צריך שניים למנגו: כל הדרכים לאכול מנגו
עם קצת חמוץ והרבה מתוק, המנגו מבקר אצלנו לזמן קצוב. שנייה לפני שאתם זוללים אותו במכה, הנה כמה מתכונים שאפשר להכין מהפרי העסיסי הזה
החומרים:
קופסת עלי בייבי
אבוקדו חתוך לקוביות
מנגו חתוך לקוביות
1/2 כוס אגוזי מלך
לרוטב:
1/4 כוס מיץ לימון
1/4 כוס שמן זית
2 כפות חומץ תפוחים
כף חרדל
כפית דבש
פלפל
ההכנה:
1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב יחד ומוסיפים לעלים, לאבוקדו ולמנגו, מוסיפים מעל את האגוזים, מערבבים ואוכלים.
החומרים:
מנגו פרוס לפרוסות
פיתה
חצי בצל פרוס
2 כפיות פסטו
ההכנה:
מורחים פסטו בשני חצאי פיתה, מוסיפים את פרוסות הבצל והמנגו בפנים, לוקחים ביס ומדמיינים שאתם אייל שני ב"מזנון".
החומרים:
1/3 כוס גבינת שמנת
מנגו חתוך לרצועות
2 גבעולי בצל ירוק
גמבה חתוכה לרצועות
2 טורטיות
ההכנה:
מורחים את גבינת השמנת על טורטייה ומניחים עליה חצי מכמות המנגו והירקות. מגלגלים את הטורטייה, מוסיפים גבינת שמנת להידוק הרול, פורסים ומגישים כמתאבן.
החומרים:
כוס אורז תאילנדי דביק (נקרא גם אורז מתוק)
3/4 1 כוס מים קרים
3/4 כוס חלב קוקוס מפחית
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
2 כפות קוקוס
ההכנה:
1. תחילה משרים את האורז עם כוס מים למשך חצי שעה. בינתיים מערבבים 1/2 כוס חלב קוקוס עם הסוכר והמלח בנפרד. לאחר ההשריה מוסיפים לאורז כף קוקוס, 3/4 כוס מים ו 1/4 כוס חלב קוקוס ושמים על אש בינונית עד לרתיחה.
2. לאחר רתיחה מנמיכים את הלהבה ומשאירים את הסיר מכוסה במשך רבע שעה. בזמן הזה חותכים את המנגו לקוביות (אפשר גם לפרוס לפרוסות) וקולים כף קוקוס במחבת נקייה.
3. שופכים את תערובת חלב הקוקוס עם הסוכר באורז, מערבבים ונותנים לתערובת לנוח במשך רבע שעה נוספת.
4. מכינים שתי צלחות, שמים את האורז הדביק המתוק במרכז, מסדרים מסביב חתיכות מנגו ומפזרים מעל את הקוקוס הקלוי לקינוח תאילנדי מושלם.
החומרים:
2 פרוסות חלה עבות
2 ביצים
1/4 כוס חלב
מנגו חתוך לקוביות
אפרסק חתוך לקוביות
שזיף חתוך לקוביות
גביע יוגורט מכל סוג
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט
ההכנה:
1. טורפים את הביצים עם החלב, אגוז המוסקט והקינמון. מחממים מחבת עם ספריי שמן, ברגע שהמחבת חמה טובלים פרוסה בתערובת, מטגנים וממשיכים לפרוסה הבאה.
2. מכינים שתי צלחות עם פרוסת החלה, חצי מכמות הפירות וחצי מכמות היוגורט וזוללים ארוחת בוקר מתוקה במיוחד.