המתחם החם הבא? מה בשוק האוכל בנמל יפו

שוק האוכל החדש של נמל יפו, פרי מיזם של ליאורה גנור ועירית קסלמן-מילט, מציע חוויה המשלבת בילוי וקולינריה. "יש משהו נחמד בלאכול משהו וגם ליהנות מדברים שלא קשורים לאוכל"

ריטה גולדשטיין | 8/8/2012 13:05 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
את דרכן המשותפת החלו ליאורה גנור, יזמית, ועורכת הדין עירית קסלמן-מילט, כאשר הראשונה הגיעה להתייעץ עם השנייה כלקוחה וחברה, על מיזם חדש שצץ בראשה. אותה התייעצות בירוקרטית התגלגלה במהרה לשותפות והולידה את שוק האוכל החדש של נמל יפו, שנפתח לפני כשבוע. "ליאורה באה אלינו עם הרעיון על מנת לקבל ייעוץ משפטי עסקי", מספרת קסלמן מילט, "ואז שאלתי אותה אם היא רוצה שותפה וככה זה התגלגל", היא צוחקת.

מעוז הקולינריה החדש, שפעיל בין השעות 9:00-23:00, כולל סופי שבוע, נמצא בהאנגר גדול ששימש כמחסן מנדטורי בשנות ה-30. גנור, שגרה ביפו, הייתה משקיפה עליו מדי יום מביתה ומבכה על הבזבוז של המשאב, עד שהחליטה לעשות מעשה. "זה תמיד נראה לי מבוזבז שנמל יפו ריק מאדם", היא מספרת, " פעם זה היה נמל סחורות פעיל לכל דבר ועניין וגם עולים היו מגיעים לפה, אבל מאז שאני גרה פה אין כאן כלום וזה אחד המקומות הכי יפים בארץ לדעתי". "זה עדיין נמל דגים אותנטי", מרחיבה קסלמן-מילט, "חוץ מזה שהסגנון פה יווני ומרגיש ים תיכוני".

שתיהן מאמינות בפוטנציאל של יפו כמוקד משיכה. "לפני עשר שנים אף אחד לא היה מגיע לשוק הפשפשים ותראי מה קורה שם היום", אומרת קסלמן-מילט, "בכלל, כל יפו נהפכה לסוג של מקום בילוי וקולינריה. שוק הפשפשים, יפו העתיקה, הנמל. כל אלה הפכו למעוז בילוי וקולינריה. הכל בפריחה".

גנור עסקה בעבר בתחומי לייף סטייל וקסלמן-מילט היא כאמור עורכת דין, כך שבחירתן דווקא בשוק אוכל אינה ברורה לחלוטין. "בעבר התעסקתי עם בגדים ואחרי כן עברתי למתנות עסקיות ואמרתי במה עוד לא נגעתי", מספרת גנור, "ואז הגעתי לאוכל. כשהתחתנתי, התחלתי לבשל ולהכין עוגות וזה הכניס אותי לשגעת האפייה והבישול והסתכלתי על שווקים בעולם ומשם זה בא".

השתיים נעזרו בשף רן שמואלי כיועץ, ואת ניסיונה של גנור בלייף סטייל ניתבו לתועלתן. "חלק מהמנטרה שלנו היא שיהיה פה גם איזון בין לקנות במקום ולקחת הביתה. זה יותר מתחם בילוי. המקום שלנו מתכתב עם שווקים בחו"ל". בסוכות יתקיים בנמל אירוע לייף סטייל ראשון בו ישתתפו בין עשרים לשלושים מציגים, רובם מעצבים ישראלים שיציעו אביזרים לבית ו"עשה זאת בעצמך". "לדעתנו זה יכול לעבוד מעולה", הן אומרות, "יש משהו מאוד נחמד בלאכול משהו וגם ליהנות מדברים שלא קשורים לאוכל".

העיצוב של השוק החדש מערב תחושה אורבנית מתכתית בשילוב מוטיבים של עץ שנותנים תחושה של פעם, כשכל שלט במתחם כתוב בעברית, ערבית ואנגלית. "אנשים מתלהבים מהמקום והוא מעביר תחושה טובה שמחלחלת", אומרת קסלמן-מילט. ולמרות ההשוואה המתבקשת איכשהו לשוק הנמל בתל אביב, השתיים לא מתרגשות, "כולם משווים בינינו ובין שוק הנמל אבל זה לא אותו דבר. אלה מקומות אחרים לגמרי. לנמל תל אביב יש אופי אחר. אולי יש קהלים משותפים. אבל שם זה יותר חומרי גלם ומעט נשנוש על הדרך ואצלנו הדגש הוא על בילוי. למרות שבכל דוכן אפשר גם להצטייד בחומרי גלם הביתה", הן אומרות.

