לערבב, לאפות, לאכול: עוגות בחושות

הן אווריריות, טעימות ומהירות הכנה. העוגות הבחושות עושות קאמבק מפתיע. כמה ערבובים והופ, לתנור

נשים
אמיר בטיטו, מגזין 'נשים' | 6/6/2013 13:53 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
עוגת ריבת חלב

החומרים: (תבנית אינגליש קייק 1)

3 ביצים
שלושת רבעי כוס ושלוש כפות סוכר
 5כפות שמן
שלושת רבעי מכל שמנת חמוצה
6 כפיות ברנדי (אם אין, אפשר להחליף במים)
שליש כוס חמאה מומסת (80 גרם)
כוס ושני שליש קמח תופח
שלושת רבעי כוס שבבי קוקוס
שלושת רבעי כוס ריבת חלב
לקישוט: 1 כוס גדושה שבבי קוקוס

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים היטב את התבנית.
2. שמים ביצים וסוכר בקערת מיקסר ומקציפים עד שמתקבל קצף תפוח ובהיר.
3. מוסיפים את השמנת החמוצה, הברנדי והשמן.
4. מוסיפים חמאה וממשיכים להקציף עוד קצת.
5. סוגרים את המערבל ומקפלים לתוך התערובת את הקמח ושבבי הקוקוס.
6. מוסיפים ריבת חלב ומערבבים רק עד שהיא נטמעת בתערובת.
7. יוצקים לתבנית ומפזרים מלמעלה שבבי קוקוס.
8. אופים כ-50 דקות. נועצים קיסם במרכז העוגה. אם יוצאים פירורים לחים, העוגה מוכנה.

עוגת שיש

החומרים: (תבנית אינגליש קייק 1)

2 ביצים
שלושת רבעי כוס ושלוש כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל
חצי מכל שמנת חמוצה
3 כפות שמן
4 כפיות ברנדי (אם אין, אפשר להחליף במים)
שליש כוס חמאה מומסת (80 גרם)
1 כוס קמח תופח
חצי מכל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה:
1.   מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים היטב את התבנית.
2.   מקציפים ביצים, סוכר וסוכר וניל בקערת המיקסר, עד שמתקבל קצף תפוח ובהיר.
3.   ממשיכים להקציף ומוסיפים את השמנת החמוצה, הברנדי והשמן.
4.   מוסיפים את החמאה וממשיכים להקציף.
5.   מפסיקים להקציף, מקפלים את הקמח לתוך התערובת. מעבירים לתבנית.
6.   ממיסים את השוקולד והשמנת המתוקה במיקרוגל או בבן מארי עד לקבלת קרם חלק.
7.   שופכים את התערובת על העוגה.
8.   מערבבים בעזרת מזלג את השוקולדים עד שהעוגה מקבלת גוונים של שחור ולבן.
9.   אופים כ-50 דקות. נועצים קיסם במרכז העוגה. אם יוצאים פירורים לחים, העוגה מוכנה.

עוגת גזר

החומרים: (2 תבניות אינגליש קייק)

3 גזרים גדולים קלופים
4 ביצים
1 כוס שמן
כוס וחצי סוכר חום
2 כוסות קמח תופח
1 כפית סודה לשתייה
חצי כוס צימוקים שחורים קטנים
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
1 כפית קינמון

אופן ההכנה:
1.  מחממים תנור ל-160 מעלות, משמנים היטב את התבניות.
2.  טוחנים במעבד מזון את הגזר.
3.  מוסיפים ביצים, שמן וסוכר חום וממשיכים לטחון במעבד עד לקבלת מרקם אחיד.
4.  מעבירים את הבלילה לקערה גדולה ומוסיפים קמח, סודה לשתייה, צימוקים, אגוזים וקינמון ומקפלים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
5. יוצקים את התערובת לתבניות.
6. אופים כ-40 דקות. נועצים קיסם במרכז העוגה. אם יוצאים פירורים לחים, העוגה מוכנה.

***
המדור המלא התפרסם במגזין 'נשים'
לעמוד הפייסבוק של 'נשים'

לעוד כתבות באתר אונלייף היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...