יום עם בשר: מתכון ללזניה
מי אמר שלזניה זה שמנת וגבינה קשה? השפים של מגזין 'נשים' בגרסת לזניה בשרית ומופלאה, עם טוויסט מתקתק של דלעת
המצרכים (לתבנית בגודל 20x30):

בלי גבינה. לזניה עם בשר צילום: דניאל לילה
1 חבילת דפי לזניה ירוקים (אפשר גם רגילים אם לא מצאתם)
2 חצילים בינוניים, מוצקים
3 עגבניות פרוסות דק דק
300 גרם דלעת טרייה
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ
3 שיני שום
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 קופסאות רסק עגבניות גדולות (260 גרם ליחידה)
1 כוס מים רותחים
שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כפית סוכר חום בהיר (דמררה)
עלי תימין
עלי בזיליקום
1/2 כפית תבלין עשבי תיבול איטלקי (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. פורסים את החצילים לאורכם, מפזרים מלח ומניחים בצד להגרת נוזלים כעשר דקות. מייבשים בעזרת נייר סופג, מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים שמן זית ופלפל שחור גרוס וקולים בגריל בחום גבוה משני הצדדים.
2. פורסים את הדלעת לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ, מניחים בתבנית על גבי נייר אפייה, מפזרים מלח, פלפל שחור גרוס ומעט סוכר חום, מניחים מספר עלי תימין ואופים בתנור כ-25 דקות או עד שהדלעת מתרככת אך שומרת על צורתה.
3. מכינים רוטב עגבניות: מחממים מעט שמן זית בסיר, מכניסים שן שום כתושה ומערבבים מעט. מוסיפים את רסק העגבניות ויוצקים מים רותחים. מתבלים בעלי תימין (בלי הגבעול), בזיליקום קצוץ, תבלין איטלקי, מלח ופלפל שחור. מבשלים כחמש דקות על אש נמוכה. מכבים את האש.
4. מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים בצל ושתי שיני שום קצוצות עד שהם מתחילים להזהיב. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים עד שהבשר משנה את צבעו והופך למעין פירורים. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל ומערבבים.
5. משמנים תבנית אפיה בשמן זית ומסדרים את שכבות הלזניה כך: שכבה ראשונה של דפי לזניה, מעל שכבות של דלעת, חצילים, בשר, פרוסות עגבניה ורוטב עגבניות. חוזרים על הפעולה שוב ומסיימים ברוטב.
6. אופים בכלי סגור בנייר אלומיניום בתנור שחומם מראש לחום בינוני במשך חצי שעה. פותחים את הכיסוי וממשיכים לאפות עוד כ-15 דקות.
***
עוד מתכונים במגזין 'נשים'. את המגזין אפשר לרכוש בחנויות ובמרכולים
לעוד כתבות באתר אונלייף היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg