ריאליטי תיאטרון: הצופים יכתבו מחזה בבית צבי

בבית צבי מעלים יוזמה מקורית: הצופים יהיו שותפים לכתיבת מחזה על אימהות. "הגענו למסקנה שהסיפורים הטובים והמרגשים ביותר נמצאים דווקא אצל הקהל", מסביר תומר כהן, סמנכ"ל התיאטרון

יונתן אסתרקין | 15/3/2011 12:24 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
המחזאית הדר גלרון ("מקווה") ובית הספר הגבוה לאמנויות הבמה "בית צבי" עומדים מאחורי יוזמה חדשה וראשונית, במסגרתה קהל הצופים יכתוב יחד עם גלרון מחזה חדש. המחזה "אימא מה" שכותבת גלרון בשיתוף השחקניות, מבוסס על סיפורי אמהות מגילאים שונים וגם על ההבדל שעושה האמהות. יש בו סיפורים מצחיקים ועצובים על העבודה שאף פעם לא נגמרת, וכל זאת לצד קריירה, זוגיות, מיניות, גברים, סבתות, גיל ההתבגרות ועוד. ההצגה תעלה ב-1 באפריל .

"אפשר להגיע מקצה העולם לקצהו בכמה שעות, אבל עדיין לוקח תשעה חודשים להביא ילד לעולם", אומרת גלרון. "בקורות חיים שלי, לפני ההישגים המקצועיים, אני נשואה ואם לשלושה. האמהות יוצרת באישיות שלנו רפרטואר שלם של זהויות, שלא לומר פיצול אישיות, ומזמנת אינספור חוויות חדשות על דימוי גוף, סקס, חלוקת קשב, התקפי חרדה ולילות לבנים. מכיוון שההצגה מבוססת על סיפורים מהחיים אני שמחה שהאמהות הופכות לחלק מהסיפור. זה הריאליטי של הריאליטי".

בנוסף , כחלק מתהליך כתיבת המחזה הוחלט ב"בית צבי" לשלב מונולוגים וסיפורים אישיים של הקהל הרחב. כך נולד שיתוף פעולה עם פורטל הנשים onlife, אשר מזמין את הגולשות לכתוב מונולוגים קצרים על חוויות האמהות שלהן אשר ישתלבו במחזה.


צילום: אריק סולטן
הדר גלרון. סיפורי נשים צילום: אריק סולטן

"זו הפעם הראשונה שבה הקהל כותב את ההצגה ולא ההפך", מסביר תומר כהן סמנכ"ל "בית צבי". "בתחילה עבדה הדר עם צוות השחקניות, אבל אז הגענו למסקנה שאת הסיפורים הטובים והמרגשים ביותר נמצא דווקא אצל הקהל. אנחנו מעריכים שנצליח לשלב 30-20 סיפורים ורעיונות שנקבל. ערב הפרמיירה יהיה הפעם הראשונה בתולדות התיאטרון שבו כל הקהל מורכב מהמחזאי ובני משפחתו".

ההצגה בנויה למעשה ממונולוגים וקטעי סיפור וסצנות שמבצעות השחקניות, כאשר בכל קטע ישנה שחקנית אחת שמגלמת את המספרת הראשית ולצידה שאר השחקניות מסייעות בהצגת הסיפור תוך שימוש בשירה, תנועה ומשחק. לגבי יוזמת שיתוף הקהל אומרת גלרון שמדובר באלמנט חדשני ומסקרן מאד עבורה. "אני עדיין לא יודעת איזה סיפורים יגיעו מהגולשות שבאתר", היא אומרת. "אבל אני מאמינה שהם יעשירו אותנו ואת הקהל אפילו יותר".

את לא מודאגת שלא תצליחו לדייק בהצגתו של סיפור שהגיע ממקור חיצוני?
"האמת שלא. אני לא מודאגת, מכיוון שאני אימא ומכיוון שלדעתי אימהות זה אימהות. יש אלמנט משותף לכל אימא בעולם ואיזו ידיעה בסיסית שיש לכל אימא, או יותר נכון, לכל הורה, לגבי חוויית ההורות. ככה שלדעתי אנחנו כן נצליח לקלוע לסיפורים שיגיעו מהגולשות.

אני הבנתי את זה כשראיתי את הבת שלי הגדולה, בת 12, כשהבאתי הביתה את אחיה הקטן, הבן הצעיר שלי, שהיום הוא בן שנה. בבת אחת יצאו מהילדה שלי אינסטינקטים

אימהיים שכאילו היו מצויים בנפש שלה תמיד וחיכו לצאת.

ככה גם עבדתי עם השחקניות הצעירות מבית צבי, שהן עדיין לא אימהות. ניסיתי לחבר אותן לאימהות שלדעתי מסתתרת בתוכה של כל אישה וזו הייתה חווייה מאוד מרגשת, לראות איך הן עושות טרנספורמציה מולי ומתחילות להתייחס אחרת לסיטואציות מהחיים שלהן ומההיסטוריה שלהן. סיטואציות שפעם הן חוו רק כילדות או כבנות ועכשיו הן חוות כאימהות".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_tarbut/tarbut_and_art/ -->