שבוע מעריב גורמה: פיצה ישראלית

במסגרת שבוע גורמה מעריב שהחל אתמול, נביא לכם את הסיפורים שמאחורי המנות במסעדות המשתתפות בפרויקט והפעם: כך "איזרח" שף מסעדת טרנטינו את הפיצה

nrg מעריב | 13/8/2012 13:15 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: פיצה,סביח
השף: יהודה גינזבורג.

המסעדה: טרנטינו.

איפה: קניון עזריאלי, קניון לב המפרץ. 

הסיפור: "הפעם הראשונה שבה הרגשתי שנתתי לפיצה, מאכל אותו אני אוהב ומכין שנים רבות, 'אזרחות ישראלית', הייתה כשיצרתי את פיצת הסביח שלנו. סביח מהווה עבורי את אחד המאכלים הישראליים הגאוניים, וכשהצלחתי ליצור שילוב נכון בין בצק הפיצה הפריך לחציל, הביצה, והטחינה, הרגשתי שיצרתי את הפיצה הישראלית האולטימטיבית".
פיצה סביח

החומרים:

לבצק:

400 גרם קמח פיצה (קמח לחם או קמח פיצה פוקצ'ה של PIVETI)
200 גרם מים
4 גרם שמרים טריים
10 גרם מלח שולחן
1 כפית שמן זית

לפיצה:

עגבניות מרוסקות
אורגנו יבש
עגבניות קצוצות
בצל סגול קצוץ
מלפפון טרי קצוץ
קוביות חציל קלוי
שתי ביצים קשות מגורדות (בעזרת פומפיה)
טחינה (טחינה גולמית, מיץ לימון טרי, מעט מלח, מעט פלפל שחור, מים ושום)
פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל

ההכנה:

1. הבצק: ממיסים את השמרים בתוך המים. שמים את הקמח והמלח בקערת מערבל עם וו לישה ומפעילים במהירות נמוכה.
2. אחרי כדקה, מוסיפים את המים עם השמרים.
3. לשים את החומרים עד שהבצק נהיה חלק ואחיד. מוסיפים את שמן הזית ומערבלים מספר שניות.
מוציאים את הבצק, מכדררים לכדור אחיד, מכסים במגבת יבשה.
4. נותנים לבצק לנוח על השיש למשך כ-שעה. בינתיים, מחממים את התנור ל-240 מעלות.
5. הפיצה: פורסים חציל לעובי כ-2 ס"מ ומטגנים בשמן קנולה עד שמשחים.
6. הפיצה: מברישים תבנית אפייה בגודל של כ-30*40 במעט שמן זית.
7. מרדדים את כדור הבצק לגודל התבנית, משטחים ומהדקים.
8. מורחים שכבה דקה של עגבניות מרוסקות ומפזרים מעט אורגנו יבש. אופים כ-10-12 דקות.
9. מוציאים את הפיצה מהתנור, משחררים מהתבנית ומניחים על גבי צלחת ההגשה.
10. מפזרים עגבניות קצוצות, בצל סגול קצוץ, מלפפון טרי קצוץ, קוביות חציל קלוי ,
שתי ביצים קשות מגורדות, מזלפים טחינה (שתי וערב) ומפזרים פטרוזיליה קצוצה. מתבלים במלח שולחן ופלפל שחור גרוס.
11. אם רוצים את הבצק עבה יותר, אחרי שהבצק בתוך התבנית, מכסים במגבת יבשה לעוד חצי שעה.

המסעדה משתתפת בשבוע גורמה ה-18 של אתר
zap rest
וקבוצת מעריב, שמתקיים בין התאריכים 12.8.12 ועד ל-23.8.12 במסעדות בכל רחבי הארץ עם ארוחה מלאה במחיר של 79 שקל בלבד

לעוד כתבות באתר אונלייף היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...