אברהם אבינו: גרסת די.וי.די לעוץ לי גוץ לי
אורנה בנאי היתה קומיקאית מעולה בארץ נהדרת, קצת חבל שהתעקשו ללהק אותה לתפקיד זמרת

עוץ לי גוץ לי יח''צ
לי גם היו ציפיות גבוהות במיוחד כי זהו התקליטור השני בסדרת "המשוררים שלנו", שמנסה לחבר בין תרבות ישראלית-איכותית לבין ילדי המאה ה-21. התקליטור הקודם "שירים וסיפורים מאת נתן אלתרמן", בדיבובו של מוני מושונוב, הפך ל"תקליט זהב" ואף יצא במהדורה שנייה.
למי שבכל זאת רק מכירים את שיר הנושא "בוקר טוב" ופחות את ההצגה (שאגב זכתה בשנים האחרונות לשחזור מקסים בתיאטרון הקאמרי), עלילת "עוץ לי גוץ לי" מבוססת על הסיפור "בת הטוחן" של האחים גרים. לאחר שמלך רווק בזבז את כל כספו, הישועה מגיעה בזכות בת הטוחן היפה שמצליחה להפוך קש לזהב באמצעות השדון, "אישון", עוץ לי גוץ לי (כי שלונסקי שחי במאה ה-20 לא הבין בשעתו שאפשר להרוויח הון מתרמית בשוק המניות, בעזרת תיארוך לאחור ("בק-דייטינג").
השדון מוכן לעזור לבת הטוחן בתנאי שתעניק לו את בנה הבכור, אך כמובן שאחרי לידת יורש העצר בת הטוחן מסרבת ויש כמובן סוף טוב. בגרסה החדשה של "עוץ לי גוץ לי", השדון פוגש ילד אמיתי, מספר לו את העלילה ומסביר לו שהוא למעשה אינו
כזה רשע. לילדים כמובן לא אכפת וגם רוב המבוגרים לא יבינו, אבל הטוויסט העלילתי נועד פשוט לחסוך כסף – כל שנייה בסרט מצויר קלאסי כוללת 24 ציורים, גרפיקה תלת-ממדית מתקדמת מצריכה עבודה גדולה עוד יותר.
לכן יותר פשוט לצלם בעזרת מצלמה ילד ו"להלביש" על הסרט שדון מצויר שמזיז את הפה, ובקושי זז, מאשר לבנות סצינה שלמה ותלת-ממדית. הניסיון לחסוך בולט עוד יותר כאשר המלך ובת הטוחן מתחתנים – התמונה על המסך קופאת ויוצרת כביכול רושם של תמונות באלבום, אבל בעברית פשוטה – זהו עוד ניסיון לחסוך כסף ועבודה. אבל הכי הרבה כסף נחסך בעזרת העובדה שהסיפור נגמר אחרי 29 דקות בלבד (כולל כתוביות פתיחה וסיום), ההצגה של הקאמרי למשל ארכה כ-80 דקות.
גם הבחירה באורנה בנאי לתפקיד השדון המספר תמוהה במקצת - בנאי היא קומיקאית מחוננת ואילו השדון צריך לדעת לשיר (הסיפור כולו כולל תשעה שירים). חשוב להבהיר שבסך הכל בנאי עושה את עבודתה בצורה טובה, אבל היא פשוט לא זמרת. מה שגורם לי לתהייה נוספת - מדוע יוצרי התקליטור לא טרחו לכלול בו תוספות (ולא, הזמנה לרכישת תקליטור נוסף היא לא תוספת). אפשר היה לשלב כמה דקות פספוסים של בנאי במהלך צילומי הדיבוב – הילדים בטח היו נהנים וההורים היו מרגישים קצת פחות מנוצלים.
עוץ לי גוץ לי, 29 דקות, הפקה: ענת שאבי וסטודיו "קלאץ'", 60 שקל