שבוע מעריב גורמה: הדג עם השארם הלטיני

שבוע מעריב גורמה נמשך ובטח כבר אכלתם בלא מעט מהמסעדות. הנה עוד סיפור קטן שעומד מאחורי מנה מנצחת והפעם: כך הצליחו לשמור על ייחוד ב"אושן בר"

nrg מעריב | 16/8/2012 13:45 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בעלי המסעדה: ירון לוי.

המסעדה: אושן בר.

איפה: הרצליה פיתוח.

הסיפור: "התחלנו לייבא דגים מיוחדים מחו"ל סמוך לפתיחה של המסעדה בשנת 2003 חיפשנו דגים מיוחדים שאין לאף אחד, ומצאנו דג מדרום אמריקה שנקרא "פחריי". אנחנו קוראים לו "דג ספרדי" - דג עדין מאוד ובעל טעם ייחודי ובלתי נשכח. עם השנים הפך הדג לאחד מחומרי הגלם המובילים במסעדה - הלקוחות מתים עליו, ומגיעים במיוחד בשביל לאכול את המנה הזו.
אנחנו מגישים את הדג עם פירות ים וברוטב של שמנת ופרג.
דג ספרדי עם פירות ים

החומרים (2 מנות):

400 גרם בשר מפולט ונקי של דג "פחריי" או כל דג אחר
100 גרם שרימפס
100 גרם ראשי קלמרי
טימין, אורגנו, רוזמרין
2 שיני שום
מלח, פלפל
שמן זית

לרוטב:

שמן זית
מלח, פלפל
חופן קטן של פרג שלם
100 מ"ל שמנת מתוקה

ההכנה:

1. מכניסים את הדג לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כשהעורכלפי למעלה על מנת לקבל קריספיות. מזלפים שמן זית, מפזרים עשבי תיבול קצוצים, שום כתוש ומעט מלח ופלפל. זמן הכנה משוער: כ-6 דקות.
2. הרוטב: מטגנים שמן זית+ מלח + פלפל+ פרג. לאחר מכן מוסיפים את השרימפס והקלמרי עדשהם מוכנים. מצמצמים את הרוטב.
3. ההגשה: מניחים רוטב עם פירות ים ועליהם את הדג.

המסעדה משתתפת בשבוע גורמה ה-18 של אתר zap rest וקבוצת מעריב, שמתקיים בין התאריכים 12.8.12 ועד ל-23.8.12 במסעדות בכל רחבי הארץ עם ארוחה מלאה במחיר של 79 שקל בלבד

לעוד כתבות באתר אונלייף היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...