רוני פיטרסון מביא את הבלוז
רוני פיטרסון מרגיש הכי ישראלי שיש, על אף שהוא מדבר אנגלית ומופיע בעיקר עם אגדות בלוז מארה"ב, כמו טד רובינסון שאיתו ינגן בשבוע הבא. ועדיין, הוא לא מתחרט על המעבר לישראל: "אולי בניו יורק הייתי מצליח יותר, אבל החיים שלי כאן"

השבוע, למרות המבצע הצבאי שמתנהל בגבול עזה ומרתיע אמנים רבים, הצליח פיטרסון לשכנע את הזמר ואשף המפוחית טד רובינסון לנגן איתו בסדרת מופעים. "ישנם זמרים לבנים מעטים שברגע שהם פותחים את הפה הם נשמעים שחורים כמו סטיבי ווינווד וואן מוריסון", הוא אומר, "זה טד רובינסון".
פיטרסון, שהגיע לישראל מארצות הברית עם אחיו ריי והמתופף רוי מרטין לנגן אצל שלום חנוך ב"רק בן אדם" ב-1988, והופיע עם ביבי קינג בבנייני האומה בירושלים, הוא אחד הנגנים המבוקשים באולפנים המקומיים. מותג בלוז כחול-לבן.
"אני גר בארץ מ-1991", משחזר פיטרסון. "בערך 18 שנה. כל הזמן שואלים אותי אם כל כך הרבה זמן אני כאן, אז איך זה שאני עדיין לא מדבר עברית? אני מדבר קצת עברית כשאני צריך, אבל מעט מאוד, כי כולם כאן מדברים אנגלית".
אז אתה מרגיש ישראלי?
"בטח. אני אוהב את ישראל וגם המשפחה שלי חיה פה, אבל לא זה מה שהשאיר אותי כאן".
אז מי כן - שלום חנוך?
אני מנגן עם שלום כמעט 21 שנה. הוא חבר נהדר. והמוזיקה שאנחנו מנגנים-אני לא משתעמם לרגע, יש לי כל המרחב לנגן, לאלתר, להתבטא. זה עושה לי טוב. במלוא הצניעות, אני לא חושב שאתה יכול למצוא בישראל מופע רוקנ'רול טוב יותר".
אתה אומר רוקנ'רול, אבל הטייטל שהוצמד לך בארץ הוא דווקא "מלך הבלוז".
"זו לא המצאה שלי. אני לא אשם בזה. זה מגיע מהתקשורת, מהעיתונאים. בחיים לא הייתי אומר דבר כזה על עצמי. למרות שזה נכון שאני האמריקאי היחיד שמנגן כאן בלוז אותנטי".
ומה עם ז'אנרים אחרים?
"טכנית אני יכול לנגן מוזיקה מזרחית, אבל לא הייתי מסוגל לעשות את זה. זה עניין תרבותי. לא גדלתי על מוזיקה כזאת, אני לא חש אותה. בלוז ורוק בשבילי הם אותה מוזיקה. זה כמו טבע שני".
אתה לא חושב שהחמצת קריירה גדולה בחוץ?
"אני עדיין בקשר הדוק עם ניו יורק, מקליט ומפיק שם. יש לי חיים מקצועיים מחוץ לישראל. אבל אני לא עוסק בשאלה מה היה קורה אם הייתי נשאר שם. הכל יחסי. יכול להיות
להביא כוכבי בלוז לנגן בארץ אין לך בעיה.
"את בי-בי-קינג הכרתי כשהייתי בן 17 וכבר אז לא הייתה לי בעיה ליצור איתו קשר נפלא. בלוז הוא עולם קטן. אם אני מתקשר לבלוזיסט בארצות הברית-גם אם הוא מעולם לא שמע עליי, בתוך שניות הוא מבין עם מי הוא מדבר. זה כמו ששני ישראלים נפגשים בחו"ל. תוך שניות יש להם על מה לדבר".
8.1.09 – תיאטרון גבעתיים
7.1.09 - בארוק באר שבע
9.1.09 – ברלה, קיבוץ להבות חביבה
10.1.09 – המעבדה ירושלים
14.1.09 – זאפא הרצליה
15.1.09 – רדיו בר קיבוץ בית קשת
16.1.09 – זאפא – רמת החייל
17.1.09 – ביט, חיפה