אִישְבָב
תערוכת "על שבבים ואנשים" תציג את השפעות הטכנולוגיה וההייטק על חיי היומיום. הפרויקט הופק על ידי מכללת הדסה ואינטל, שפתחה לראשונה את "החדר הנקי"
"תערוכת 'על שבבים ואנשים' מבטאת את המכנה המשותף היצירתי בין טכנולוגיה חדשנית ויצירה מקורית", אומרת פרופ' נאוה בן צבי, נשיאת מכללת הדסה. במהלך העבודה על הפרויקט פתחה אינטל את "החדר הנקי" – אולם הייצור שלה – בפני הסטודנטים, "כדי לאפשר להם התבוננות אחרת", כלשון יצחק אוחיון, מנכ"ל אינטל ירושלים. מדובר, למעשה, בפעם הראשונה שאינטל פותחת את מעבדותיה לאורחים חיצוניים.
"התערוכה היא בעצם החלק המוחצן יותר של תהליך מרתק שקרה עד עכשיו", מספרת בן צבי. בתהליך, התלמידים, תרגלו עבודה מול לקוח. "לקוח פונה אליך ורוצה משהו. תבין מה הוא רוצה, תתאים את עצמך לדרישות שלו, איזה שאלות עיצוביות או לא עולות, ותיצור את היצירה שלך. מה שקרה הפעם זה מול אינטל, שותף ותיק שלנו במקצועות אחרים. שותף שלנו במדעי המחשב, בהנדסת תוכנה, ופתאום אנחנו שותפים שלהם לצד שאומר – עכשיו נפתח את הבית שלנו לפניכם. מבחינת אינטל, זה סוד. הם לא עשו את זה מעולם. בשבילנו זה המשך של התפישה של איך עובדים על לקוחות".
העבודות, ברובן, אינן מבקשות לעמוד כביקורת נוקבת כנגד או בעד עולם ההייטק. "אני חושב שהביקורת נמצאת בפרשנות", אומרת בן-צבי, ומוסיפה כי "יש עבודות שהביאו אמירות כמעט עד אקסטרים. יש עבודות שמבקשות לשאול – מה קרה לשבבים ומה קרה לאנשים?".
התצוגה תושק ביום שלישי, ה-21 במרץ, בתיאטרון ירושלים. באירוע ההשקה יוענקו שלושה פרסי מצוינות מטעם אינטל ומכללת הדסה, על פי קריטריונים של זווית ראיה מקורית, חדשנות ומקצועיות. בטקס יוקרן סרט קצר
המתעד את עבודת הסטודנטים לאורך שלבי הפרוייקט. כמו כן יופק קטלוג מיוחד בו יופיעו כל היצירות, תיאורן, וכן תמונות של החוג להפקות דפוס וגרפיקה ממוחשבת והחוג לצילום ומדיה דיגיטלית של המכללה.