שבוע מעריב גורמה: הדג עם השארם הלטיני
שבוע מעריב גורמה נמשך ובטח כבר אכלתם בלא מעט מהמסעדות. הנה עוד סיפור קטן שעומד מאחורי מנה מנצחת והפעם: כך הצליחו לשמור על ייחוד ב"אושן בר"
המסעדה: אושן בר.
איפה: הרצליה פיתוח.
הסיפור: "התחלנו לייבא דגים מיוחדים מחו"ל סמוך לפתיחה של המסעדה בשנת 2003 חיפשנו דגים מיוחדים שאין לאף אחד, ומצאנו דג מדרום אמריקה שנקרא "פחריי". אנחנו קוראים לו "דג ספרדי" - דג עדין מאוד ובעל טעם ייחודי ובלתי נשכח. עם השנים הפך הדג לאחד מחומרי הגלם המובילים במסעדה - הלקוחות מתים עליו, ומגיעים במיוחד בשביל לאכול את המנה הזו.
אנחנו מגישים את הדג עם פירות ים וברוטב של שמנת ופרג.
החומרים (2 מנות):
400 גרם בשר מפולט ונקי של דג "פחריי" או כל דג אחר
100 גרם שרימפס
100 גרם ראשי קלמרי
טימין, אורגנו, רוזמרין
2 שיני שום
מלח, פלפל
שמן זית
לרוטב:
שמן זית
מלח, פלפל
חופן קטן של פרג שלם
100 מ"ל שמנת מתוקה
ההכנה:
1. מכניסים את הדג לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כשהעורכלפי למעלה על מנת לקבל קריספיות. מזלפים שמן זית, מפזרים עשבי תיבול קצוצים, שום כתוש ומעט מלח ופלפל. זמן הכנה משוער: כ-6 דקות.
2. הרוטב: מטגנים שמן זית+ מלח + פלפל+ פרג. לאחר מכן מוסיפים את השרימפס והקלמרי עדשהם מוכנים. מצמצמים את הרוטב.
3. ההגשה: מניחים רוטב עם פירות ים ועליהם את הדג.
המסעדה משתתפת בשבוע גורמה ה-18 של אתר zap rest וקבוצת מעריב, שמתקיים בין התאריכים 12.8.12 ועד ל-23.8.12 במסעדות בכל רחבי הארץ עם ארוחה מלאה במחיר של 79 שקל בלבד