קיץ

הוקוס פקוס: סלט מרענן עם ירק הפקוס

הוא שילוב מוצלח בין קישוא למלפפון ויכול להוות שדרוג אמיתי לסלטים. רגע לפני שהעונה נגמרת כדאי להכין סלט אחרון עם הפקוס

nrg מעריב | 22/7/2012 12:40 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: פקוס,סלט,קיץ
צילום: מוטי בר און
שילוב של קישוא ומלפפון. פקוס צילום: מוטי בר און

הפקוס מכונה מלפפון ערבי, מלפפון ארמני או פלסטינאי, אבל האמת היא שהוא יצור כלאים בין מלפפון וקישוא. הוא גדל בדרך כלל בכפרים ערבים וניתן להשיג אותו בשווקים הקרובים למגזר כמו מחנה יהודה, עכו, נצרת, וואדי ניסנאס. הפקוסים שלי הם מהכפר פורדיס. מדובר בירק בהיר, ארוך מהמלפפון הרגיל, טעים מאוד ובעל מרקם קשה לעומת המלפפון.



אוכלים אותו עם הקליפה והוא מתנהג במטבח גם כקישוא לכל דבר וגם כמלפפון בעת הצורך. הפקוס טעים מאוד גם כמרכיב עיקרי בסלט קר עם תוספות שונות כמו שמן זית ולימון, והוא נשנוש נהדר נטול רגשות אשם.

צילום: מוטי בר און
סלט קיצי מרענן עם פקוס צילום: מוטי בר און

את הסלט שלי הכנתי מרצועות פקוס (2 יח') שחתכתי  לאורך והוצאתי ממנו את הגרעינים

הגדולים שבליבת הירק.

החומרים:

רצועות מ-2 יחידות פקוס
עלי נענע קצוצים דק
טבעות בצל סגול
בצל ירוק קצוץ דק
עגבניות שרי חצויות
מיץ מלימון טרי שלם
2 שיני שום קצוצות דק
שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס

ההכנה:

מערבבים את כל החומרים. השילוב פשוט מדהים בטעמו ולאחר הטעימה הראשונה אי אפשר לעצור.


ההסבר והמתכון לקוחים מהבלוג אוכל מכל הלב של מוטי בר און בתפוז, שם מחכים לכם מגוון מתכונים נוספים

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...