להקות צבאיות בפרופיל נמוך
בניסיון לגייס את בעלי הכשרונות הטובים ביותר צורפו ללהקות הצבאיות גם בעלי פרופיל קרבי. עכשיו החליטו בצה"ל: מי שיכולים לשרת בגולני או בשריון לא יהיו זמרים

בעבר, הלהקות הצבאיות ותיאטרון צה"ל נחשבו לפס הייצור של כוכבים בישראל. לכן היה נהוג לאשר ארבעה תקנים לחיילים בעלי פרופיל רפואי "קרבי" לשירות בלהקות הצבאיות, במטרה לאתר את הכישרונות המוצלחים ביותר ללא קשר לפרופיל. ואילו השנה, לראשונה מאז עידן הלהקות הצבאיות, בצה"ל לא מאשרים אף לא תקן אחד למועמד כישרוני שהוא בעל פרופיל קרבי.
מדי שנה מגיעים למיונים של הלהקות הצבאיות ותיאטרון צה"ל כ-2,000 תלמידי כיתה י"ב שרוצים להשתלב בתפקידי זמרים, נגנים ושחקנים. במדור הפקות מעריכים כי בשל הנוהל החדש, השנה יגיעו הרבה פחות מועמדים, וחוששים שמא ייפגע טיב הזמרים שבסופו של דבר יעברו את המבחנים.
"מטבע הדברים, כשיש לך יותר מתמודדים הרמה היא יותר גבוהה", הסביר גורם במדור. "ברגע שאתה מגביל את המיונים יגיעו הרבה פחות מועמדים". זה לא השינוי היחיד שנעשה במדור. החל מהשנה ההרשמה למיונים תהיה באמצעות אתר האינטרנט של צה"ל, והזימון למועמדים המתאימים יינתן באמצעות דואר אלקטרוני ובאמצעות הודעות טקסט אל מכשיר הטלפון הסלולרי, במקום כנס שנערך בשנים עברו. ההרשמה תיפתח ב-1 בינואר.
מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "לפני כשנה התקבלה החלטה לפיה בעלי פרופיל קרבי לא ישבוצו בשירות בלהקות הצבאיות או בתיאטרון צה"ל. כפועל יוצא של החלטה זו, הופסקו גם המיונים לבעלי פרופיל קרבי ליחידות אלו".
"זו דילמה גדולה. מצד אחד הצבא לא סובל מעודף לוחמים. מצד שני, אם יהיו שניים-שלושה זמרים או שחקנים בעלי פרופיל קרבי, זה לא יהיה נורא", אמר הבדרן אלי יצפאן.
הזמרת גלי עטרי הוסיפה כי "בעבר כל הזמרים התגלו באמצעות הלהקות הצבאיות. היום המצב שונה, ולמרות זאת, אני חושבת שבצה"ל
גם השחקן מאיר סוויסה חושב שהמהלך שגוי. "כניסה לצוותי בידור צריכה להיות על פי הכישרון ולא על פי הפרופיל. המהלך הזה קצת מאלץ אנשים שרוצים לעסוק במקצוע הזה להתחיל לפברק בעיות רפואיות, וחבל".