עוגה לשבת שכל אחד יכול לאפות
בלי שמרים, בלי ללוש ובלי להתאכזב מול עוגה מעוכה. קבלו מתכון פשוט וקל שגם יזכיר לכם את סבתא וגם יעשה לכם את השבת. בתיאבון

חומרים: (תבנית קוגלהוף/בבקה בינונית):
4 ביצים
250 גרם סוכר (כוס ורבע)
250 גרם קמח (2 כוסות פחות 3 כפות)
1 שקית אבקת אפייה
100 מ"ל שמן קנולה (7 כפות)
גרידה מקליפת שני תפוזים
מיץ מ-2 תפוזים
תהליך הכנה:
1. מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קצף אחיד צהוב בהיר. מוסיפים בהדרגתיות את השמן ואת מיץ התפוזים וגרידת התפוז.
2. מקפלים בעדינות את הקמח לבלילה יחד עם אבקת האפייה ויוצקים לתבנית קוגלהוף משומנת.
3. אופים את העוגה בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, במשך 40 דקות.
גיוונים:
• כדאי להוסיף כף או שתיים של ברנדי או ליקר תפוזים איכותי.
• מעט תמצית וניל שתוסיפו בעת הקצפת הביצים תעניק לעוגה ניחוח נהדר.
• אם תוסיפו פרוסות שקדים (וגם תמצית או ליקר שקדים) לתערובת, הם גם ייראו נהדר וגם יוסיפו טעם נפלא.
• חפצתם בעוגת שיש? אין בעיה: הוסיפו 100 גרם שוקולד מומס ורבע כוס שמנת מתוקה למחצית מהבלילה. צקו את שתי הבלילות אחת אחרי השנייה ותנו להן ערבוב קל עד בלתי מורגש.
• נסו לאפות בתבנית מאורכת (אינגליש קייק) ולהוסיף לבלילת הבצק קוביות אגסים או תפוחים שקורמלו קודם לכן בסוכר וחמאה.
טיפים:
• בעת הוספת הקמח לקציפה – אין להקציף. אחדו אותם בתנועות קיפול בלבד.
• העוגה 'נתקעה' בתבנית? בפעם הבאה שמנו וקמחו אותה טוב לפני שאתם ממלאים אותה בבלילה.
• אפשר לאפות את העוגה בתבנית רגילה, לחצות אותה באמצע גובהה ולמלא בקרם או קצפת.
• אם תמירו את מחצית מכמות הקמח בקורנפלור תקבלו עוגה אוורירית וקלה יותר.
***
הכתבה התפרסמה במגזין 'נשים'
לעמוד הפייסבוק של 'נשים'