מדעי ביקוע הגרעין:טיפים לפופקורן מושלם

למה פופקורן הוא בשורה טובה לסוכרתיים? איך מכינים פופקורן במיקרו? ומה הקשר בין רווקות זקנות לפופקורן? אודטה נותנת שיטות מצטיינות להכנת פופקורן

סופ
אודטה  | 18/5/2013 8:58 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אהלן חברים,
עדיין אפשר להשיג (דרך האינטרנט, בכ-100 שקלים) את המכשיר הביתי הזה להכנת פופקורן, שעובד על אוויר חם ומתיז ישר לקערה את התפרחות הלבנות והעליזות שלו. ואני שואייליית: למה עוד חפצים על השיש, כשאפשר להכין אותו במיקרו או על הכיריים, ובינגו בכל פעם, בעזרת כלים שיש בכל בית? וכשאני אומרת "במיקרו", חססססס ושלום זה לא התועבות הקנויות המוכנות האלה, דו-תפלוצת הכימיקלים והשמנים המוקשים, המיועדות להכנת פופקורן במיקרו.
60 שניות על פופקורן

אפשר להתחרע. רק 92 קלוריות ל-30 גרם
אפשר להתחרע. רק 92 קלוריות ל-30 גרם איור: רחלי שלו
הידעתם?
1. שהוא מכיל אחוז גבוה של נוגדי חמצון, מסוג פוליפנול? ושהריכוז הגבוה ביותר של הסיבים ונוגדי החמצון מצוי דווקא בקליפתו? (כן, זו שתמיד נתקעת לנו בין השיניים).
2. שלפי טבלת "העומס הגליקמי" (שמביאה בחשבון את כמות הסוכר שנכנסת לדם ממזון מסוים, ולא רק את מהירות ספיגתו כמו בטבלת האינדקס הגליקמי), מזונות בעלי עומס גליקמי קטן מ-10 נחשבים לבעלי "עומס גליקמי" נמוך? ולפי זה, ה-3 של הפופקורן הוא "עומס גליקמי" ממש נמוך? ובקיצור, כשאוכלים פופוקרן לא נכנסת לדם כמות רבה של סוכר ביחס למזונות אחרים שמכילים פחמימות, וזו בשורה ממש טובה לסוכרתיים.
3. שהפופקורן לא מכיל גלוטן?
4. שרמת הקלוריות שלו (308 קלוריות ב-100 גרם גרעינים, בתנאי שלא מוסיפים לזה שומן/גבינות צהובות/קרמל) היא לא גבוהה, כי נפח המוצר המוגמר הוא גדול? ל-30 גרם תפרחות פתוחות יש נפח של ליטר שלם, ורק 92 קלוריות.
5. שבין 10 ל-15 אחוז מכל הגרעינים לא נפתחים, ואין להעביר אותם ל"סיבוב חוזר" כי הם לא ייפתחו טוב, ואלה שכבר כן יהיו קטנים ולא טעימים?

איך מכינים פופקורן במיקרו?

מסדרים "מתקן" למיקרו:
1. לוקחים קערת פיירקס/זכוכית חסינת חום חצי כדורית, בקוטר 23 ס"מ ובגובה 11 ס"מ. סוגרים אותה ב"מכסה": צלחת שטוחה חסינת חום של מנה עיקרית, בקוטר 23 ס"מ. 2. שופכים לקערה 60 גרם (4 כפות שטוחות) של גרעיני תירס לפופקורן.
3. מכסים בחזרה ב"מכסה" צלחת. מכניסים למיקרו ומפעילים אותו ל-3.5 דקות בול.
4. מיד בתום הפעולה מוציאים את הקערה (עם מגיני ידיים נגד הכוויות). מסירים את ה"מכסה", מעבירים לקערה אחרת (לא חמה), ממליחים ואוכלים. יאאאאמי!

הערה: לא לפצח במיקרו כמות גדולה מזו בבת אחת, כי יישארו הרבה נפלים, ולא יותר זמן מזה, כי קליפתם תשחים מדי לטעם מר. הצבע הנכון והטעים הוא תפרחות לבנות כשלג, שבסיסן ג' ינג' י, וג' ינג'י איט איז.

ולמתחרעים

את הפופקורן הטעים ביותר בחיי אכלתי בארה"ב.PIRATE ' S BOOTY קראו למותג הזה, שהיה עליו ציפוי דק דקיק צהוב ואלוהי בטעם גבינת צ'דר מיושנת.

