כפות מהסוכר החום. מצננים מעט ומסננים בעדינות.
2. מרפדים תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ בנייר אפייה ומרססים בספריי שמן בטעם חמאה. מסדרים את האגסים על תחתית התבנית ומזלפים כף מיץ לימון. שומרים במקפיא עד שמכינים את העוגה.
3. מקציפים את הסוכר החום הנותר עם החמאה, מוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף עד שהתערובת תפוחה.
4. מערבבים בקערה את הפרג עם האגוזים, אבקת האפייה, הקמח וקליפת הלימון המגוררת. מקפלים עם תערובת החמאה ומוסיפים את הברנדי.
5. מקציפים היטב את החלבונים עם 1/3 כוס הסוכר, מקפלים עם תערובת הפרג. יוצקים על האגסים.
אופים כשעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.

החומרים (4 מנות, 142 קלוריות למנה):
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה קלה
1 כף סוכר
1/2 מקל וניל חצוי לאורכו
5 גרם ג'לטין (1 עלה)
לרוטב:
200 גרם פירות יער טריים או קפואים
סוכר
ההכנה:
1. מביאים לרתיחה את השמנת עם הסוכר והווניל תוך כדי בחישה. מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה.
2. מרככים את עלה הג'לטין בקערה עם מים קרים עד שמתרכך. מוציאים מהמים, סוחטים ומוסיפים לתערובת השמנת. מערבבים ומסירים מהאש.
3. מסננים ויוצקים לארבע קעריות אישיות. מצננים היטב ומעבירים למקרר למספר שעות לפני ההגשה.
4. הרוטב: מרסקים את פירות היער במעבד מזון. במידת הצורך מוסיפים סוכר.
5. הופכים את הפנקוטה על צלחות אישיות ומגישים עם הרוטב. אפשר להגיש את הרוטב קר או לחמם מעט לפני ההגשה.
המתכונים מתוך הספר "58 מתוקים לדיאטה" מאת ד"ר מאיה רוזמן, דיאטנית קלינית מוסמכת והבשלנית אלינוער רבין, הוצאת "קוראים"