ברגע האחרון: מתכונים לסעודת חג
מצה, מרור וביצה קשה בטוח יהיו על שולחן החג, אבל מה עוד נאכל? שף אמיר בטיטו מאחד את כל עדות ישראל לארוחת חג מפוארת אחת
פילה מושט בסגנון מרוקאי
(5 מנות)

מנה ראשונה. דג מרוקאי צילום: ענבל בר-עוז
5 יחידות פילה מושט
1 לימון
2 גמבה אדומה גדולה
1 פלפל ירוק חריף
6 שיני שום
1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
6 כפות שמן
1 כף פפריקה אדומה מתוקה
1/2 כף כורכום
1/2 כף מרק עוף
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 חציל גדול
3 כפות שמן זית
1 כף מלח גס
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה משרים למשך חצי שעה את המושטים.
2. שוטפים היטב, מחזירים לקערה וסוחטים מעל המושט את הלימון. מוסיפים מעט מלח, מכסים במים ומשרים לחצי שעה נוספת.
3. פורסים את הגמבה לרצועות רחבות.
4. בסיר רחב מאוד מניחים את רצועות הגמבה, הפלפל החריף ושיני השום. מעל הירקות מסדרים את המושטים זה לצד זה ועליהם מפזרים את הכוסברה.
5. מוסיפים שמן, פפריקה, כורכום, מרק עוף, מלח ופלפל שחור ומכסים במים עד שהדגים מבצבצים מעט מעל המים (לא לערבב את התבלינים).
6. מבשלים על אש בינונית כחצי שעה עד שהמים מצטמצמים לרוטב סמיך. לאורך כל הבישול, שופכים בכל כמה דקות מעט מהרוטב על הדגים.
7. פורסים את החציל לעיגולים עבים (שתי אצבעות רוחב).
8. בקערה גדולה שמים את פרוסות החציל, שמן הזית והמלח הגס ומערבבים.
9. מסדרים את החצילים בתבנית אפייה ומכניסים לתנור לעשרים דקות, עד שהחציל מתרכך.
10. בצלחת מניחים חציל ומעליו פילה מושט, כמה רצועות גמבה וכמה כפות רוטב.
תבשיל כבש עם פירות יבשים
(6-7 מנות)

מנה עיקרית. כבש עם פירות יבשים צילום: ענבל בר-עוז
2-2.5 ק"ג כתף כבש חתוכה לקוביות גדולות (עם העצם)
2 בצלים בינוניים פרוסים לרצועות
3 כפות שמן
2 כפות מרק עוף
1 כפית קינמון
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
2 כפות סוכר
2 כפות דבש
20 משמשים מיובשים
20 שזיפים מיובשים
10 תאנים מיובשות
1 כוס צימוקים
1/2 כוס חמוציות
1 כוס אגוזי מלך
1/4 כוס שקדים מולבנים פרוסים
אופן ההכנה:
1. במחבת גדולה מטגנים את הבשר והבצל כשתי דקות, עד שהבשר נסגר מכל צדדיו.
2. מעבירים את הבשר והבצל לסיר גדול, מוסיפים להם תבלינים, סוכר ודבש. מכסים במים.
3. מבשלים על אש בינונית כשעה, עד שהמים מצטמצמים כמעט לגמרי והבשר רך כשנועצים בו מזלג (במידה והבשר עדיין לא מוכן ורך, מוסיפים מעט מים וממשיכים בבישול).
4. כשהבשר מוכן מוסיפים את הפירות היבשים מלבד השקדים המולבנים, מערבבים בעדינות ומבשלים 10 דקות נוספות.
5. להגשה: מפזרים מעל את השקדים.
מקרונים
(50 יחידות)

מנה אחרונה. מקרונים צילום: ענבל בר-עוז
300 גרם שקד מולבן טחון
1/2 2 כוסות אבקת סוכר
6 חלבונים מביצים גדולות (או 8 מביצים קטנות)
1/2 1 כוסות סוכר
1/3 כוס מים
צבע מאכל
המצרכים לגנאש השוקולד (פרווה):
250 גרם שוקולד מריר
250 גרם שמנת צמחית
50 גרם מחמאה
אופן ההכנה:
1. למקרונים: טוחנים במעבד מזון את אבקת השקדים ואבקת הסוכר.
2. בעזרת נפה (מסננת) מסננים את אבקת הסוכר והשקדים לקערה, מוסיפים חצי מכמות החלבון ומערבבים היטב.
3. אם רוצים מקרונים צבעוניים, ניתן להוסיף מעט צבע מאכל. לא חובה.
4. מבשלים את הסוכר והמים יחד עד לחום של 118 מעלות. אם אין מד חום, מבשלים עד אשר הנוזל מסמיך מעט והבועות של הרתיחה קטנות.
5. בזמן שהסיר על האש, מקציפים במיקסר את שאר החלבונים וכאשר מתחיל להיווצר קצף מנמיכים את מהירות המיקסר ושופכים פנימה לאט ובזהירות את סירופ הסוכר.
6. ממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד לקבלת קצף חזק ויציב.
7. מקפלים בעזרת מרית את הבלילה של השקדים, אבקת הסוכר והחלבונים אל תוך הקצף עד לקבלת קרם חלק ואחיד.
8. בעזרת שק זילוף מזלפים על נייר אפייה עיגולים בגודל הרצוי, משאירים רווחים בין עוגייה לעוגייה ומניחים בצד למנוחה של חצי שעה.
9. מכניסים לתנור בחום של 160 מעלות ואופים במשך כרבע שעה, עד אשר המקרונים מתקשים.
10. לגנאש: שוברים את השוקולד לחתיכות קטנות.
11. מרתיחים את השמנת בסיר ושופכים אותה על השוקולד.
12. מערבבים את השמנת והשוקולד עד שהשוקולד נמס לגמרי ומוסיפים את המחמאה.
13. ממשיכים לערבב עד שהמחמאה נמסה ומתקבל מרקם חלק ואחיד (במידה והבלילה התקררה ניתן לחמם אותה מעט במיקרוגל).
14. מחלקים את המקרונים לזוגות שווים בגודלם.
15. מצננים את הבלילה לגמרי, וכשהיא קשה מזלפים בעזרת שק זילוף מעט מהבלילה על מקרון אחד מכל זוג וסוגרים עם המקרון השני את הסנדוויץ'.
16. שומרים במקרר עד להגשה.
• אפשר לגוון ולהוסיף לגנאש טעמים מתמציות תה (בטעם תפוח, פירות יער וכו'). בזמן בישול השמנת מכניסים את תמצית התה לסיר.
• אפשר להוסיף לגנאש מחית פירות מכל סוג.
• אשר למלא את המקרון בריבה מכל סוג.
***
הכתבה התפרסמה במגזין 'נשים'
כתובת הפייסבוק של 'נשים'
לעוד כתבות באתר אונלייף היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg