אנשי אשכולות: מתכונים מפתיעים עם ענבים

טעם החופש הגדול הוא אשכול ענבים ליד הבריכה. למי שלמרות החום יש כוח להשקיע יותר, מומלץ לשדרג את הטעם עם מתכוני ענבים קצת יותר מפונפנים

נשים
איטה ורונן פרלמוטר, מגזין 'נשים' | 30/7/2013 9:54 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
"כיכר תחריר דווקא נשמע לי מקום לא רע", אמרתי בקול רם מספיק כדי שהשפית תשמע אותי, אבל הילדים לא, כשנפשנו יחד עם בני המשפחה.
"לא רע למה?" הביעה השפית סקרנות.
"לא רע בשביל לשלוח לשם את הילדים. שלנו, של האחים שלנו ואולי גם את של השכנים, אחרי שייגמרו הקייטנות. תחשבי על זה: זה גם חו"ל, גם אקשן וגם יוכלו ללמוד פרק בדמוקרטיה. במתכונת כזו, אני דווקא בעד החופש הגדול".

"רעיון מעניין", שיתפה איתי השפית פעולה. "הבעיה היחידה היא שלאור ההפיכה והמהומות שם אני לא בטוחה שהם גם יחזרו. אתה זוכר שיש לנו חתונה במשפחה בקרוב ואם הם לא יגיעו, אנשים יתחילו לשאול. לא נעים, אתה יודע".
"כן, זאת באמת בעיה", הודיתי למרות שביני לבין עצמי זאת הייתה כוונתי המקורית. "אבל תמיד נוכל לומר ששלחנו אותם לעזור לאחד היקבים בבציר ענבים. עכשיו העונה הבוערת, תרתי משמע, ותמיד חסרות ידיים עובדות. עם ההיכרות והקשרים שלי בענף, אנשים יאמינו לזה".

"אפרופו ענבים", אמרה השפית. "סוף סוף יצא השנה סוג חדש של ענבים אדומים בלי חרצנים. אני מתכוונת לנסות כמה מתכונים חדשים עליהם. רוצה לעזור לי?".
"רק אל תגידי לי שאת הולכת להקפיא אותם. אין לי כוח לאנשים שמקפיאים ענבים ומנסים לשכנע, את עצמם בעיקר, שזה כמו ארטיק וזה מגניב. זה ממש לא. זה שובר ת'שיניים ומקפיא ת'מוח, למי שיש. ענבים אוכלים טריים או סחוטים ומותססים. לא קפואים".
סלט עדשים, ענבים וגבינת גורגונזולה על ברוסקטות

סלט מקסים לקיץ, עם שילוב טעמים מפתיע ומרענן.

החומרים (לכ-4 מנות):
1 כוס עדשים ירוקות
1/2 כוס עדשי מש
1 אשכול ענבים אדומים
2 יחידות בצל ירוק קצוץ
150 גרם גבינת גורגונזולה (או רוקפור)
חופן אגוזי מלך חצויים, אך לא קצוצים
4 כפות עשבי תיבול קצוצים: פטרוזיליה, כוסברה ובזיליקום

1 בגט מאתמול
שמן זית

לוויניגרט:
1/3 כוס שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות מיץ ענבים (ענבים סחוטים או תירוש)
2 כפות סילאן
1 שן שום כתושה
1 כף חרדל דיז'ון
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
1. משרים את סוגי העדשים (כל סוג בנפרד) במים קרים כחצי שעה ומסננים. בשני סירים מרתיחים מים. כשהמים רותחים מכניסים את העדשים ומבשלים (בנפרד. משך הבישול משתנה בין הזנים) עד שהם מתרככים, אך עדיין שומרים על צורתם. מסננים ומצננים.
2. מעבירים את העדשים לקערה ומוסיפים את הענבים. חותכים את הגבינה לקוביות של כ- 1.5 ס"מ ומעבירים לקערה. מוסיפים גם את האגוזים, הבצל הירוק ועשבי התיבול.
3. מנערים היטב את כל חומרי הרוטב בכלי סגור עד לקבלת רוטב אחיד יוצקים על הסלט ומערבבים.
4. מגישים על פרוסות בגט קלויות שנמשחו בשמן זית קודם קלייתן.

סלט ענבים וחזה עוף צרוב עם שעועית ירוקה וקשיו

החומרים:
1 שקית שעועית ירוקה עדינה קפואה
4 נתחי חזה עוף
1 אשכול ענבים אדומים/ירוקים, ללא חרצנים
100 גרם אגוזי קשיו קלויים
1 בצל סגול
3 מקלות סלרי
2 כפות חרדל (אפשר חרדל גרגירים)
2 כפות מיץ לימון
3 שיני שום
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור

לרוטב:
1/3 כוס מיונז
2 כפות רוטב חזרת לבנה
1 כף מיץ לימון
2 כפות שמיר קצוץ
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
1.    מערבבים בקערה שמן זית, מיץ לימון, חרדל, שום, מלח ופלפל ומורחים את נתחי העוף במרינדה. שומרים במקרר כשעה.
2.    חולטים את השעועית במים רותחים כחמש דקות. מסננים ושוטפים במי קרח לעצירת הבישול.
3.    קוצצים את הסלרי, חותכים את הבצל הסגול לרצועות דקות.
4.    מחממים מעט שמן זית במחבת (או על מנגל) וצולים את נתחי חזה העוף משני צידיהם. פורסים לרצועות.
5.    מערבבים בקערה את השעועית יחד עם נתחי העוף, הענבים, הסלרי והבצל.
6.    מערבבים בכלי סגור (שייקר או צנצנת) את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הסלט.

עוגיות פיננסייר עם ענבים אדומים

הפיננסיירים, שעל שמם נקראות העוגיות שלפנינו, היו בנקאי פריז בסוף המאה ה-19, שחיכו ברחוב הבורסה בתור ארוך ליד הפטיסרי שהתמחתה באפיית העוגיות המופלאות הללו, בצורת מטילי זהב קטנים.

החומרים (לכ- 30 עוגיות):
3 חלבונים
150 גרם חמאה
1/3 כוס קמח
1/3 כוס שקדים מולבנים טחונים
1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
ענבים אדומים

אופן ההכנה:
1.  חותכים את החמאה לקוביות וממיסים במחבת עד שהיא מקבלת גוון חום, רותחת ומעלה קצף. מקפים בעדינות את הקצף ומורידים מן האש – להיזהר שהחמאה לא תישרף!
2.  מברישים תבנית שקעים "פיננסייר" (רצוי מסיליקון - בצורת מלבנים קטנים) במעט מהחמאה המומסת, ומחממים את התנור לחום גבוה, 200-190 מעלות.
3.  מערבבים בקערה את הקמח, אבקת הסוכר, השקדים הטחונים והמלח.
4.  מקציפים את החלבונים לקצף רך, מוסיפים את הווניל וממשיכים להקציף לעוד מספר שניות. מקפלים את הקצף לתערובת החומרים היבשים ומערבבים. מוסיפים את החמאה המומסת לתערובת ומערבבים.
5.  ממלאים את השקעים של תבנית הפיננסייר (עדיף בעזרת שקית זילוף) ואופים שלוש עד ארבע דקות.
6.  מוציאים מהתנור, מניחים במרכז כל עוגייה ענב אחד ומחזירים לתנור לעוד שבע דקות. עוגיות הפיננסייר מוכנות כשהן מקבלות גוון זהוב בשוליים ונפרדות מעט מהדפנות. מצננים ומעטרים באבקת סוכר.

קינוח מוסקט ואגסים צלויים עם גלידת וניל

רוצים להרשים מישהו עם קינוח מתוק ויפהפה? אז זה זה!

רכיבים (ל- 4 מנות)
1 אשכול ענבים ירוקים
1 אשכול ענבי מוסקט
6 אגסים חתוכים ל-4 לאורכם
2/3 כוס סוכר חום
50 גרם חמאה
1 כוס יין רוזה (אפשר גם יין לבן)
2 מקלות קינמון
קליפת לימון מגוררת
2 כפות סוכר וניל
1 מקל וניל חצוי לאורכו
גלידת וניל

אופן ההכנה:
1.  מפרידים את אשכולות הענבים למיני-אשכולות קטנים.
2.  ממיסים את החמאה במחבת רחבה ועמוקה יחד עם הסוכר החום וסוכר הווניל ומערבבים. מוסיפים את האגסים, מקלות הקינמון והווניל. יוצקים את היין, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומוסיפים את אשכולות הענבים וגרידת לימון. ממשיכים לבשל על אש נמוכה מספר דקות עד שהרוטב שנוצר מצטמצם מעט והענבים מתרככים, אך שומרים עדיין על צורתם. מסירים מהאש.
3.  ממלאים כוסות הגשה עד למחצית גובהם בפירות המקורמלים כשמעליהם כדור גלידה. מומלץ להגיש עם מעט קצפת ובעיטור פרוסות שקדים קלויות.

***
הכתבה התפרסמה במגזין 'נשים'
לעמוד הפייסבוק של 'נשים'

לעוד כתבות באתר אונלייף היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...