אם אין קמח: תמר בן-דוד מציעה מתכונים ללא גלוטן

כבר ארבע שנים שהבלוג "קולינריא" מעניק שלל מתכונים ללא גלוטן. שמענו מהאישה שמאחורי הבלוג תמר בן-דוד על הניסויים הקולינריים שלה ומה היא לא מוכנה לבשל

nrg מעריב | 25/7/2012 16:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
שם: תמר בן-דוד
כינוי בתפוז: Tami661
קישור לבלוג: קולינריא
ותק: ארבע שנים

איזה מתכונים אפשר למצוא בבלוג שלך?
"כל סוגי המתכונים עם דגש על מתכונים המותאמים לבעלי מוגבלויות קולינריות שונות ודגש נוסף על מתכונים מותאמים לחולי צליאק (ללא גלוטן)".

מה מקור המתכונים שלך? האם את עורכת ניסויים בבית, מביאה מתכונים של אמא או מחברות?
"המתכונים שלי, רובם ככולם, מקוריים לחלוטין. לפני פרסום מתכון אני עורכת מספר לא מבוטל של ניסויים (כולם בבית), גם לאחר שהוא הצליח. יש גם מתכונים מבית אמא ומזה מספר חודשים, מאז צאת קמח תמי, אני משתמשת גם במתכונים של מתכונאים מפורסמים בהתאמתם לבלי גלוטן".

מי אוכל את כל מה שאת מבשלת?
"אני מחלקת לצליאקים, רובם חברי פורום צליאק בתפוז וחלקם חברי קבוצת קולינריא בפייסבוק. יש גם כמה שאינם מהמדיה הווירטואלית אך הגיעו אלי בדרכים אחרות ואני מתקשרת ומודיעה להם לבוא לקחת. גם כשאני לא בבית, הילדים שלי מתורגלים ב'נוהל מסירה' וכשמגיע מישהו הם יודעים למסור את החבילה הנכונה".

יש לך סיפור מעניין/מצחיק/מסוכן שקרה במטבח?
"וואו. הרבה מאוד סיפורים אבל אני הכי אוהבת את הסיפור שממנו התחלתי את הפעילות שלי. כשניגשתי לראשונה לאפות לחמניות מהקמח המסובסד (קונדיטור) והרגשתי תחושת ניצחון כשהלחמניות יצאו מהתנור. כעבור חמש דקות הבנתי שהן סובלות ממניה דיפרסיה: יצאו מחייכות, ספוגיות וקורנות וכעבור חמש דקות התכנסו בדיכאון לתוך עצמן והפכו לחלוקי נחל".

אילו רשומות הכי נהנית לבשל, לצלם ולכתוב?
"הרשומות שאני הכי נהנית לצלם, לכתוב ולפרסם הם מאפים ללא גלוטן שביקשו הורים בפורום צליאק כי 'הילד חולם על זה'".

איזה מתכון לעולם לא נמצא בבלוג שלך?
"לא תמצאו מתכונים לא כשרים. לא אופה ולא מבשלת אוכל לא כשר".

יש מתכון שאת מתה לנסות או רשומה שאת מתה להעלות אבל עדיין לא העזת?
"כן. יש מתכון שאני עדיין לא מעזה להעלות לחלה הספוגית והחלומית ללא גלוטן שהכנתי כבר מספר פעמים, אך הקמח (ללא גלוטן) שפיתחתי עדיין לא זמין (טרם הוחל אפילו בייצור שלו)".

המליצי על בלוג אוכל נוסף שאת שואבת ממנו השראה.
"קצת בעיה בתחום שלי אבל לאחרונה אימצתי את הבלוג של פרץ פסקל רובין כבסיס להשאלת מתכונים והמרתם לבלי גלוטן. מומלץ".

בורקיטס פריך במילוי קשקבל ובולגרית

החומרים ל-30 יחידות:

לבצק:
400 גרם קמח תמי
2 כפיות (6 גרם) אבקת אפייה
100 גרם חמאה
200 גרם (גביע) שמנת חמוצה
1 ביצה גדולה XL
1 כפית מלח

למלית:
200 גרם  גבינה בולגרית
150 גרם גבינת קשקבל מגורדת דק
מלח ופלפל - לפי הטעם (לא להפריז, הגבינות מלוחות)
1 חלמון

להברשה וגימור:
ביצה טרופה
שומשום/ זרעי קצח/ פרג/ זעתר/מלח גס/עשבי תיבול

ההכנה
1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר מצוייד בוו שטוחה (K) מעבדים את כל המצרכים לבצק אחיד, רך ונעים. עוטפים בניילון נצמד ומשהים לפחות שעה במקרר (מנוחה והתייצבות. אפשר להשאיר גם מספר שעות).
2. מכינים את המלית: מערבבים את מצרכי המלית לתערובת אחידה.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
4. מרדדים, קורצים, ממלאים ואופים: על משטח מקומח קלות בקורנפלור, מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי כ-3 מ"מ, עם רינג/חותכן קוטר 9 ס"מ קורצים עיגולים. מניחים במרכז כל עיגול כפית מלית וסוגרים לצורת סהר. מהדקים את שולי הבצק בעזרת מזלג או  צובטן.
5. מסדרים בתבנית מרופדת נייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום (או תוספת לפי טעם אישי: קצח/פרג/זעתר/מלח גס/עשבי תיבול).
6. אופים 25 דקות עד הזהבה. מוציאים מהתנור ומצננים מעט לפני שאוכלים.

ההסבר והמתכון לקוחים מהבלוג קולינריא של תמר בן-דוד בתפוז, שם מחכים לכם מגוון מתכונים נוספים.

לעוד כתבות באתר אונלייף היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...