עונג שבת: אירועים קולינריים לסופ"ש

לאמיצים שבכם המוכנים לצאת מהמזגן, הנה כמה אפשרויות בילוי קולינריות לסוף השבוע הקרוב

ריטה גולדשטיין | 19/7/2012 15:40 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בירה למתקדמים: היום ומחר יתקיים ביריד האוכל המסורתי של דיזנגוף סנטר בתל אביב פסטיבל יצרני בירה במחירי היכרות (5 שקלים ל-100 מ"ל או 15 שקלים לשליש). באירוע ישתתפו 12 יצרנים (חלקם יצרני בוטיק וחלקם יצרנים בקנה מידה ביתי), והם יציגו בירות ייחודיות כגון בירה עם קפה ושוקולד, בירה קרמל ובירה עם צ'ילי. זאת לצד דוכני האוכל המגוונים שנמצאים במקום כל סוף שבוע. המעוניינים יוכלו גם לקבל הדרכה מטעם "המרכז לבירה ביתית" ולנסות את מזלם בבית. הכניסה חינם.

סוף שבוע קולינרי בחיפה: מלון קראון פלאזה בחיפה יקיים סוף שבוע קולינרי בדגש על ארוחה שתתרחש הערב במסעדת קונפי שבמלון. ארוחת הערב תכלול שבע מנות בניצוח השף גיא פרץ, ואליו יחברו אלקנה ביטון ואדי מזרחי (בוגרי "מאסטר שף"). מלבד הארוחה, שעבורה יכולים להזמין מקום גם מי שאינם אורחי המלון בסוף השבוע, ייצאו האורחים לסיור קולינרי בוואדי ניסנאס ולסדנה והרצאה שתינתן על ידי השפים.
צילום: ז'אן קלוד לוי
מנות קיץ בפורטר אנד סאנס צילום: ז'אן קלוד לוי

ג'ינס ברמת גן: מדי יום חמישי מסעדת היוקרה של השף ויקטור גלוגר, קלואליס, מציעה תפריט קליל יותר, מחירים נגישים יותר, מנות שמתאימות לחלוקה והרבה אלכוהול באווירה משוחררת. הערב מתקיים החל מהשעה שבע וכולל מנות כמו פוקאצ'ה אסאדו וצ'ימיצ'ורי; קרפצ'יו טונה וכבד אווז; רביולי חלמון ופורל מעושן ועוד.

עוד קצת בירה: המסעדה ובית הבירה התל אביבית פורטר אנד סאנס החלה השבוע בחגיגת בירות קיץ. במהלכה יוצעו עד אמצע חודש אוגוסט בירות קיץ קלילות ופירותיות, בהן לימפנס פרוטס - בירה בלגית המוגשת עם קרח ומתיישנת 18 חודשים עם דובדבנים, תותים, פטל ואוכמניות; דאנסינג קאמל בגורדון ביץ' - בירת אייל בלונד בהירה בתוספת נענע; ונגב פסיפלורה - בירה ממבשלת הנגב שמתובלת בפסיפלורה מחבל הבשור. לצד הבירות (שאותן ניתן גם לקבל בסט טעימות במנות מצומצמות יותר) ישכון במקום תפריט ספיישלי מנות קיציות כמו סלט שרימפס ואורז בר עם בוטנים, מנגו וכוסברה; קרפצ'יו סינטה עם נקטרינות, צ'ילי, בזיליקום וחומץ בלסמי ועוד.


צילום: מדיה 10
פלפל חריף בחוות דרך התבלינים צילום: מדיה 10

איטליה ומקסיקו בבית לחם הגלילית: בחוות דרך התבלינים יתקיים עד מוצאי שבת הקרוב שבוע בנוסח איטליה ולאחריו יתקיים שבוע בנוסח מקסיקו, ובמהלכם יתקיימו סדנאות בישול (בעלות שבין 150 ל-175 שקלים למשתתף), הרצאות על תבלינים ועשבי תיבול מהמדינות ומנות ספיישל מתאימות בבית הקפה הסמוך לחווה.

סדנת סושי לילדים: מי שנמאס לו מללכת לבריכה עם הילדים יכול לנצל את החופש הגדול כדי להכשיר אותם בגלגול סושי. רשת הסושיה מציעה, מדי יום שישי בתל אביב ובימים ראשון ושלישי בהוד השרון, סדנאות לילדים במהלך חודשי הקיץ בעלות של 50 שקלים. להזמנות: 04-8345431.
ארגנטינה בסי אנד סאן: בסוף השבוע תתקיים במסעדה סיטרה שבתל אביב חגיגה ארגנטינאית עם מנות כמו פרוסות בקר צרובות עם רוטב ארגנטינאי של צלפים, אנשובי, טונה, איולי ושמנת; צלעות טלה בשרניות על פירה שורשים עם יין אדום ועוד.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...