עת לטעת: חגיגת ט"ו באב ביקב 'כרמי נטופה'

בימי קדם נהגו בנות ישראל לצאת בט"ו באב לחולל בכרמים. כיום יוצאים בנים ובנות כאחד אל הכרמים לסיורי יקבים חוויתיים, טעימות יין ופסטיבלי ריקודים. רונן פרלמוטר הגיע לחגוג את ט"ו באב בנטיעת כרם חדש ביקב הבוטיק הגלילי 'כרמי נטופה'

רונן פרלמוטר | 22/7/2013 11:34 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
זני ענבים מדרום צרפת מתאימים לאדמת ארץ ישראל
זני ענבים מדרום צרפת מתאימים לאדמת ארץ ישראל רונן פרלמוטר

נדמה כי המנהג הישראלי הקדום של ריקוד בכרמים בימי הבציר מעולם לא היה פופולרי יותר. יותר ויותר יקבים ויזמים מנצלים את ט"ו באב לחיבור הישראלים אל הכרם, ועורכים מגוון פעילויות, החל מסיורי יקבים חוויתיים, דרך טעימת יינות ואפילו פסטיבל ריקודים להעצמה נשית בכרמי שילה המקראית, שם הכל התחיל.

יקב הבוטיק הגלילי, כרמי נטופה, אף השכיל לשלב חגיגת סיום נטיעת כרם חדש אל מול הר התבור אשר בגליל התחתון יחד עם השקת יין חדש, אירוע בו נטלו חלק עשרות מוזמנים. זו הייתה גם הזדמנות ראשונה להכיר את בעל השליטה החדש של היקב, מר ארי ברגמן, ולשמוע ממנו מה הניע אותו בימים של האטה כלכלית ישראלית להשקיע ביקב צעיר. ברגמן, איש עסקים אמריקני-ברזילאי אשר עשה את הונו במסחר בבורסה האמריקנית (ניהול קרנות פנסיה), הציג חזון ציוני וציין כי יחד עם התקווה למיזם מולח מבחינה כלכלית ('יש לנו בישראל יינות שמגיעים לרמת האיכות הגבוהה ביותר בעולם') הוא מרגיש בנטיעת הכרמים את מימושו של חזון תחיית המתים של עם ישראל בארצו. הרכב מוסיקלי אותנטי ליווה את החוגגים אל חלקת הכרם החדשה, שם זכה כל נוטע אף לתעודה מקורית חתומה המאשרת את  השתתפותו בחווית נטיעת הגפן בגליל – והשמחה הייתה רבה.

יחודיותו של יקב כרמי נטופה היא בזני הענבים שהוא משתמש בהם. כיאה ליינן צרפתי ותיק שהתמחה בגידול כרמים באזור פרובנס ועמק הרון, החליט פייר מיודובניק שלא להשתמש בקברנה סוביניון, מרלו או שרדונה אלא בזנים שאנחנו הישראלים לא הורגלנו בהם. "האדמה והטרואר בגליל התחתון דומים לאלו שבדרום צרפת ולכן החלטנו לנטוע את הזנים שנפוצים שם מתוך מחשבה שגם כאן הם ינתו תוצאות אופטימליות. יש לנו למשל מורבד, סירה ושנין בלאן. יש גם חלקת טמפרניו צעירה ואפילו רוסאן וגרנאש שנטענו השנה והם עתידים להניב פרי ראשון לקראת בציר 2016".

קשה לטעום יין באופן מקצועי באויר הפתוח – הרוח, ריחות האקליפטוס, האדמה ואפילו ניחוחות הגבינה שנישאו באויר מפריעים לריכוז ומיקוד את החושים בניואנסים הדקים האצורים ביין, למרות הכל החלטתי שפטור בלא כלום אי אפשר וניסיתי את יין הרוזה הצונן שנמזג לכוסות (את טעימת יין הדגל שהושק, 'לאטור נטופה 2011', השארתי להזדמנות אחרת, בחדר סגור) - היין היה פשוט טעים. הרוזה, יין ורוד שכה פופולרי בפרובנס, היה קטיפתי, פירותי ובעל פריכות חומצית מאזנת – כל כך מתאים לקיץ הישראלי.
ברקע הושמעו שאנסונים צרפתיים, היין נלגם בחברת גבינות עתירות טעם והקהל המגוון שנטל חלק באירוע אף זכה לבריזה גלילית נעימה שהעניקה את התחושה, ולו לזמן מועט, כי אנחנו באמת מעצמת יין עולמית.

לעוד כתבות באתר אונלייף היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...