אז מה בעצם יש פה, בשוק החדש? גנור וקסלמן-מילט מובילות בהתרגשות אל נבכי הבייבי שלהן. ממש מול הכניסה הראשית שוכן דוכן מיצים של המסעדן רונן ארדיטי (ממסעדת "בליני" בנווה צדק), בשם Jaffa juice, המתכתב עם מורשת מחסן התפוזים המקורי של Jaffa, ששכן בהאנגר בעברו הרחוק.
בהמשך תמצאו את הטאפאס בר "רוקח ים", של שף אייל לביא (ממסעדת "רוקח 73" בתל אביב) ובו בר גדול המשקיף על הנוף. בין המנות שניתן למצוא שם: סלט פטוש יווני עם זיתים שחורים או פריטו מיסטו בפרמזן וויניגרט בלסמי; קרפצ'ו דג ים עם מלפפונים וקרם פרש, כשאת האוכל משלים תפריט אלכוהול, פרי שיתוף פעולה עם החברה הסקוטית, המפעילה בצמוד דוכן למכירת יינות ואלכוהול.

ממשיכים את הסיבוב ופוגשים בדוכן עצום בשם "המזווה" - בו ניתן למצוא פירות יבשים רבים ללא סוכר או צבעי מאכל כדוגמת היביסקוס, שרי, מנגו ועוד, תבלינים, אגוזים שונים, תערובות לאורז, ציפויי שניצל, גרנולות טבעיות ביתיות, חליטות תה, מאפים מיוחדים שמגיעים ממפעל ביתי ועוד, בסמוך לו שוכן דוכן של שוקולד "ליה", המוכר שוקולדים של הרשת הארצית כמו פרלינים, שוקולדים מלוחים, מתוקים, חריפים, קרפים במילויים מיוחדים, ליקרים על בסיס שוקולד, מארזי מתנה לראש השנה מתנות ועוד.

עוד בשוק: דוכן אורגני עשיר עם ירקות מעניינים, שייקים ירוקים ועוד, ומולו דוכן נקניקיות של השרקוטייר אלן טלמור, דוכן גאדג'טים למטבח, קיוסק, דוכן של המותג oaky (אביזרי מטבח ובית באג'נדה ירוקה), דוכן חומוס, דוכן סנדוויצ'ים עם שלל נקניקים של זילבר מחיפה כמו רוסטביף עסיסי, קורנביף, חזה עוף, שינקן, הודו ועוד. עד סוף החודש ייפתח במקום מתחם נוסף ובו דוכן מתוקים ובעיקר כנאפה (שיכלול כנאפה בטעמים, כנאפה ללא גלוטן, כנאפה ללא סוכר ועוד), דוכן של מאפיית "מרגוזה" המוכרת, בו יימכרו פיצה ופסטה ודוכן של "קמחים", של האופה גולי פנחסוב מגני תקווה.

איך בחרתן את הדוכנים?
"הייתה לנו רשימת תמהיל מראש של אלו דוכנים אנחנו רוצות", הן מספרות, "התמקדנו בדברים ים תיכוניים ומתאימים - לא סושי למשל. לא כל מי שרצה אותנו רצינו אותו ולהפך. ההרכבה הייתה הרבה יותר קשה ממה שחשבנו. רצינו לשמור על התאמה ולא להתפתות ולהכניס דברים שלא קשורים. השארנו גם כמה דוכנים ריקים כי לא מצאנו את מה שאנחנו רוצות בדיוק למלא אותם בהם והכי מתאים ולדעתנו חסר".

המטרה הסופית, ליצור תמהיל מושלם של חוויה בה אפשר לקבל את כל מה שצריך, "אנחנו מחפשות ליצור משהו שאם את באה בשישי בצהריים את מקבלת פה סל שלם, כל מה שצריך לסופ"ש ואחרי כן אפשר גם לשבת עם חברה בחוץ מול הבריזה על דרינק או קפה. גם המשפחה יכולה לבוא לכאן והיופי הוא שכל אחד בוחר מה שמתאים לו , מביאים מהדוכנים ויושבים ביחד".

לעוד כתבות באתר אונלייף היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...