חם על הבר: מבחר מתכוני טאפאס
הטאפאס הספרדי תפס בישראל כבר מזמן. הנה כמה גרסאות מרעננות ומלאות טעמים. מומלץ להגיש לשולחן לעת ערב
החומרים:
2 כפות קוביות דג בורי
פטרוזיליה
כוסברה
פלפל חריף קצוץ
בצל סגול קצוץ
מלח
פלפל שחור
שמן זית
מיץ לימון
רוטב גספצ'ו
שערות צנונית
שערות בצל ירוק
ההכנה:
1. מערבבים את כל המצרכים יחדיו: הבורי, הפטרוזיליה, הכוסברה, הפלפל והבצל. מתבלים לפי הטעם במלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון.
2. מסדרים את התערובת בצלחת עמוקה. לקישוט מניחים מעל המנה את שערות הצנונית והבצל, מזליפים מעט שמן זית ומגישים.
החומרים:
נתח סינטה 120 גר'
100 גרם חמאה
רוטב רומסקו (להשיג בחנויות מובחרות)
בצל סגול
מלח אטנלנטי
ציר בקר
עלי בזילקום
ההכנה:
1. צולים על גריל את נתח הסינטה עם חמאה, מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם. מוסיפים טבעות בצל סגול עד שהבצל חרוך. פורסים את הנתח לחתיכות. על צלחת מניחים מרוטב הרומסקו (רוטב ירקות ושקדים קלויים), בוזקים מעל המנה מלח אטלנטי ושופכים ציר בקר שהוכן מראש ביחד עם המלח האטלנטי ועלי הבזיליקום.
החומרים:
פטרוזוליה קצוצה
כוסברה קצוצה
נענע קצוצה
כוס יין לבן
70 גרם עדשים שחורות מבושלות
30 גרם בורגול מוכן
גביע יוגורט
1 כף קוביות גמבה קטנות
1 כף קוביות עגבנייה קטנות
מלח, פלפל שחור
שמן זית
מיץ לימון
ההכנה:
1. מערבבים בקערה את הבורגול והעדשים השחורות עם בצל קצוץ ומעט יין לבן, כף אחת קוביות גמבה קטנות, כף אחת קוביות עגבנייה קטנות, מעט פטרוזליה קצוצה, מעט כוסברה קצוצה, ומעט נענע קצוצה דק. מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס, שמן זית ומיץ לימון. על הצלחת יוצקים מעט טחינה גולמית, מעליה שופכים את הסלט ומעל יוצקים יוגורט.
החומרים:
50 גר' פטריות פורטבלו
80 גר' פטריות שמפניון
30 גר' פטריות יער
200 גר' חמאה
שום כתוש
מלח
פלפל שחור
שמן זית
פטרוזיליה קצוצה
לרוטב הפיקאדה:
פטרוזליה קצוצה דק
שקדים קצוצים
שמן זית
מיץ לימון
ההכנה:
1. במחבת עם שמן זית חם מטגנים כ-80 גרם פטריות שמפניון חתוכות, 50 גרם פטריות פורטבלו חתוכות ו-30 גרם פטריות יער חתוכות. כשהפטריות מטוגנות היטב מוסיפים 2\1 כף חמאה למחבת. כשהחמאה הופכת לחומה מערבבים את הפטריות פנימה ומוסיפים מעט מלח דק, מעט פלפל שחור גרוס, מעט פטרוזליה קצוצה וכרבע כפית שום כתוש ומערבבים הכל יחד.
2. לרוטב: מערבבים את כל החומרים יחד.
3. יוצקים על צלחת מעט מעט רוטב פיקאדה ובעזרת כף או מלקחיים מניחים מעל את הפטריות.
החומרים:
קישוא
חציל
חצי גמבה
תפוח אדמה שבושל מראש
100 גרם גרגירי חומוס מבושלים
שום
פטרוזיליה
רוטב פסטו (בזיליקום ושמן זית)
ההכנה:
1. חותכים לקוביות גסות את החציל, הקישוא והגמבה ומקפיצים על מחבת עם שמן זית. לאחר שמקפיצים את הירקות מוסיפים את גרגרי החומוס המבושלים, מוסיפים שום כתוש, קוצצים דק פטרוזיליה ומוסיפים לסלט. לסיום מוסיפים רוטב פסטו.