מתוקים שלי: איך להכין ממתקים בבית

נמאס לכם ממשלוחי מנות משעממים עם במבה? מגזין 'נשים' מציע מתכונים למשלוח מנות שכולו ממתקים תוצרת בית

אמיר בטיטו, מגזין 'נשים' | 19/2/2013 9:04 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
משלוח שטרחנו עליו בבית, ערבבנו, הקצפנו והתלכלכנו בשוקולד עם הילדים, כיף יותר לתת. למה? אולי כי גם אם הוא יוצא לנו לא לגמרי מושלם, הוא מלא בשמחת חג וחדוות יצירה. אז הנה כמה רעיונות למשלוחים מתוקים ומקוריים, שסביר כי אף אחד לא יעביר הלאה לשכן אחר.
קייק פופס

 20-25  יחידות. רמת קושי: קל.
 

זר מתוק לחג. קייק פופס
זר מתוק לחג. קייק פופס צילום: ענבל בר-עוז
חומרים למלית:
1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 גרם).
150 גרם שוקולד מריר.
1 עוגת שוקולד קנויה (400 גרם, אפשר גם עוגת שוקולד בחושה ביתית שנשארה).

חומרים לציפוי:
300 גרם שוקולד מריר או חלב או לבן (לפי הטעם הרצוי).
סוכריות צבעוניות

חומרים נוספים:
25 מקלות.
1 ספוג של זרי פרחים.

אופן הכנה:
1. מחממים את השמנת בסיר קטן עד לרתיחה. מסירים מהאש, מוסיפים 150 גרם שוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי ומתקבל גנאש.
2. מפוררים את העוגה בקערה גדולה לפירורים קטנים ככל האפשר.
3. מוסיפים בהדרגה את הגנאש (מאוד יתכן שלא תצטרכו להשתמש בכל הגנאש), מערבבים עם כף את הפירורים עם הגנאש עד לקבלת תערובת לחה שאפשר ליצור ממנה כדורים (חשוב: לא להרטיב את הפירורים יותר מדי, במידה ונרטבו יותר מדי ונעשו רכים יש לצנן את התערובת במקרר לשעה לפני שממשיכים לעבוד איתה).
4. מרפדים תבנית בנייר אפייה. בעזרת ידיים יבשות מכדררים כדורים בגודל של ארבעה ס"מ ומניחים על נייר האפייה.
5. מכניסים את הכדורים למקפיא לרבע שעה.
6. בינתיים ממיסים במיקרוגל או בבן-מארי את השוקולד לציפוי ונותנים לו להתקרר שתי דקות בטמפרטורת  החדר.
7. מוציאים את הכדורים מהמקפיא טובלים את קצה המקל בשוקולד ונועצים אותו בכדור העוגה עד למרכז הכדור.
8. טובלים כל כדור עוגה על המקל בשוקולד ונותנים לשאריות השוקולד לטפטף בחזרה לקערה.
9. מעל קערה נקייה מפזרים על כל כדור טבול בשוקולד סוכריות צבעוניות (יש לעשות זאת מיד לאחר שטובלים כשהשוקולד עוד רך).
10. נועצים את המקל בספוג לייבוש.

חטיפי אורז ומרשמלו צבעוניים

 15 יחידות. רמת קושי: בינוני.

גם האורז באווירה פורימית. חטיף אורז צבעוני
גם האורז באווירה פורימית. חטיף אורז צבעוני צילום: ענבל בר-עוז

חומרים:
400 גרם מרשמלו (100 גרם לכל שכבה, ניתן לספור את המרשמלו בחבילה ולחלק את המשקל וכך לדעת כמה יחידות).
100 גרם שמנת (25 גרם לכל שכבה), אם אין משקל לשפוך ממש מעט שמנת בכדי ליצור שכבת מגן למרשמלו.
7 כוסות פצפוצי אורז טבעיים או מסוכרים (300 גרם) (3/4 1 כוסות לכל שכבה).
צבעי מאכל

