עצרו! קלוריות ערמומיות לפניכם

מה המשותף לשמן, מיץ טבעי ושערות סבתא? בכולם מסתתרים גנבים מתוחכמים. הם לא יגרמו לכם לשובע, הם כן יגרמו לכם להשמין

נשים
שרה בר אשר, מגזין 'נשים' | 25/7/2013 15:02 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
גם סלט ירקות יכול להיות משמין
גם סלט ירקות יכול להיות משמין שאטרסטוק
הם נמצאים אצלנו בצלחת ובכוס השתייה, הם טעימים ומעשירים לנו את המשקה או התבשיל, והם אפילו נשארים על הצלחת והכוס הרבה זמן אחרי שסיימנו לאכול או לשתות. תכירו את גנבי הקלוריות. אלה שלא גורמים לנו להיות שבעים, אך הם בהחלט מעשירים לנו את המנה במאות קלוריות מיותרות.

שמן: כל כף שמן מוסיפה כ-70 קלוריות, וזה ממש לא משנה איזה שמן. אז נכון שאם המנה מוצפת בשמן זית, תקבלו ערכים תזונתיים מעולים, אך יחד איתם גם כמות קלוריות נכבדה. כשאוכלים בחוץ, אין אפשרות לדעת כמה כפות של שמן שפכו לתוך המנה ולעיתים כנראה עדיף שלא נדע. האמת המצערת תתגלה במוקדם או במאוחר על גבי הצלחת הריקה והשמנונית, או למחרת כשנעלה על המשקל.

מה עושים? בקשו שיגישו לכם גם צלחת ריקה. הסירו את עודפי השמן מהדג או הבשר והעבירו לצלחת הנקייה. כך תקבלו מינימום שמן ומקסימום חלבון.

אם הזמנתם סלט ירקות בבית קפה, קראו את רשימת כל הרכיבים שמרכיבים את הסלט. ברוב המקרים השמן והרטבים יופיעו בסוף הרשימה. בקשו מהמלצר שיביא לכם את השמנים בצלוחיות נפרדות. כך תוכלו לשלוט על הכמויות שתוסיפו לסלט ולהחליט אם בכלל כדאי להוסיף שמן. ייתכן שהאגוזים ומיץ הלימון שתסחטו, יעשו את העבודה.

אם הזמנתם מרק, וכולו בועה אחת גדולה של שמן, תעשו טובה ותחזירו אותו לבעליו. כשמבשלים בבית, תוסיפו שמן רק בסוף הבישול. כך תוכלו להוסיף פחות שמן וליהנות מיותר טעם. ועוד דבר, חשוב מאוד להניח כף מתחת לבקבוק השמן. רק כך ניתן לעצור בזמן. ואם כבר בעניינים משתלמים עסקינן, אז כדאי שהשמן יהיה מחובר למשהו משביע, כמו חופן אגוזי מלך, רבע אבוקדו וכף זיתים. כל אחד מהם שווה מבחינה קלורית לכף של שמן זית.

מיצים: גם אם מדובר בבירה שחורה או במיצים טבעיים שסחוטים טרי, עדיין מדובר בתוספת קלורית שנעה בין 66 ל-96 קלוריות לכוס מיץ רגילה שמכילה 200 מ"ל. אז נכון שזה טעים ונכון שזה בריא (אם מתעלמים מהתקפת הסוכר שבכל כוס), ובכל זאת מדובר בקלוריות שאינן משביעות. וכאמור, לא משתלמות.

מה עושים? לא מתנזרים, רק זוכרים את הנתונים כשעולים ביום למחרת על המשקל.

ממרחים: למרוח על פרוסת לחם שכבה עבה של חומוס, טחינה, ריבה או כל ממרח אחר, זה ממש בזבוז. באותו מחיר קלורי, אפשר לאכול פרוסת לחם נוספת, ואפילו שתיים. כאן המקום להביע תמיהה לגבי המנגבים. אני חייבת לשאול: לא חבל? אז נכון שזה אותנטי וזה מגניב, ובכל זאת, זה הכי לא משתלם. תחשבו על זה: קל לנגב את החומוס מהצלחת, אך קשה אחר כך לנגב אותו מתאי השומן שלנו.

מה­עושים? מרחו על הכריך שכבה בגודל של כף, וזהו. לא צריך יותר מזה.

ממתקים: ישנן הרבה סיבות מדוע לא לאכול ממתקים. אך אני אתייחס הפעם רק לאלה שלא משתלם לאכול אותם, פשוט כי הם לא משביעים. הרשימה כוללת מרשמלו, שערות סבתא, קרמבו (אם נתעלם מהביסקוויט) וקצפות על גבי עוגות, גלידות וקפה הפוך.

מה עושים? אל תאכלו אותם כשאתם רעבים.

שרה בר אשר היא נטורופתית.
ראש בית הספר "בריאה" לרפואה משלימה במכללת "אורות ישראל"

***
הכתבה התפרסמה במגזין 'נשים'
לעמוד הפייסבוק של 'נשים'

לעוד כתבות באתר אונלייף היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...