מחליפים משטר: ביקרנו ברפובליקה די רונימוטי

המעבר מרמת החי"ל אל לב העיר לא פגע ברונימוטי ששדרגה את התפריט וגם את השם ומציעה חומרי גלם מוצלחים ומנות מספקות

בן זהבי | 30/7/2012 16:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
נתחי סינטה המוגשים בציר בקר
נתחי סינטה המוגשים בציר בקר צילום: יחצ

פרויקט "רובע לב העיר" מעלה תחושה של מתחם שאינו במקומו הטבעי. הבניין קם לפני שבע שנים בין הרחובות מזא"ה ובלפור, ומשקיף ממרום 26 קומותיו היוקרתיות על הנעשה ברחוב אלנבי הצמוד, שהופך עם השנים דומה יותר ויותר לשוק אחד גדול, רועש ועמוס. בסיסו של המתחם, מתחת לשמנה והסלתה של האזור, עבר רענון לפני שמונה חודשים, ובמקום לוקאס הבשרית שסגרה את שעריה התיישבה הגרסה החדשה והמעודכנת של רונימוטי האיטלקית שעשתה עלייה מרמת החי"ל, עם תפריט משודרג ושם מתחדש – רפובליקה די רונימוטי.

>> קצת מתוק לנשמה

>> המייקאובר של שירלי החנונית

>> מתכוני פסטה קיציים

בסיומו של עוד יום ארוך וחם מדי הגענו למסעדה עם רעב גדול וחוסר שקט שמקורו בכמויות מוגזמות של עבודה. המקום, גדול ומרשים מקודמו, שהתמלא בסועדים במהלך הערב, שימר חלק מהמאפיינים של הגרסה הקודמת, וכך לדוגמה קושט קיר שלם בנקניקים ובשרים תלויים. מוטיב העץ הכבד והכהה שולט במקום, יש נברשות בכל פינה, ואת הוויטרינה של רמת החי"ל החליף בר רחב, שריד מימיה של לוקאס.

מלפטי. מנה אוורירית ועדינה
מלפטי. מנה אוורירית ועדינה צילום: יחצ
את הארוחה פתחנו עם מלפטי, כופתאות ירק על בסיס תרד, פלפל קלוי וגבינות ברוטב רוזה (42 שקל). מנה אוורירית ועדינה המשמשת בעיקר לנשנוש, וקלילותה מורגשת גם ברוזה, שסובל במקרים רבים מדי מכבדות הנובעת מצמצום מיותר. הפוקצ'ה ביאנקה, מתובלת בשמן זית, טימין ומלח ומעוטרת עלי רוקולה (18 שקלים), עזרה עם הרוטב ושימשה בסיס פריך ותוספת דרושה למנת המלנזנה, מנה פשוטה הכוללת חצילים ופלפלים קלויים לצד ריקוטה ועירית (38 שקלים).

בנוסף הזמנו מנת ריזוטו כבדי עוף וערמונים בציר בקר וחמאה (54 שקלים),שהיתה יוצאת דופן בטעמה, הודות לערמונים שאיזנו את מרקם הכבד ולעשיית האל-דנטה, והיתה למנה המומלצת מבין הראשונות.

חוסר הסבלנות נעלם ביחד עם הרעב שהניע אותו, ולבחירת מנות הסיבוב הבא הגענו מפוקסים ורגועים הרבה יותר. בעיקריות נבחרו מנת נתחי סינטה המוגשים בציר בקר, עם בצלים מקורמלים ופולנטה      (110 שקל), ומנת ספיישל של פפרדלה בציר בקר וחזה אווז (78 שקל).

הסינטה הפתיעה בטעמה עם בשר איכותי ורך ותיבול מתקתק. הבצל המקורמל תרם את חלקו, והפולנטה הוכיחה שקמח תירס יכול להוות תחליף מרענן לתפוחי אדמה כתוספת צדדית. במנת הפפרדלה הורגשה איכותה הגבוהה של הפסטה, אך זו השתלטה מעט על הצלחת והאפילה על חזה האווז והציר שליוו אותה והשאירה מעט מקום עבורם.

לקינוח נבחר טארט טאטן שהוגש עם קרם פרש (32 שקלים). המנה טעימה, אך לא השאירה חותם מיוחד, במיוחד לעומת הקרם דה קסטניה - מחית ערמונים ואגסים מבושלים ביין מעוטרת במסקרפונה (36 שקל). קינוח לא מתוק מדי, עם שילוב מעניין של חומרים ומרקם מצוין.

רונימוטי במתכונתה הרפובליקנית ממשיכה בקו שהביא אותה מהבורסה עד לרובע לב העיר. המחירים אמנם לא אותם מחירים, והתרים אחר מוצרי מעדניה איכותיים ייאלצו למצוא מקור אחר, אך נראה כי חומרי הגלם, רמת העשייה, המגוון שהתרחב והאווירה המשודרגת מייבאים את ההצלחה האיטלקית גם אחרי מעבר הדירה הנוכחי.

לה רפובליקה די רונימוטי, מזא"ה 3, תל אביב

לעוד כתבות באתר אונלייף היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...