אופן הכנה:
מחלקים את החומרים שווה בשווה לפי מספר הצבעים הרצוי (לדוגמא אם מחלקים לארבע אז בכל שלב שמים 100 גרם מרשמלו, 25 גרם שמנת ו-3/4 1 כוסות פצפוצי אורז).
שמים בסיר את החלק היחסי של המרשמלו והשמנת, וממיסים על אש בינונית עד לקבלת מרקם חלק.
מורידים מהאש, מוסיפים בהדרגה צבע מאכל לפי העין ומערבבים.
מוסיפים את החלק היחסי של פצפוצי האורז וממשיכים לערבב (אם הבלילה מתקשה אפשר להחזיר את הסיר לאש לכמה שניות).
בתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה משטחים את הבלילה.
חוזרים על אותם פעולות שוב בכל צבע וצבע ומשטחים כל שכבה על השכבה הקודמת.
משאירים את המסה להתקרר לחצי שעה. משחררים את דפנות חטיפי האורז  מהתבנית והופכים את התבנית על משטח העבודה. פורסים את חטיפי האורז לרצועות צרות וארוכות (3 ס"מ רוחב). ואורזים מייד בצלופן כדי למנוע לחות.

תפוחים מסוכרים

 15 יחידות. רמת קושי: קשה.

טעם של פעם. תפוחים מסוכרים
טעם של פעם. תפוחים מסוכרים צילום: ענבל בר-עוז

חומרים:
15 תפוחים בינוניים עד קטנים מסוג גרנד סמית', ירוקים (חשוב שלא יהיו גדולים כיון שאז הם כבדים מדי עבור המקל).
1/2 1 כוסות מים.
8 כוסות סוכר.
1/2 כוס סירופ תירס (להשיג בחנויות המתמחות באפיה).
1/2 כוס גלוקוזה (בעזרת יד רטובה שני חופנים בגודל של קצת פחות מאגרוף).
צבע מאכל אדום (אפשר בהחלט להשאיר את התפוח מצופה בסוכר בצבעו הטבעי). 

חומרים נוספים:
15 מקלות עץ עבים.

אופן הכנה:
1. את התפוחים יש לשטוף ולקרצף היטב (כדי להסיר את השכבה השומנית שעוטפת את התפוחים. אם לא מסירים אותה הסוכר לא נדבק). יש לייבש היטב, להוריד את הגבעול ולנעוץ מקל בחלק התחתון של התפוח עד למרכזו (לנגב רטיבות אם יש כתוצאה מהנעיצה).
2. להכין קערה גדולה עם מי קרח ולהניח בצד.
3. בסיר עמוק להכניס את המים, הסוכר, סירופ התירס, והגלוקוזה (בגלוקוזה יש לגעת רק עם ידיים רטובות מאוד, במידה והגלוקוזה מתחילה להדבק, יש להרטיב שוב את הידיים. לא לגעת בגלוקוזה בעזרת כלים או כל דבר אחר). ולהניח על הגז. מערבבים בעזרת כף (חובה או כף עץ או כלי מסיליקון) עד שהסירופ רותח. במהלך הבישול יש לנקות את דפנות הסיר מגבישי סוכר כדי שלא יחרכו. להמשיך לערבב מדי פעם, עד שמגיעים לטמפרטורה של 150 מעלות, לאחר כ-20 דקות (ניתן להשתמש במדחום שמתאים לסוכר בלבד, אסור להשתמש במדחום רגיל כיון שהוא יתפוצץ).
למי שאין מדחום: כשמרגישים שהסירופ הופך מנוזל לסירופ סמיך, יש לצקת בעזרת הכף מהסירופ לתוך קערת המים הקרים. ומה שאמור לקרות הוא היווצרות כדור קטן שנראה כמו זכוכית.
5. להוסיף את צבע המאכל עד שמתקבל הצבע הרצוי.
6.להוריד את הסיר מהגז ולהניח אותו לחצי דקה בתוך קערת המים הקרים, תוך כדי ערבוב.
7. כעת יש לטבול כל תפוח בסירופ תוך כדי סיבוב, לסובב באוויר עוד כמה סיבובים לטפטוף השאריות ולהניח הפוך (מקל עץ למעלה) ליבוש על נייר אפיה משומן קלות.
8. בעזרת כפית מטפטפים מעט מהסירופ על הנקודה בה נכנס המקל לתפוח. כך המקל לא ישתחרר.
9. לאחר הייבוש (כ-10 דקות) הסירופ על התפוחים יתקשה (וכשנוקשים עליו יש צליל של זכוכית). יש לעטוף כל תפוח בצלופן ולסגור עם סרט (אם לא עושים זאת הלחות באוויר תגרום לו להיות דביק). להכניס למקרר.
אפשר לשמור במקרר עד ארבעה ימים.

***
הכתבה המלאה התפרסמה במגזין 'נשים'. את המגזין ניתן להשיג בחנויות ובמרכולים

לעוד כתבות באתר אונלייף היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...