שקית תכלת-בייז' של 112 גרם הכילה 520 קלוריות. אז איפה הבאג? שבאמריקה הם לא מציינים את הקלוריות פר 100 גרם, אלא פר "סרווינג סייז", יענו "מנת הגשה". ו "מנה", לשיטתם , זה 28 גרם (נפח ליטר). ב-28 גרם יש "רק" 130 קלוריות, והוקוס פוקוס, הקלוריות מוזערו, אופטית, והצרכן הוטעה, וחוקית. נו מה הם אשמים שהצרכנים הם חזירים מבית דגון, שאוכלים 4 מנות בבת אחת? ינעל אבו-אבוק, עם ההמצאות האלה שלהם.

אוקצור, אין לי את המתכון ההוא, אבל גם הדבר הזה מספיק טוב:
1. מעבירים לשקית ניילון גדולה עם זיפר (40X28 ס "מ, להשיג באיקאה) 100 גרם תפרחות פופקורן מוכן (2 נגלות פופקורן מוכן במיקרו, מינוס הפחת, כ-15% גרעינים שלא נפתחים, בנפח של כ-3 ליטר). זה צריך למלא רק את מחצית השקית.
2. ממיסים במחבת קטנה, על האש (או במיקרו, לחצי דקה, בכוס חסינת חום ומכוסה) 25 גרם חמאה מלוחה (186 קלוריות). אם משתמשים בחמאה רגילה מוסיפים לשקית גם כפית שטוחה מלח.
3. שופכים מהר על התפרחות המוכנות שבשקית את החמאה המומסת. סוגרים היטב את השקית, משקשקים אותה בכל הכיוונים, ונהנים מאוד מהדאבל יאמי הזה, על כל 494 קלוריותיו.

איך הפופקורן בסיר תמיד יצליח?

כשמכינים אותו בסיר, כמעט תמיד הוא נשרף מדי, או שהמון בעבאלאך שלו פשוט לא נפתחים. רותי רוסו מצאה פתרון גאוני לבעיה בבלוג האוכל Simply Recipes של אליס באואר מקליפורניה.
"מחממים את השמן עם ארבעה גרגירי פופקורן", מציעה אליס. "כשהם מתפוצצים יודעים שהשמן בחום הנכון. בשלב הזה שופכים את יתר גרגירי הפופקורן בשכבה אחידה ולא גבוהה לתוך השמן, סוגרים את הסיר, והם יתפוצצו מיד. משאירים את הסיר על האש לעוד 25 שניות ואז מכבים אש. מנערים קצת את הסיר, ממתינים עד שאין קולות פיצוץ, וזהו". מהירות ההכנה והבינגו של התוצאה ידהימו אתכם בכל פעם מחדש.

אגב, לגרגירי התירס שלא התפוצצו קוראים באנגלית old maids, " רווקות זקנות". השיטה הזו מותירה מינימום "רווקות זקנות" בתחתית הסיר.

חומרים:
סיר בקוטר 20 ס"מ וגובה 17 ס"מ עם מכסה תואם
3 כפות שמן רגיל (הזית לא טעים. החמאה נשרפת, ומכתימה את התפרחות בחום מלוכלך)
1 כפית מלח שטוחה בתוך השמן (שרובה נותרת בסיר, אך היא נותנת טעם)
4 גרעיני פופקורן בודדים
1/2 כוס גרעיני פופקורן (100 גרם , או 7 כפות שטוחות)

אופן ההכנה
1. מחממים את השמן, המלח וארבעת גרעיני הפופקורן בסיר מכוסה.
2. כששומעים שכל הארבעה סיימו להתפוצץ, פותחים את הסיר, ושופכים לתוכו בבת אחת את כל יתר הגרעינים. סוגרים את הסיר ומנענעים אותו קלות (מגני ידיים!) כדי שהם יתפזרו בשכבה אחידה.
3. סופרים (בשעון עם מחוג שניות) 25-20 שניות , ומכבים את האש. צריך המון אומץ ואמונה כדי לכבות את האש אחרי 25 שניות, אבל זה מה שעושים.
4. לא מתפתים להרים מכסה, להזיז סיר או להדליק אש. מניחים לגרעיני הפופקורן להתבקע בתוך הסיר הסגור, ופותחים מכסה רק כשכל רעש הפיצוצים מסתיים. מעבירים לקערה, ונהניייייים.

הצעות, בקשות, טיפים? שלחו לאודטה פקס 03-5682892 או מייל odetta@maariv.co.il אנא ציינו את מספר הטלפון שלכם

לעוד כתבות באתר אונלייף היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...